Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR İÇİN HER ŞEY MUBAH

İKTİDAR İÇİN HER ŞEY MUBAH


Geçen seçimde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçmene bir vaat da bulundu. Emeklilere bayramda bir maaş ikramiye vereceğini söyledi. Vay sen bu parayı nereden bulacaksın diye bin bir türlü eleştiri getirdiler. Kılıçdaroğlu bu parayı cebinden verecek değildi ya? İktidar olduğunda verecekti. Parayı iktidar nereden buluyorsa oda oradan bulacaktı. Şimdi iktidar bu Kemal Kılıçdaroğlu´nun geçen seçimdeki söylemini aldı.

Başbakan Binalı Yıldırım emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında biner lira ikramiye vereceğini söyledi. Bekir Bozdağ ?iyi bir şeyi neden yapamayalım? diyor. O zaman Kemal Kılıçdaoğlunu neden eleştirdiniz? Madem emekliye biner lira vermek iyi idi de o zaman neden karşı çıktınız? O zaman ekonomi bu kadar bozuk değildi. Şu an ekonomi dibe vurmuş durumdadır. Seçime ekonominin bozukluğundan dolayı seçime gidilmede mi? Maliye bakanı ?bu parayı vermek için çok zorlandık? diyor. Bu söylemin anlamı zorlandık.

Bunu bir türlü telafi etmemiz gerekiyor demekti. Bayramlarda kaşık ile verecekler. Kepçe ile geri alacaklar. Pekiyi bu parayı vermekte zorlandınız? Kış çıktı kömüre ihtiyaç kalmadı. Neden kömür dağıtılıyor? Basından öğrendiğim kadarı ile. Evinde doğalgaz olanlara kömür verilmiş. Onlarda kömürlerini ihtiyacı olanlara satmış. Kömür verdiğiniz kişinin durumu hiç değilse bir inceleyin de kömürü ihtiyacı olan birisine bari verin. Bayramlarda verilecek para için kendinizi zora sokmaya gerek yoktu. Sizden para isteyen mi oldu? Sene başında yapılan zam için.

Oranı enflasyon seviyesine çıkarın dediler. O zaman neden yapılan zammı enflasyonun altında bıraktınız? Ve Kılıçdaroğlu´nu o zaman neden yerden yere vurdunuz. Bu bayramlarda emeklilere verilen biner lira seçim rüşvetinden başka bir şey değildir. Maliye bakanının sözünü iyi değerlendirin. Zorlandık diyor. Zorlanılan bir şey emanet verilmiş demektir. Seçimden sonra misli ile geri alınacak demektir. Yani bu para borç alınmış demektir.

İyide bu kadar şeker fabrikası satıldı. Bunların paraları yok mu?   Yoksa bu şeker fabrikalarının paraları önceden mi alındı? İnsanın aklına her türlü şey gelir. İktidar bu paraları emeklilere vermesin. Amma seçimden sonra getirilecek varlık vergisini getirmesin. Müslüman ülkelere satılacak yerlerin satışından vazgeçin.

Gelelim şu ittifak meselesine. İktidar seçim rüşveti dağıtır mubah olur. Muhalefet böyle bir şey yapmaya kalksa mubah olmaz. Hep bana rap bana olsun isteniyor. Bu olay nalıncı keserini de geçti. Hep kendilerinden yana olmasını istiyorlar. Bir iki keserde başka tarafa doğru yontulsun. Kanunlar varlıklı olanlardan yana çıkar. Garibanları koruyup kollayacak hiçbir kanun çıkmıyor. Şimdi vergi barışı ve imar barışı getiriliyor. Bunlar mutlaka birilerinin menfaati olduğu için getiriliyordur. Bu sayede bazı garibanlarda bunda istifade edecektir.

O kadarda olsun artık. Cumhur ittifakının karşısında bir ittifak oluştu. Daha bir isim konmadı. Belki yarın ismi de açıklanabilinir. Bu ittifak cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, laikleri, parlamenter sistemden yana olanların ve demokrasiden yana olanları birlikteliğidir. İktidar kendi ittifakını yerli ve milli olanların birlikteliği olduğunu ilan etti. Pekiyi cumhur ittifakında cumhuriyet var mı? Atatürkçülük var mı? Laiklik var mı? Parlamenter sistem var mı? Milliyetçilik var mı? Milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık demediler mi? Türklük var mı?

Bizim karşımıza Türklükle gelmesinler demediler mi? Cumhuriyet dönemine reklam arası demediler mi? TC´ler bunların döneminde kaldırılmadı mı? Atatürk ismi çok yerden kaldırılmadı mı? Kitaplardan Atatürk ismi çıkarılmadı mı? Ne mutlu türküm diyene ibaresi kaldırılmadı mı? Andımızda Atatürk ve Türk kelimesi geçtiği için kaldırılmadı mı? İsmi belirlenmemiş ittifakı neden eleştiriyorsunuz? İktidarın ittifak yapmak nasıl demokratik hakkı ise? 

İktidarın karşısında 4 partinin bir araya gelerek ittifak yapmak demokratik hakkıdır. Evet, CHP, iyi parti, saadet partisi ve DP parti bir araya gelerek bir ittifak yapmıştır. Demokratik haklarını kullanmışlardır. Ülkemiz için hayırlı olsun. Bu ittifak sayesinde baraj sorunu kalmıştır. Demokrat parti seçmenine sesleniyorum. Oyum boşa gitmesin diye başka partilere oy verdiniz. Buyurun oyunuzun boşa gitmeyeceği bir sistem geldi.

Her halde şimdi de oyum boşa gitmesin diye cumhur ittifakına oy verecek haliniz yoktur. Seçmen listeleri askıya çıktı. Lütfen isimlerinize bakınız. İsminiz yok ise askıdan inmeden seçim kuruluna itirazınızı yapınız. Ve seçimde mutlaka sandığa gidiniz ve oyunuzu kullanınız. Bu vatandaşlık görevidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır.  Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-05-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22