Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR ÇELİŞKİ İÇERİSİNDE

İKTİDAR ÇELİŞKİ İÇERİSİNDE


Salı günü yapılan gurup toplantısında.  AKP genel başkanı Ekonomiden hiç bahsetmedi. Birde yeni ekonomi programını denetleyecek şirketten de bahsetmedi. İktidarın gözünde kriz bitmiş gibi gözüküyor. ?Avrupa ile bozulan ilişkilerimizi düzeltmeye çalışıyoruz? denildi. Avrupa ile ilişkileri sanki başkaları bozdu da düzeltmeye çalışıyoruz deniyor. Kendi görüşlerine göre hala kriz yokmuş gibi hareket ediliyor. Hâlbuki krizin olduğunu kendileri teyit ettiler.

Önceki yazımda bundan bahsetmiştim. Yinede ben bir daha anlatayım. Bu senenin ilk çeyreğinde %5,2 büyüme yaptık diye övündüler. 2019 senesi için  % 5,5 büyüme hedefi koymuşlar. Bu yeni ekonomi programında büyümeyi % 5,5´den %2,3´e düşürmüşler. Bu krizin olduğunun teyit´idir. 2018 senesinin ilk çeyreğinde % 5,2 büyüyeceksiniz 2019 senesinde bu rakam % 2,3´e düşecek. Bunun adına kriz denemez de ne denir? 

Bu bir çelişkidir. Cumhur ittifakı içerisinde şimdi bir af krizi baş göstermiş gibi gösteriyorlar. Ben inanmıyorum. Bu olay iki parti arasında hazırlanmış bir senaryodur. Baş figüran Devlet Bahçelidir. AKP toplumda infial yaratacak olayları. Devlet bahçeliye söyletiyor. Daha yakın tarihte Malazgirt zaferinin kutlama törenlerinde. Yaptığı konuşmada ?Ahlât´a cumhurbaşkanlığı köşkü yapılsın? demedi mi? bu konu daha önce konuşulmamış olsaydı.

Cumhurbaşkanı Bahçeli ?böyle söyledi. Bizde gereğini yapacağız. 1071 metre kare kapalı alanı olan 5 dönüm arazi üzerin, belediye başkanızda yardımcı olursa 10 dönüm arazi üzerin bu köşkü yapacağız? dedi. Şayet bu mesele önceden konuşulmamış olsaydı. Cumhurbaşkanı böyle konuşmazdı. Bu teklifi değerlendiririz derdi. Bu af konusu da bunun gibi bir olay. Bahçeli kendine yakın olanları kurtarmak istiyor. Bahçeli seçim vaadi olarak söylemiş oldu. İktidar buna karşılık olarak gündemimiz af konusu yok dedi.

Sonra biz ancak devlete karşı suç işleyenleri af ederiz. Bireylere karşı işlenen suçları af edeyiz dediler. Şimdi MHP seçim yasasını meclise getirdi. Arada bir anlaşmazlık varmış gibi Bahçeli her gün aftan bahsediyor. İktidar hep ayni şeyi söylüyor. İktidar istemiyor gibi gözükmeye çalışıyor. İstemiyorlar da? Neden Numan kurtulmuşu MHP´nin temsilcisi ile görüşmeye gönderdiler? Numan kurtulmuş gazetecilere bunun resmi bir yanı yok dedi. Arkasından cumhurbaşkanı ?ben görevlendirdim? dedi. 

Aralarında fikir ayrılığı varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. İktidar kendi dört bakanını kurtarmaya çalışıyor. Yolsuzluğa karışan dört bakanın sonra yargılanma yolunu kapatma amacındalar. Çünkü Başka bir iktidar geldiğinde, bu dört bakanın yargılanması söz konusu olacaktır. Bu af konusunda her iki tarafta menfaati doğrultusunda hareket edecektir. Ben af tasarısının meclisten geçeceğine inanıyorum. Çünkü karşılıklı menfaat söz konusudur.

Meclisinin açılış konuşmasında cumhurbaşkanı şöyle bir şey söyledi. ? Kanun yapmakta sizlerin tekliflerini bekliyorum? dedi. Ben bunu şayet yanlış duymadı isem? Çok tuhaf buldum. Şimdiye kadar muhalefetin hiçbir teklifinin kabul edildiğini görmedim. Şimdi meclisten kanun tekliflerinizi bekliyoruz demesi benim garibime gitti. Kanun hükmündeki kararnamelerin meclise gönderilip kanunlaşması gerekirken hiçbir kararname meclise gönderilmedi.  

Şimdiye kadar biz yaparsak olur. Biz biliriz! Siz bu işlerden anlamazsınız diyorlardı. Hiçbir konuda milleti temsil eden meclise bir şey danışılmadılar. Bir sınır ötesine asker gönderme yetkisi istediler. Bunun haricide her şeye kendileri karar verdiler. Gurup toplantılarınki konuşmalara dahi cevap verilmedi. Bu ekonomimizi teslim ettiğimiz şirketin. Bize getirisi ne olacak buna dahi değinilmedi. Ya eleştirilerden etkilendiler. Ya da hiçbir şeyi bilmezlikten geldiler. Kendi ülkesinin ekonomistlerine güvenmeyip de? Verip veriştirdikleri Amerika´nın adamalarına güvenmek bana çok ters geliyor.

Bizim Türk vatandaşlarına güven duymadığı en önemlik bakanlığa damadını atamasıdır. Bu işin kokusu çıkarda, ne zaman çıkar onu bilmiyorum. Bu şirket ülkeyi bu günkü durumdan daha kötü durma getirmesinde? Ben başka bir şey istemiyorum. İktidar çelişkiler içerisinde olduğu gibi ülkeyi de çelişki içerisine soktular. Millette çelişki içerisindedir. Ne yapacağın bilmiyor. İki arada bir derede kalmış durumda. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-10-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55