Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İHBARCILARA ÖDÜL VAR

İHBARCILARA ÖDÜL VAR


Hükümet PKK´lıların yerlerini ihbar edenlere ödül verileceğini açıkladı. Bilhassa üst düzey yöneticilerin yerini bildirenlere daha yüksek ödül konmuş. Bu üst düzey PKK yöneticilerinin yerini bir devlet bilmiyor ise. Adama sorarlar. Bu devletin MİT´i ne iş yapar? Diye! Devlet böyle ihbarcılardan medet beklemez. Resmi kuruluşları tarafından istihbarat toplattırır.

Devletin resmi kurumu olan MİT´in görevi ismi üzerinde milli istihbarat teşkilatıdır. Bu filmi biz daha öncede izlemiştik. Gezi parkı olaylarında ?tencere tava çalan koşularınızı ihbar edin? demişlerdi. Bu komşuyu komşuya düşman etmektir. Ergenekon ve balyoz davalarında devlet gizlik tanıklar yarattı. Bu gizli tanıkları da özellikle PKK itirafçılarından seçmişti. Kime karşı? Bu ülkenin ordusunun personellerine karşı, gizli tanıklar kullanmışlardı. Ordu personelinin çoğu da PKK ile mücadeleye katılan personeldi.

Öcalan´ı Kenya´dan getiren subay ve Öcalan´ı yargılayan hâkimde yargılanmıştı. Yargılanan generallerin getirdikleri tanıklar dinlenmezken. Devletin olağan üstü imkânlar sağlayarak buldukları gizli tanıkların verdikleri ifadelere itibar edildi. Bu gizi tanıklara her türlü maddi imkân sağlandı. Kimlikleri değiştirildi. Yurt dışında yaşamak isteyenlere yurt dışına gitme imkânı sağlandı. Ailesinin dahi yurt dışına götürmeleri ve geçimlerinin sağlanması garantisi verildi. Ne uğruna? Bu ülkenin kahraman ordusunu yıpratmak için. Ne oldu? Mahkemeye sunulan belgelerin ve CD´lerin sahte olduğu ispatlandı. Devletin gizli tanıklara verdiği paralarda boşuna gitmiş oldu. Mahkemeye gönderilen isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarına itibar edildi. Fakat tutukluların getirdiği canlı tanıklar dinlenmedi. İktidar bu davaları o kadar benimsedi ki. Başbakan dahi ?ben bu davaların savcısıyım? diyerek. Ordunun yıpranmasını cani gönülden destekledi.

Sonrada bizi kandırdılar denildi. Devlet kendi itibarını zedelemiş oldu. Şimdi o zaman orduya karşı PKK´lıları gizli tanık olarak kullananlar. Şimdi vatandaşı PKK´ya karşı ihbarcı olarak kullanmak niyetindedirler. En saçma olanı da kandildeki yönetim kadrosunun yerini söyleyenlere. Daha fazla ödül verilecek olmasıdır.  Demek ki MİT, jandarma ve emniyetin istihbarat örgütleri iyi çalışmıyor demektir. Ülkede istihbarat zafiyetinin olduğu bu günlerde açıkça ortadadır. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapanlara karşı operasyon yapılarak. İstihbarat birimlerinin üst kademeleri dâhil birimleri tarumar edilirse, bu günkü olaya başvurulur. Gizli tanıkların can güvenlikleri içinde tedbirler alındı. Pekiyi ihbarcıların can güvenliği nasıl sağlanacak. Bir kişinin birisine husumeti var. Bu kişi husumetli olduğu kişi için. PKK´ya yataklık ve yardım ediyor. Diye ihbar ederse. Bu kişinin haline olacak. Şu devirde milletin para için yapmayacağı şey yok. Çünkü insanlar menfaatleri için. Bu gün beyaz dediklerine ertesi gün kara diyebiliyor.

Daha düne gelinceye kadar AKP´yi yerden yere vuran. CHP milletvekili müftü Özkes. CHP den ayrıldıktan sonra CHP´yi yerden yere vurduğu gibi.  Meclis kürsüsünde AK saray için. ?Burada haram var.Burada israf var. Peygamber efendimiz sağ olsaydı bu saraya girmezdi?. Diyen bu muhterem şimdi saraya kendisi gidiyor. Ondan sonrada ?peygamber efendimiz sağ olsaydı. Bu Ak saraya giderdi?diyor. Demek oluyor ki menfaat uğruna bu gün söylediklerinin yüz seksen derece tersini ikinci gün söyleyebiliyor.  Onun için PKK´lıların yerini ihbar edenlere ödül verilmesi. Milletin başına çok işler açar. Devlet aciz durma düşürülmüştür.

İpek medya gurubuna operasyon yapıldı. Sebep gayet basit teröre kaynak sağlamakmış. Bu ülkede bir kuruluşa ve kişilere terör örgütüne yardım ediyor demek. O kadar basit hale getirildi. Ülkenin genelkurmay başkanına terör örgüt kurmak ve yönetmek damgası dahi vurularak, yargılandı ve mahkûm edildi. Sonun da mahkemeye sunulan delilerin sahta olduğu ispatlandı. Şimdi bu genelkurmay başkanının kırılan onurunun telafisini mümkün mü? Böyle suçlamalar insanların onuru ile oynamaktır. Darbecilik ve vatana ihanet suçlaması da ayni durumdadır. Gazeteciler bile darbe yapacaklardı diye yargılandı. Topsuz tüfeksiz nasıl darbe yapılır? Ancak gücün kendisinde olduğunu düşünenler darbe yapabilir. Gazetecide ne güç var ki darbeye teşebbüs etsin.

Bu gün gücü elinde bulunduranlar sivil darbe yapmaya teşebbüs ediyorlar. İpek medya gurubunun örgüte kazanç sağladığı biliniyordu da şimdiye kadar neden? beklendi? Daha önce neden böyle bir operasyon yapılmadı?  Operasyonun şimdi yapılması çok manidardır.  Bazı yerlere de mesajdır. Millete korku salmaktır. Ülke her geçen gün felakete doğru sürükleniyor. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01- 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31