Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İBRETLİK BİR OLAY

İBRETLİK BİR OLAY


Olay Trabzon´un Tonya ilçesinde 16 Nisandan önce gerçekleşiyor. CHP Tonya ilçe başkanı Muhammet Karadeniz Türkiye nereye gidiyor diye bir panel düzenliyor. Konuşmasında AKP milletvekili için ?arabasının arka camına bir afiş yapıştırdı. Haçlılar bu gün hayır diyorsa bizim kararımız evet. Salih Cora Efendi. Bize saldırarak FETÖ´cülüğünü gizleyemezsin.

Çocuğunu Feytullah Gülenin okullarında okutmadın mı?? Diye hitap ediyor. Bu hitabından dolayı AKP milletvekili Salih Cora Muhammet Karadeniz hakkında hakaret davası açıyor. Görülen mahkeme neticesinde mahkeme Muhammet Karadeniz´i ?hakaret? suçu işlediği gerekçesi ile 7 bin 80 lira adli para cezası veriyor. Bunu neden sayfama aldım. İbretlik bir olay olduğu için sayfama aldım. Bu mahkeme FETÖ´cü demeyi suç saymış. Salih Cora AKP milletvekili olmasaydı?

Bu ceza Muhammet Karadeniz´e verilir miydi? Çünkü 16 Nisan referandumunda evet çilerin hepsi. Hayırcıların FETÖ´cü olduklarını miting meydanlarında. İktidarın bütün konuşmacıları milletin gözünün içerisine baka baka söylediler. İktidarın koalisyon ortağı Devlet bahçelide iktidardan geri kalmadı. Oda hayırcıları FETÖ´cü olmakla itham etti. Ayni mahkemeye Hayırcılardan birisi müracaat etseydi? Mahkeme bunlar hakkında da adli para cezası verebilir miydi? Mahkeme ne diye karar vermiş? Hakaret suçu işlediği için. O zaman bütün hayırcılara hakaret suçu işlenmiş olmuyor mu?

Dahası var. Hayır diyenler teröristtir denilmedi mi? Kanı bozuktur denmedi mi? Bunlar hakaret sayılmıyor mu? Kamunun hakkını koruyacak olan savcılardır. Kamuya bu kadar hakaret edildi. Hiçbir savcı bunlar hakkında soruşturma açtı mı? O referandumda öyle yaralar açıldı ki? İnsanların içerisinden çıkması mümkün değildir. Bir evet´çi hayır çıksın bu hayırcıların kanını içeceğim demedi mi? Bu bir tehdit değil miydi? Neden? Hiçbir savcı müdahile etmedi?

Dinci geçinenler bile işe müdahil oldular. Hayır diyenler kâfirdir diyen olmadı mı? Bu hayır diyenleri kanı bozuktur. Bunlar ne Türk´tür ne de Müslüman´dır demediler mi? Hayır diyenlere akla hayale gelmeyecek hakaretler edildi. Çünkü olaylar hep yanlılıktan kaynaklandı. Hayırcılardan birisi mahkemeye müracaat etmiş olsa. Eminim haksız duruma düşerdi. Antalya da bir savcı hayır diyenler hakkında soruşturma açılabilinir demedi mi? Neye istinaden bunu söyledi? Çünkü ülkeyi yönetenler hayırcıları FETÖ´ cü ve terörist olmakla itham etti.

Savcı da buna istinaden haklarında soruşturma açılabilinir dedi. Ülkenin yarısından fazlasının FETÖ´cü ve terörist olduğu söylendi. 16 Nisan referandumunda söylenenler bu ülkeyi birbirine düşman etmiştir. Bunun sebebi ise iktidar ve Bahçelidir. Çünkü bunlar kol kola vererek milletin yarısından fazlasına hakaret etmişlerdir. Onun için bu yazıyı ibretlik olay olarak aldım. Bana göre ibretlik bir olaydır. Sizleri bilemem. Çünkü bu referandum tarihe şaibeli olarak geçmiş bir referandumdur.

Şaibeli olmasına sebep olanda yüksek seçim kuruludur. Önümüzdeki seçimlerde böyle bir şaibenin tekrarlanamayacağını anlayan iktidar, şimdi yüksek seçim kurulunun yapısını değiştiriyor. Şayet böyle şaibeye meydan vermemek istiyorlarsa seçim sistemini değiştirmeleri gerekir. Kullandığımız SEÇSİS sistemini dünyada bizden başka kullanan hiçbir ülke yok.

Bu günlerde ABD´ye sert çıkan cumhurbaşkanımız. Bu seçim sistemi ABD tarafında hazırlanmış bir sistemdir. O zaman onların hazırladığı bu sistemden vazgeçsinler. Nasıl anayasayı askerin anayasası diye yarıdan fazla maddesini değiştirdiler. Fakat kendiişlerine gelen seçim kanununa hiç dokunmadılar. Şimdi SEÇSİS sitemi Amerikan menşeli diye dokunsalar ya? Dokunmazlar çünkü işlerine geliyor.

Birazda gündemdeki olaylara değinelim. NATO tatbikatında yapılan terbiyesizlik olayı iktidar ile muhalefetin arasını gerdi. İlk gün ne güzel birlik beraberlik sağlanmıştı. Konuşmalar devam ettikçe yine ortam gerildi. Ben yine bu alçakça yapılmış olayı kınıyorum. Bu olay özürle geçiştirilecek bir olay değildir. Suriye olayında Rusya da üçlü bir toplantı yapılacak. Rusya, İran ve Türkiye yetkilileri bir araya gelecekler. Bu toplantıya PYD´nin katılmasın Rusya istemişti.

Türkiye´nin itirazı üzerine Rusya PYD´yi çağırmaktan vazgeçti. Fakat bu gün sürpriz bir olay yaşandı. Suriye başkanı Esat Türkiye üzerinde Rusya ya gitmiş. Tabi olayı ayarlayan Rusya lideri Putin. Şimdi Rusya ve İran Esat´ın yanında yer alıyor. Esat´a karşı olan Türkiye tek başına masada oturacak. Türkiye´nin son günlerdeki olaydan dolayı zor durumdadır. Bunu fırsat bilerek Esat´ı masaya oturtmasınlar? Esat ile Tayyip Erdoğan´ı barıştırmasınlar?

Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal hadi gel bu işin içerisinden çık çıkabilirsen. Olmayacak iş değil. Zaten bu Suriye işine ABD yüzünden bulaştık. Bulaşmamızın ceremesini hem maddi hem manevi olarak çektik. Bizim derdimiz şimdi Esat değil. Bizim dersimiz şimdi. PYD ve PYG bunlar bizim istediğimiz şekle gelirlerse neden olmasın? Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22- 11- 2017 Mustafa KOÇ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31