Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İCRAATLA BÜYÜK DEVLET OLUNUR

İCRAATLA BÜYÜK DEVLET OLUNUR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Büyük devletiz diye övünüyoruz. Büyük devlet icraatla olunur. Sözle olunmaz. Büyük devlet teröristlere boyun eğmez. İki uzman çavuş kaçırılıyor. Devlet telaşa kapılıyor. Başka devletler bir tek askerini kurtarmak için sınır ötesi operasyon yapıyor. Sınırlarımız içersindeki teröristlere operasyon yapamıyoruz. Terörün örgütünün mecliste olan uzantısından yardım talep ediliyor. Bu duruma da içişleri bakanı “çok yakında inşallah iyi sonuç alacağız” diyor. Sanki kendisi operasyon yapıyormuş da neticesini bekliyormuş gibi davranıyor.

HDP’nin milletvekilleri gidiyor teröristlerle pazarlık ediyor. İki uzman çavuşu alıp getiriyorlar. Devletin kaymakamına teslim ediyorlar. Bu devlet için züldür. Örgüt kaçırdığı iki uzman çavuşu HDP’lilere ne karşılığında veriyor, uzman çavuşları?  Yeni isim vermişler karakollar kale kol olmuş. Kale kolların yapımı durdurulacak. Yoksa vermeyiz demişler. HDP milletvekili tamam kale kollar yapılmayacak mesuliyeti ben üzerime alıyorum demiş. Devletin planlayıp yapımına başlamış olduğu. Bir iş için bir milletvekili ben yaptırmayacağım nasıl der? İktidar milletvekili de değil.

HDP milletvekili bu konuyu yetkililerle görüşmeden garanti veremez. Mutlaka yetkililerle görüşmüştür. Yetkililer tama kale kolları yapmaktan vazgeçeriz demişlerdir. Büyük devlet bunu söylemez. Bunun adına terör örgütüne boyun eğmek denir. Neden böyle taviz verildi diye eleştirirseniz. Anaların ağlamasını istiyor derler. Hep analar ağlamasın diyorlar. Şehitlere yalınız analar ağlıyor? Babalarda ağlıyor, millette ağlıyor. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak amacı ile şehit olanlara millet olarak hepimiz ağlıyoruz. Çünkü bizlerin rahat yaşaması için canlarını veriyorlar. Onların şehit olması içimizden bir parçanın kopması demektir.

Çanakkale ve kurtuluş savaşlarında analar ağlamasın denilseydi. Bu gün Türkiye Cumhuriyeti devleti olmazdı. O ağlayan anaların sayesinde bugün özgürce yaşıyoruz. Allah ağlayan o analardan ve ağladıkları evlatlarından razı olsun. Ruhları şad mekânları cennet olsun. İşte büyük devlet böyle icraatlarla olunur. Teröriste boyun eğmekle büyük devlet olunmaz. Şayet büyük devletim diyorsan. Büyük devlet olmanın gereğini yapacaksın. Bu gün analar ağlamasın diye taviz verilirse. Yarın bütün milletin ağlar hale gelinir.

Büyük devlete ayrımcılık ve guruplaştırma olmaz. Bütün halkları kucaklamakla büyük devlet olunur. Bölücülük ve ayrımcılık büyük devleti küçültür. Büyük devlet vatandaşının malını canını korumayı ilke edinir. Büyük devlet sanayisini ve üretimini geliştirir. İhracatını artırır. Bizde ise sanayi sektörü ilerlemiyor. Daha aksine geriliyor. Üretim artmıyor! İhtiyacımızı ithal mallarla karşılıyoruz. Böyle olunca da cari açık açılıp gidiyor. Büyük devlet kendi ihtiyacını karşılayan devlettir. Tarımda kendi kendini idare eden 7 ülkeden birisi idik. Şimdi öylemi? Tarım ürünleri ithal eder durumdayız. Canlı hayvan ve et ithal edilmesi tarımın ne durumda olduğunu gösterir. Bununla tarımın ne alakası var diyenler olacaktır. Saman ve yem üretemezseniz hayvancılığı ilerletemezsiniz. Saman ithal ediyoruz. Samanın fiyatı buğdaydan daha pahalıya mal oluyor. Ne sanayide nede tarımda ilerleme olmuyor. Aksine gerileme oluyor. İhracatımız artı diye övünülüyor. Bu ay ihracatımız şu seviyeye yükseldi diye övünülüyor. Pekiyi o ay ithalat ne olmuş onu niye söylemiyorlar. Cari açığın sebebi ithalat ile ihracatın arasındaki fark değil mi?

Büyük devletin dış ve iç borcu her sene artış göstermez. Büyük devletin üretim sektörü devamlı borç yapmaz. Büyük devlet öyle söylemle olmaz. İcraatla olur! Ordusu tırnakları ve dişi sökülmüş aslana döndürülen devlet büyük devlet değildir. Terörle masaya oturan devlet büyük devlet değildir. Borcu borçla ödeyen devlet büyük devlet değildir. Vatandaşını polise dövdüren devlet büyük devlet değildir. Vatandaşının bir araya gelmesinden korkan devlet büyük devlet değildir. Geçmişini kötüleyen bir devlet nasıl olurda ben büyük devletim diyebilir. Her şeyde dünyada iyiler arasında değiliz. Kötüler arsında olan bir devlet büyük devlet olabilir mi? Her şeyde rekor kırıyoruz. Akaryakıtı dünyada en pahalı kullanan ülkeyiz. Dolaylı vergi ödemede şampiyonuz. Nerden bakarsak bakalım hiçbir şeyde elle tutulur tarafımız yok. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Salgılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04- 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31