Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR MHP´nin İŞİNE NEDEN KARIŞIYOR?

İKTİDAR MHP´nin İŞİNE NEDEN KARIŞIYOR?


MHP kendi içerisinde sorun yaşıyor. Bu partinin kendi iç sorunudur. Demokratik sisteme de bunlar doğaldır. Fakat iktidarın MHP´nin bu iç sorununa müdahil olmasını nedendir? İşte bu olay demokrasiye ters gelen bir olaydır. MHP´nin içerisindeki bazı kişiler partilerinin ürettiği politikadan memnun olmadığı için. Kongre yapılsın bazı yönetimde olanların değişmesi talebinde bulunmuşlardır. Tüzüklerinde kongre yapılma yetkisi genel başkana verilmiştir. Genel başkan parti içerisinde ki bu muhaliflere kongrenin zamanında yapılacağını söyledi. Muhalifler ondan sonra tüzük değişikliği yapılması için kongre istediler. İş mahkemeye intikal etti. Muhalifler 15 Mayısta kongrenin yapılmasını istediler. Kendileri gerekli hazırlıkları yaptılar. İki kazadan kongrenin yapılamayacağı kararı çıktı. Bunun ne kadar hukuki olduğu da tartışılır. AKP bu olaylara müdahil olduğu için. Muhaliflerin karşısına AKP çıkmış oldu. 15 Mayısta muhalifler kongre salonunda olacaklarını defalarca açıkladılar. İktidar muhaliflerin kongre salonuna girmeleri iktidar tarafından engellendi. Hemen kongre salonunun etrafı emniyet tarafında bariyerlerle çevrildi. Ve kongre yapılamadı. Burada garip olan iktidarın bu işlere müdahil olmasıdır. Acaba Devlet Bahçeli ile bir anlaşma mı yaptılar?  Çünkü cumhurbaşkanı şimdiye kadar hiç referandumdan bahsetmemişti. Başkanlık sistemini ve anayasayı halka götüreceğiz. Demeye başladı. Bunun anlamı AKP´nin anayasayı ve başkanlık sistemini meclise getireceğinin göstergesidir. Meclisten çıkarmaları mümkün değil. Ancak MHP ile anlaşırlarsa referandum yolu açılabiliniyor. Çünkü 14 milletvekilinin evet oyu kullanması hem anayasayı. Hem de başkanlık sistemini referanduma götürebiliyorlar. İktidar böyle bir olayın olabilmesi için 14 oya ihtiyacı olduğunu bilmiyor mu? Bal gibi biliyor. Neye güvenerek anayasayı ve başkanlık sistemini halka götüreceğiz diyorlar. Bu işin içersinde tuhaf işler var gibi gözüküyor.

Kılıçtaroğlu ?başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz? diyor. Bu söz üzerine Kılıçtaroğluna çok büyük hakaretler yapıldı. Zamanında kanlımı olacak kansız mı diyen bunlar değil miydi? Sözler saptırılıyor. Burada Kılıçtaroğlunun söylediği. Onların söylediği anlamda değildir. Kılıçtaroğlu bu söylemi ile kararlılığını ortaya koymak için söylemiştir. Kendilerinin söylediği kanlımı olacak kansız mı sözü daha ağırdır. Artık ok yaydan çıkmış durumda. İktidar anayasayı ve başkanlık sistemini mutlaka meclise getirecektir. Getireceklerde anayasada neler var? Neler yok? Bunu bilmek hakkımızdır. Anayasanın maddelerini yayınlamalıdırlar. Başkanlık sisteminde neler var? Bunları bilmek bizimde hakkımızdır. İşi karam bole getirip de milletin önüne sandığı getirmeleri yanlış olur. Anayasalar milletin mutabakatı ile yapılır. Millet neye oy vereceğini bilmelidir. Şu anda ülkenin ne yeni bir anayasaya, nede başkanlık sistemine ihtiyacı yoktur. Önce ülkede huzurun olması gerekir. Amma iktidara göre ülkede huzur var. Fakat millete göre ülkede huzur yok. İktidar huzurun olmadığını görüyor. Biliyor olsa. Böyle duyarsız davranmazlar. kendilerini ülkede huzurun var olduğuna inanmış durumdalar. Öyle olamasa her gün 3-4 şehit gelirken ülke kan gölüne dönmüşken başkanlık sistemi ile anayasa ile uğraşmazlar. Bunlarla uğraştıklarına göre huzurun olduğuna inanıyorlar. Çünkü kendileri her bakımdan huzurlular. Ekonomi yönden huzurlular. Can güvenliği bakımında huzurlular. Yan bakan olmuyor. Amma vatandaş huzursuz ne zaman nereden birisi bomba patlatacak endişesi içerisindeler. Veya bir yerde ağzından kaçırdığı bir sözden dolayı bana bir şey olur mu endişesi içerisindeler. Beni başka bir partili ile muhabbet ederken görürlerde çocuğumu işten artlar mı endişesi içersindeler. Benim başka partiden olduğumu görürlerde kapıma birileri gelir mi endişesi içerisindeler. Vatandaş her bakımdan huzursuzluk içerisindedir. Kendilerine göre her şey güllük gülistanlık. Vatandaş o kadar endişeli ki? Şehit cenazelerinde bile yanında ki kişilere endişe ile bakıyor. Eskiden şehit cenazelerinde hükümet istifa diye slogan atarlardı. Şimdi böyle bir sloganın atıldığını ben duymadım. Çünkü millet başıma bir iş gelir. Endişesi içerisinde.  Millet şehit gelmesine alışacak diyenler haklı çıktılar, çünkü alıştırdılar. Toplum korkudan sessizliğe büründü. Vatandaşın üzerinde o kadar baskı var ki. Bunu görmek için halkın arasında olmak gerekir. Ülkenin vatandaşları ağlamaktan acı çekmekten bir hal oldu. Çünkü şehit gelmediği gün yok. Vatandaş moral bozukluğu içerisinde, sokakta yüzü gülen kişi görmek çok zordur. Amma yaşam öylede olsa devem ediyor. Böylede olsa devam ediyor. Fakat iktidara göre her şey düzgün, güzel gidiyor. Yabancı ülkede ölene ağlarlar. Fakat şehitler için gözlerinden bir damla yaş akmaz. Bahçeli biraz aklını başına toplamalıdır. İktidarın gizli planlarına alet olmamalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenler!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9087,68%0,08
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,25% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55