Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HUZURLU OLMAK ELİNDEDİR

HUZURLU OLMAK ELİNDEDİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Huzurlu olmak insanın bir yerde kendi elindedir. Şayet huzursuzsan huzurlu olmak için mücadele edeceksin ki huzuru yakalayabilesin. Tatildesin cumhurbaşkanlığı seçimi için fedakârlık yapacaksın oyunu kullanmaya gideceksin. Ayrıca bu fedakârlığı ülkenin geleceği için. Çocuklarının ve torunlarının geleceği içinde yapacaksın. Sandığa gitmemek huzursuzluğu kabullenmek demektir. Huzuru aryanlar neler yapıyor. Sivaslı bir arkadaşım var. Bu arkadaşla Akçay da tanıştık. Kendisi İstanbul da çalışıyor. İki gün önce geldi. Birçok hemşerisi Sivas’a gitmiş. Seçmen kütükleri İstanbul da imiş, bir dernekleri varmış. Bu denek karar almış. Araba kiralamışlar bu araba Sivas’a gidecekmiş. Verecekleri adreslerden seçmen kütüğü İstanbul da olanları toplayıp getirecekmiş. Ve tekrar Sivas’a götürüp bırakacakmış. İşte huzur arayanları görüyor musunuz? Birçok kişi Edremit’ten Balıkesir’e oy kullanmaya gitmiyor. Evet, ben arkadaşı tebrik ettim. AKP’nin bu seçimde en çok çekindiği yazlıkçılar olacak gibi gözüküyor. Başka illerden tanıdığım kişilerin bazıları hala akçaya gelmedi. Buradaki arkadaşları kendileri ile irtibat kurdular. Seçimden sonra geleceklerini söylemişler. Edremit nüfus dairesine seçmen kütüklerini aldıranların sayısı en az beş bin kişi olduğunu tahmin ediyorum. Aldıramayanların çoğununda seçmen kütüklerinin olduğu yere gidecekleri söyleniyor. Burada devamlı bu konu konuşuluyor.

Ülkenin huzura kavuşması bizlerin elindedir. Ekmeleddin İslamoğlu “Türkoğlu türküm” diyor. AKP yöneticilerinden bu sözü duyan var mı? Milletvekilleri Tayyip Erdoğan’dan korktukları için. Bir tanesi çıkıp da ben türküm diyemedi. İnsanın aklına acaba AKP’de hiç Türk yok mu diyesi geliyor? Bırakın türküm demelerini Türk ırkı diye bir ırk yok diyenler oldu. Olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar diyen mi ararsınız. AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyen mi ararsınız. AKP’nin gözünde Türk vatandaşlar ikinci sınıf vatandaş oldu. Türk ırkı diye bir ırk yok diyorlar da. Kendilerinin hangi ırktan olduklarını söyleyemiyorlar.

Sandığa gitmeyip de huzursuzluktan bahsetmenin hiçbir anlamı yoktur. Biz Türkleri yok sayıyorlar demeye de hakları yoktur. Türklüğünle anılmaktan korkuyorsan, o zaman ben türküm demeyeceksin. Vatandaşlarını ırklarına göre ayıran. Siyasi görüşleri kendilerinin görüşünde olmayanları düşman ilan eden, vatandaşının özgülüklerini kısıtlayan, vatandaşını azarlayan, hatta tokat atan, gözünün önünde vatandaşının yerlerde süründürüldüğünü görmezlikten gelen bir devlet adamı olur mu? Vatandaşına aşırı güç kullanan polislerini kahraman ilan eden, vatandaşı iyi dövdünüz diye mükâfatlandıran devlet adamı olur mu? Cemaatle işbirliği yapıp ordusuna kumpas kurduran devlet adamı olur mu? Ülkenin bölünmesi için terör örgütü ile anlaşma masasına oturan devlet adamı olur mu? Anlaşma masasına oturulur. Teklif örgütten gelir. O zaman ülkenin menfaatleri doğrultusunda masaya oturursunuz. AKP’nin içersin deki milletvekili “bağımsız Kürdistan için.  PKK silah kullana bilir” diyor. Kandilden Cemil Bayık beyanat veriyor. “Öcalan af edilmeden silah bırakmayacağız” diyor. İktidar Öcalan ile anlaşmaya çalışıyor. Çalışmalın bu yönde olmadığını nereden bileceğiz? Bu af konusu gazeteciler tarafından sorulduğunda gündemimizde af diye bir şey söz konusu değil deniyor.

Erdoğan Ankara da adaylığını açıkladı. 4.500 kişiye davetiye verdi. İstanbul da seçim bildirgesini açıkladı. Yine 4.500 kişiye davetiye verdiler. Davetiyesi olmayan binanın yanına bile yaklaştırılmadı. Diğer vatandaşlardan korkan bir kişi cumhurbaşkanı olup da halkı yanına mı yaklaştıracak? Böylemi 76 milyonu kucaklayacak. Geçmişteki balkon konuşmalarını hatırlayın. O konuşmalarında da ayni şeyleri söylemişti. 76 milyonu kucakladı mı? Yoksa ayrıştırdı mı? Gezi parkı olaylarında “% 50’yi evlerinde zor tutuyoruz” demedi mi? Bunun anlamı açık değil miydi? Cumhurbaşkanı olursa ben daha fazla ayrıştırılacağımıza inanıyorum.  Ve Tayyip Erdoğan’ın değişeceğine inanmıyorum. Ülkenin huzuru daha da bozulacaktır. Gerilim daha da artacaktır. T.C kaldırılacaktır. Andımız nasıl ırkçılık içeriyor diye kaldırıldı ise. Buna da bir kulp bulacaklardır. Örgüt özerklik ilan edecek. Orada özerklik ilan edilmiş bir bölge varken. T.C ye devam edemeyiz derler kaldırırlar bizde mahzun mahzun bakar kalırız. Bu duruma düşmemek için. Ne yapıp yapıp sandığa mutlaka gitmeyiyiz. Bu seçimin kaderi Türk milletinin elindedir. Sonradan pişman olmamak için mutlaka sandığa gitmeliyiz. Söz sahibi olabilmek için fedakârlık yapmaktan kaçınmayacaksın. Huzurlu yaşam için vazo ve saksı olmadığını Atatürkçü, cumhuriyetçi, milliyetçi ve ben Türkoğlu türküm diyen aday birinci tercihin olmalıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milletli! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13 – 07 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30