Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HUZURA HASRET BİR ÜLKE OLDUK

HUZURA HASRET BİR ÜLKE OLDUK


Ülkede huzur denen bir nesne kalmadı. İktidar yandaşlarını yarısı dahi huzursuzluktan şikâyetçidir. Toplumun nerede ise tamamı huzursuzluk içerisindedir. Artık iktidar kendi menfaatinden başka bir şey düşünmüyor. Asayişi temin edeceğiz dediler. Fakat vatandaş asayişsizlikten şikâyet ediyor. Kadın cinayetleri aldı başını gidiyor. Her gün bir yerlerden mutlaka kadın cinayeti haberi duyuyoruz. Sokak ortasında cinayetler işleniyor.

Evine ekmek götüremeyenin belinde tabanca var. Terörün kol gezdiği bir ülkede, silah edinmenin bu kadar kolay olmaması gerekirken, silah edinmek bakkaldan ekmek almaktan daha kolay hale getirildi. Ülkenin huzursuzluğu iktidarın yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Ülkenin başına ne geldi ise yanlış politikalardan dolayıdır. Ekonomi dibe vurdu. Bunu kimse inkâr edemez. Sebebi bellidir. Orta doğuyu şekillendirmeye çalışılan projenin içersinde yer almamız ekonomiye en büyük darbeyi vurmuştur. İki örnek göstereyim.

Libya da Kaddafi´yi devirmeye çalışanların yanında yer alıp. Libya ya uçaklarla para gönderilmesi, Suriye batağına girmemizdir. İkinci bir olay Gülen cemaati ile işbirliği yapılmasıdır. Bu cemaat yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı. Beraber yürüdük bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda diye diye buralara kadar geldik. Bu cemaatle beraber olunmasaydı bunları yaşamazdık. Her olayın altından FETÖ çıkıyor. Şu Libya ile Suriye olayına harcananlarla bu ülkeye neler yapılmazdı ki? Birde cemaat olayı bunları üzerine tuzu biberi olmuştur.

Bu yanlış politikalar bütün toplumun huzurunu bozmuştur. FETÖ olayından bütün millet huzursuzdur. Çünkü sahte bir ihbarla başına geleceklerden huzursuzdur. Kamu görevlileri huzursuzdur. Milli eğitim ile oynaya oynaya eğitim sistemini içerisinden çıkılmaz hale getirilmiştir. Binlerce öğrenci ve aileleri huzursuzdur. Esnaf piyasaların devamlı dalgalanmasından huzursuzdur. Vergi mükellefleri vergilere yapılan zamdan ve yapılacak zamlardan dolayı huzursuzdur. Herkes geleceğindeki belirsizlikten dolayı huzursuzdur. Çocukları asker olanlar çocuklarının akıbetinin endişelidir. Çocuklarını servisle okula gönderen aileler huzursuzdur.

Köylü çiftçi aleyhlerine çıkarılan kanunlardan huzursuzdur. Çünkü ithalatın önü açılmıştır. İmamların nikâh kıymasını istemeyen milyonlar var iken. Ve aileden sorumlu kendi bakanları dahi bunu istemez iken. Bu kanunda direnmek vatandaşı huzursuz etmekte dedir. Bu kanunla ne yapmak istedikleri açılığa kavuşamamıştır. Bu gün sosyal medyada bir imam ananızla evlenmeye engel yoktur diyor.

Bunu aklı başında olan birisi söyleyemez. Ve aklı başında olan biriside kabul edemez. Bunu hangi dine dayanarak söylüyorlar. Ben yazılarımda iki din oluştu diye yazdım. İşte beni kastettiği bunların söylemleri idi. İslam dininde böyle bir şey yok. Allahın indirdiği dini bıraktılar. Yeni bir din icat ediyorlar. Aklı başındaki Müslümanlar bunlardan huzursuzluk duyuyor.

Milleti ölümden kurtarıyorlar. Sıtmaya muhtaç ediyorlar. Vergilere yapılan zammın oranını düşüreceğiz dediler. Düşürdüler düşürdüklerde bu zamlı vergilerden toplayacakları parayı toplamak için başka şeylere zam yapacaklar. Mutlaka toplamayı hedef aldıkları parayı bir türlü milletin cebinden alacaklar. Ben bunu geçtiğimiz günlerde yazdığım bir yazımda yazmıştım. Ben münetçim değilim.

Amma gözüken köy kılavuz istemez. İktidarın politikası bu, önce millete eşeğini kaybettiriyorlar. Sonra eşeğini bulduruyorlar. Sonrada eşeği elinden alıyorlar. Alıştırma yapıyorlar. Yapılan hataların faturasını millete ödetiyorlar. Milletin zaten borcu boyunu aşmış. Hala millete yükleniyorlar. Neden derseniz? Yanlış politikalarının yüzündendir. Libya ya paraları gönderirken millete mi soruldu?

Suriye batağına girilirken millete mi soruldu? Suriyeli vatandaşlar bizim milletimizden daha refah bir hayat sürüyorlar. Suriyeli vatandaşlar Türkiye´nin has evladı oldu. Ne diyor iktidarın adamlarından birisi? ?Ülkemiz Suriyeliler sayesinde büyüdü? diyor. Acaba ülkeye nasıl bir katkıda bulundular da? Ülkenin büyümesini sağladılar? Bunu da açıklasalar da? bizde nasıl katkıdan bulundukların öğrensek? Her ay emeklilerin maaşından belli bir para Suriyeliler için kesildiği iddia ediliyor.

Bu sosyal medyada devamlı gündeme getiriliyor. Hiçbir yetkilide bunun hakkında bir şey söylemiyor. Sosyal medyada kendi aleyhlerin bir şey söylendiğinde hemen cevap veriyorlar. Bir yetkilide çıksın da emeklilerden böyle bir para kesintisi oluyor. Veya olmuyor diye bir şey söylesin? Nerdesin ey huzur? Sana çok ihtiyacımız var. Nerede isen gel artık. Seni seneler önce bir kaybettik bir daha bulamadık. Saygılarımla.      

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14-10-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30