Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR KONTRPİYEDE KALDI

İKTİDAR KONTRPİYEDE KALDI


AKP yöneticisi keşke Yüksek Seçim Kurulu (YSK) açıklamayı cumartesi günü yapsaydı diyor. YSK o gün toplanmış 11 üyenin 10´nu toplantıya katılmış. Birisi dışarıda imiş, iyi partinin seçime girip giremeyeceği konusunda oylama yapılmış. 5 girsin 5 girmesin kararı çıkmış. O dışarıda olanın gelmesini beklemişler. Pazartesi o dışarıda olanın katılımı ile tekrar oylama yapılacakmış. Tabi o kişinin ne tarafa oy kullanacağı belli değil.

AKP yöneticisi keşke cumartesi açıklasalardı diyor. Bir yerde YSK´na sitem ediyor. Neden seçime giremez diye karar açıklamadınız şeklinde bir sitem. CHP bunu öğrenince hemen bu yola başvuruyorlar. YSK´nun verdiği kararı bozacak merci yok. 5şe 5 çıkınca o dışarıda olan mutlaka etki altına alınırdı. İyi partinin seçime girmesi engellenirdi. Onun için CHP tarihi bir karar vermiş ve tarihi bir fedakârlık yapmıştır. Ne adını ülke, millet ve demokrasi adına bu fedakârlığı yapmıştır. Esas yerli ve milli biziz demişlerdir.

Kendilerini tebrik ederim. Şimdi CHP´nin bu tarihi fedakârlığı için söyleneler bir balkım. Devlet Bahçeli ilkeli ittifaktan bahsedenlerin siyasi oyunlara heves etmesi siyasi çürüme halidir. Cezası sandıkta kesilecektir. Bekir Bozdağ CHP yönetiminin tutumu aldatma ve hiledir. Bu ittifak ahlaki ve meşru değildir. Mahir Ünal Kılıçdaroğlu sözde demokrasi adına demokrasiyi ve o vekilleri seçen millet iradesini yok saymıştır. Siyesi onursuzluktur. Bülent Turan hiçbir CHP´li sahnelenen bu filme rıza göstermeyecektir. Bu ahlak dışı işbirlikleri milletin vicdanında mahkûm olacaktır. AKP´lilerin söylediklerin gördünüz.

Aldatma imiş, hile imiş, ahlaki ve meşru değilmiş. Siyasi onursuzlukmuş ahlak dışı imiş. Bunları söyleyenler hiç aynaya bakmadan konuşmuşlar. AKP ye söylemedik laf bırakmayan ve bir partinin genel başkanı olan bir kişiyi kendilerinin alması normal sayılıyor. Yine başka bir partinin genel başkanını alıyorlar. Tuğrul Türkeş´i alıyorlar. Bunlar AKP´yi ve Tayyip Erdoğan´ı en fazla eleştirenler. Bunların AKP ye geçmeleri ahlaki oluyor. Bunlar kendilerine yapılan bazı vatlar karşılığında AKP´ye geçiyor. Üçü de bakan yapılıyor.

Kendi partisinin vekillerini seçen seçmen iradesine saygısızlık olmuyor. Devlet Bahçeli ile senelerce ağız dalaşı yapıyorlar. Birbirlerine söylemedik söz bırakmıyorlar. Bahçeli ile yapılan ittifak siyasi ahlaksızlık olmuyor. Ülke adına, millet adına ve demokrasi adına fedakârlık yapan CHP´nin yaptığı ahlaksızlık oluyor. İktidar kendi menfaati için onları alıyor. CHP kendi adamlarını iyi partiye demokrasi için gönderiyor. Kendi menfaati için değil. Ülke, millet ve demokrasi menfaati için bu fedakârlığı yapıyor. Kılıçdaroğlu ben olayımda bir olalım demiyor. Biz olalım bende içerisinde olayım diyor. AKP ne diyor?

Ben olayım benden başka kimse olmasın diyor. Ülke için, millet için, demokrasi için hangisi geçerlidir. Kılıçdaroğlu´nun yaptığı geçerlidir. Böyle bir fedakârlığı AKP kesinlikle yapmaz. Bu yapılanda gayri ahlakı bir durum söz konusu değildir. Kendi menfaatini düşünerek yapılmış bir olay değildir. Bu konuda CHP´yi ve İyi partiyi böyle ahlaksızlıkla itham etmek doğru değildir. AKP iyi parti genel başkanı Meral Akşener den korkmuştur. Hâlbuki böyle cesaretle yola çıkan birisini eleştirmek ve seçime sokmamak için çaba harcanacağı yerine daha teşvik edilmesi gerekir ki. Siyasetçi yetişsin siyasetin kalitesi yükselsin. Siyasetin yelpazesi genişlesin. Siyesi yelpaze ne kadar geniş olursa o kadar siyasetin seviyesi de yükselir.

Kısır çekişmeler içersinde olmak ülkeye bir fayda sağlamaz. Ülkede lider cuntası olur. Ülkede siyasetçi yetişmiyor. Sebep lider cuntasıdır. Liderler kendilerine yakın olanları listeye koyuyor. İş yapacak siyasetçi değil. Biat edecek siyasetçi aranıyor. Kadrolar onan göre ayarlanıyor. Onun içinde uzman kişiler kadrolarda yer alamıyor. Tarımdan anlamayan birisi tarım bakanı olsa ne yazar. Başkalarından aldığı bilgilerle iş yürütür. Kendisinden bir şey üretemez. Tarım bakanı olacak kişi ziraattan anlayan olmalıdır ki? Tarıma kendisi projeler üretsin. İşin ehli onlalar ve dalında uzmanlaşmış elemanlara ihtiyacı vardır ülkenin.

Çalışma bakanı çalışanların hainden anlayan birisi olmalıdır. Peygamber efendimiz işi ehline tevdi edin diye buyurmuştur. Artık günümüzde siyaset getiri için yapılır hale gelmiştir. Eskiden seçimlerde partiler kimi aday gösterelim diye aday ararlardı. Şimdi cebine parayı koyan bastırıyor parayı aday oluyor. Ülke için millet için siyaset yapılmıyor. Gelir için siyaset yapılıyor. Böyle yapılan siyasetten ülke ne kadar nasiplenir ki? Hele şimdi.

İki sene milletvekilliği yapan emeklilik hakkı kazanması adaletsizliktir. Millet 30 sene pirim ödesin. Milletvekili iki senede emekli olsun. Hem de milletvekili maaşında. CHP ile iyi partinin yaptığı ittifak meşrudur ve ahlakidir. Kimse bu ittifakı gayri ahlaki olduğunu iddia edemez. İktidarın yaptıklarının yanında bunları yaptıkları solda sıfır kalır. Artık iyi partiyi seçime sokmamak için KHK de çıkarılamaz. Çünkü YSK iyi partinin seçime gireceğini açıkladı. Artık bu kararı hiçbir makam bozamaz. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24-04-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23