Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


HOŞ GELDİN BİNALİ

HOŞ GELDİN BİNALİ


Sen, Erzincan’ın Refahiye İlçesinden kalkıp geleceksin, İzmir’i şereflendireceksin de, senden bir “Hoş Geldin” i mi esirgeyeceğiz be ya?
Tekrardan hoş geldin, sefalar getirdin.

Öncelikle bir İzmirli olarak, 2011 Genel Seçimlerinde AKP’ye oy veren 926.568 İzmirliye sitemlerimi, teessüflerimi bildirmek isterim;
“AKP’ye oy vermiş arkadaşlar; İçinizden İzmir’i yönetecek, Büyükşehir Belediye Başkanı olacak yetenekte ve çapta bir (1) tanecik olsun adam gibi adam birini bulamadınız mı? O kadar mı kurudunuz be ya?
Aday olmaya yüreğiniz yetmedi de, elin oğlunu ta Refahiye’den bulup getirdiniz? Yoksa biz rezil olacağımıza, Binali rezil olsun mu diye düşündünüz?
Çok ayıp ettiniz. Hem kazanamayacağı yere adamı zorla aday yaptınız, hem Bakanlıktan ettiniz, hem de adamcağıza siyasi hayatını yenilgi ile kapatma kazığını attınız. Teessüf ederim.”

Gelelim sana Binali Kardeşim;
İzmir çok zor, İzmirli çok daha zordur. İzmir, demokratik rejimi-lâikliği-çağdaşlığı-sosyal hukuk devleti ilkelerini çok iyi hazmetmiştir.
Ölür ama Atatürk’üne laf söyletmez. Atatürk bunu bildiği için rahmetli anacığını İzmir’e emanet etmiştir. Demokratik rejim ne zaman tıkansa, İzmir her zaman demokrasinin önünü açmıştır.
İzmir’in Kızları da, Erkekleri de kendilerine emredilmesine, güç gösterilmesine çok kızarlar. Kendilerine üstten bakarsan, arabanla gezerken yol vermezsen anında çantayı kafana yersin.
İzmirli oy vereceği, Belediye Başkanı yapacağı adamı her yerde eşi ile görmek ister. Bu yüzden eşin Hanımefendiyi de İzmir’e getir. Ama yok öyle benzin istasyonu lokantasındaki gibi ayrı masalarda oturmak. Sen bir masada arkadaşlarınla “kakara-kikiri” yapıp eğleneceksin, kadıncağız ağanın yanaşması benzeri, tek başına kukumav kuşu gibi oturacak. Mademki İzmirli olmaya karar verdin, önce medeni ve çağdaş olacaksın. Sonra, seni bozan, sana ters gelen olay var ya! El-ele dolaşma işi! İzmir’de kızlı-erkekli gençler el ele dolaşırlar. Buna da alışmalısın. Ama kim kendini şaşırır da çizgiyi aşarsa İzmirli kızlardan öyle bir sopa yer ki, anasından doğduğuna pişman olur.


İzmir’in zorluğunu şöyle anlatırlar;
Türkiye’nin çeşitli yörelerinde omuz-omuza Horonlar, el-el Halaylar oynanır. Fakat İzmir’de herkes tek başına Zeybek oynar, hem de herkes kendine özgü figürle oynar.


Birde İzmirli, kendisine “Devlet Gücüyle” hava yapılmasına çok bozulur.
Bu yüzden Bakanlık otosundan hemen in, Binali. İzmirlinin karşısına sakın ha sakın Bakan Binali olarak çıkma, vatandaş Binali olarak çık daha sempatik olursun.


Gösterişli, kozmik seçim büroları, yüzlerce eleman, cafcaflı kampanyalar filan yapabilirsin. Ama seçim bütçeni, hangi müteahhitten ne kadar yardım aldığını, tüm harcamalarını tek-tek açıklamak zorundasın. Öncelikle, TBMM’ye verdiğin mal beyanını da açıklayıver, hepimiz rahatlayalım.

Başbakan Erdoğan’ın senin adaylığını açıkladığı salon toplantısında, yüzünün halini hiç beğenmedim. Yüzünden düşen bin paça idi Binali. İzmirli somurtan adamı hiç sevmez, ona göre.

Sen bu seçimde başka partinin adayı olsaydın belki oy alabilirdin. Ama Başbakan Erdoğan yok mu? O bizi çok yaraladı be kardeşlik. Durduk yerde bizi “Gâvur” yaptı. Açılım diye-diye evlatlarımızı şehit eden katilleri başına taç yaptı.


“Türk diye bir ırk yoktur” diyen sepeti aldı partinizin tepesine getirdi.
Erdoğan’a kızan her İzmirli hıncını senden alacak kardeşlik, bilesin.

Bizler Adalet Partisi- Doğruyol Partisi-Anavatan Partisi-Demokrat Parti’de görev yapan binlerce insan organize olup, İzmir’in her mahallesine-her köyüne gidip AKP’ye ve Kürtçü-Bölücü Partilere oy vermemelerini isteyeceğiz. Gücümüzü seçim sonuçları açıklanınca sen de göreceksin. Bu köklerden gelip şu an AKP’ye yamanmış yalakalara sakın aldırma, onlara kimse selam bile vermez.

İşte böyle Binali Kardeş;
İlk gün bu kadar öğüt yeter. Seçim zamanı nasılsa görüşeceğiz. Sen nerede konuşursan, ertesi gün biz oradayız. Biz namuslu- dürüst adamları destekleyeceğiz, buna karar verdik be kardeşlik.
Ömür boyu memurluk yapıp çalıştın. Biriktirdiğin üç-beş kuruşu da İzmir’de harcama, yazık olur. Hadi şimdi Kordona git. Otur, koy önüne ayranını balık-rakı ile tanış. İçmesen de kokla, İzmir’in havasını al. İzmirlinin sana vereceği başka bir şey yok. Erzincan’da görüşürüz. Öptüm Binaliciğim…

Sağlık ve başarı dileklerimle 16 Aralık 2013
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9094,29%0,16
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55