Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR TASARRUFA GEÇTİ

İKTİDAR TASARRUFA GEÇTİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tasarruf yapacakların söyleyerek. “Bundan böyle şilt verilmesini kaldırdık” dedi. Öyle ya! Kendileri şiltleri alıyorlardı. Millet gösteriş olsun diye. Hükümet erkânına yakınlığını göstermek için. Her gittikleri yerde şilt veriyordu. Millet kendini göstermek için mutlaka bir yolunu bulur. Halı verirler, hayvan verirler, o yörenin neyi meşhursa onu verirler. Bu vatandaşın tasarrufuna girer. İktidar kendisi şilt veriyor. Başarılı sporcular, başarılı şirketlere akıllarına gelen sağa sola şilt veriliyor. Bunlara verilen şiltler mali dengeleri bozmuş olmalı ki. Şilt vermeyi kaldırdılar. Artık Türkiye’ye karada ölüm yok. Bu tasarrufla çağ atlarız. Çünkü bu şiltlere verilen paralar ile ne köşkler yapılır. Ne uçaklar, ne son model arabalar alınır.

İsrafın daniskası iktidar tarafında yapılıyor. Memuruna, emeklisine % 4,5 zammı reva göreceksiniz.  Trilyonlar harcayarak saray yapacaksınız. 4 uçak var iken teknolojinin bütün gereçleri ile donatılmış uçak alacaksınız. İhtiyaçtan değil lüks olsun diye son model arabalar alacaksınız.  Şilt ile tasarruf yapacaksınız. İtibar kazandırılacak böyle saraylara yapılan harcamaya acınmaz diyeceksiniz. Benim karnım aç. Üzerimde çok şık pahalı bir marka elbisem var. Benim itibarım bu elbise ile artacak. Karnımın açlığı ne olacak. Elim hamur karnım aç. Böyle itibarın bana ne faydası olur ki?

Çankaya da cumhurbaşkanlığı köşkü var mı? Var! Bu cumhurbaşkanlığı köşkünde, Türkiye cumhuriyetinin kurucusu oturmuş mu? Ondan sonra gelen cumhurbaşkanları oturmuş mu? Bu cumhurbaşkanlığı köşkü tarih olmuştur. Tarih olan bir köşkte oturmak onurların ve itibarın en yücesidir. Hem cumhurbaşkanlığı köşkü, hem de Atatürk orman çiftliği tarihe mal olmuştur. Buralar tarihten yok edilmiştir. Birer ikişer Türkiye cumhuriyeti tarihi tarihten silinmeye doğru gidiliyor. Atatürk’e ait olan yerler tarihten silinmeye çalışılıyor. Buraya harcanan trilyonlar israf olmuyor. şiltlere verilen paralar israf oluyor. Bunlardan tasarruf edileceğini iftiharla söylüyorlar. Bu tasarruf iktidarın yaptığı israfın yanında denizden bir kaşık su almaya benzer.

Ağaçların yapraklarını zürafalar yiyor. Ağacın altındaki bir tek karıncayı oradan kovalıyoruz. İsraf önlenip tasarruf yapılacaksa önce büyük israf yapımları önlenmelidir. Yüksek makam sahiplerinin verdiği yemeklerden arta kalanlarla. Fakire bir ay yeter. Her bakanlığın bir tek aracı devreden çıkarılsın. Bunun masrafı iki, üç aileyi bir ay geçindirir. 17 Aralık operasyonunda ele geçirilen paralar ile memura ve emekliye % 1 daha fazla zam yapılır. Bu operasyonda ele geçirilen paralar. Faizi ile birlikte geri iade ediliyor. Adamların paraları emanette iken dahi para kazanıyor. Gariban bir yere fazla para yatırsa işlem masrafı falan derken parasının yarısı gider. Bu paraların faizi ile geri iade edilmesi bir şeylerin habercisidir. Meclis araştırma komisyonundan çıkacak karar. Yargılanması yönünde olsa bile. Yargılanma neticesinde suçsuz bulunacağının habercisidir. Yapanın yaptığı yanına kar kalacaktır.  

Böyle bir olay başka bir ülkede olsaydı. Hükümet istifa ederdi. Bakanların bakanlıktan istifası yeterli olmazdı. Milletvekilliğinden de istifa ettirilirdi. Bizde ise daha mükâfatlandırılıyorlar.  Baksanız ya paralar yasal faizleri ile geri iade ediliyor.  Muammer Gülerin oğlunun harçlığı kadar olan bir trilyoncuğunun faizi ne kadar tutacak. Bu faiz ile kaç fakir aile kaç ay geçinir.

Yalnız bu 17- 25 Aralık operasyonu tarih sayfalarında yerini almıştır. Yargı sonucu ne olursa olsun kamu vicdanın da aklanamayacaktır. Bu dünyada aklansalar dahi, öbür âlemde hesabı sorulacaktır.  Sade bir vatandaş böyle bir şey yapsa onun hesabı. Yöneticilerden daha hafif olacaktır. Yöneticilik daha mesuliyetli bir makamdır. Çünkü işin içersine milletin hakkı da girecektir. Şilt ile tasarruf yapmaya çakışan halimize güler misin ağlar mısın?  Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21- 12- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22