Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HERKES BİLDİĞİNİ SAKLIYOR

HERKES BİLDİĞİNİ SAKLIYOR


Ülkede bir adet oluştu. Konuşursam yer yerinden oynar. Konuşursam çok kişinin siyasi hayatı biter gibi sözler adet haline geldi. Bu sözleri söyleyenlerin samimiyetine inanmıyorum. Ya konuşacaksın ya da ebediyete kadar susacaksın. Böyle konuşmalar insanları zan altında bırakmaktan başka bir işe yaramaz. Kişisel bildiklerinizi saklaya bilirsiniz. Fakat ülkeyi ve milleti ilgilendiren konulardaki bildiklerinizi saklamak, onların yaptıklarına ortak olmaktır. Bülent Arınç 8 Hazirandan sonra 100 tane şeyi açıklayacağım” diyor. Melih Gökçek için seçimlerde paralelcilerin kucağına oturdu” diyor. Paralelcilere parselleri verdi. Bu ülkeyi ve milleti ilgilendiren bir konudur. 8 Haziranı beklemenize gerek yok. Şimdi açıklayın! O zaman geç kalınmış olabilinir. Dönemin başbakanında ne istediniz de vermedik sözlerini de unutmuş değiliz.

Zamanında paralelcilerle can ciğer kuzu sarması idiler. Bir dedikleri iki yapılmıyordu. Şimdi herkes birbirini paralelci olmakla suçluyor. Zamanında demek ki hepsi cemaat ile birlikte imişler. Öyle olmasaydı şimdi. Birbirlerini paralelcilikle suçlarlar mıydı? Çünkü herkes birbirinin ne olduğunu biliyormuş. Kim kimin ayağına basarsa hemen paralelcilikler suçlanıyor. Şimdi Bülent Arınç ve Melih gökçek hakkında soruşturma açılıyormuş. Bülent Arınç için. Türkiye Büyük Milleti Meclisi karar verecek. Soruşturmanın açılması için. Melih Gökçek içinde, içişleri bakanı karar verecek.  Ne içişleri bakanı, nede Türkiye Büyük Millet meclisi soruşturma izni vermeyecektir. Şayet TBMM ve içişleri bakanı soruşturma açılması için. İzin verirsen. Bakanları yüce divana göndermeye izin vermediniz de bizim için. Neden? Soruşturma izni veriyorsunuz diyecekler. Onun için ben soruşturma izni verileceğini tahmin etmiyorum.

Bülent Arınç disiplin kuruluna havale ediliyor. Cumhurbaşkanına söylediği sözlerden dolayı disiplin kuruluna gönderilecek. Bülent Arınç disiplin kuruluna havale edilecek bir suç işlemediği kanaatindeyim. Fakat Melih Gökçek haddini aşarak bir bakana seni istemiyoruz. İstifa et demesi yanlıştır. Melih Gökçek disiplin cezası alabilir. Fakat cumhurbaşkanın işe karışmazsa. Ben cumhurbaşkanının bu olayın dışında kalacağını tahmin etmiyorum. Bu Bülent Bey ve Melih Bey olayı daha çok su götürür. Çünkü iyi kapıştılar. Birbirlerine hakaret sayılacak sözler sarf ettiler. Ne tekim Melih mahkemeye verip hesaplaşmayı mahkemede yapacağını açıkladı. Fakat Bülent Beyin sözleri çok anlamlı idi. Hâkimin sorduklarına cevap verdiğimde zararlı çıkan kendisi olur diyor. Bu sözlerden sonra Gökçek frene mi basar? Yoksa gaza mı basar? Bekleyip göreceğiz. Şayet Bülent Beye karşı bir açığı varsa, frene basar. Öyle bir açığı yoksa gaza basar.

AKP bu olayların altından kalkamaz. Daha neler çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Dananın kuyruğu milletvekilleri listeleri kesinleştikten sonra kopacak. Göreceksiniz daha neler çıkacak. O konuşursam yer yerinden oynar diyenler konuşacak. Bazı kişilerde konuşursan bazılarının siyasi hayatları biter diyenler konuşacak. Esas olacaklar o zaman olacak. Son günlerde gündemi devamlı AKP meşgul ediyor. Böylelikle vatandaşın beklentilerinden hiç bahsedilmiyor. Vatandaşın durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Cumhurbaşkanı koltuk sevdasında olanlar bunları bilmez diyor. Koltuk sevdası olanlarda biliyor da bilmezlikten geliyor. Fakir daha çok fakirleşirken, zengin daha fazla zenginleşiyor. Zengin ile fakir arasındaki makas her geçen gün açılıyor. İç çekişmeler piyasaları durgunluğa doğru sürüklüyor. Millet barış sürecinin ne getirip. Ne götüreceğinden endişe eder durumda. Vatandaş bu kadar endişe içersinde iken, iktidar hala barış sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğinden bahsediyor. Kandil açıklama yapıyor isteklerimiz olmazsa verilen sözler yerine gelmezse silah bırakmayacaklarını söylüyor.

Adamlar Öcalan'ın çağrısını dikkate bile almıyor. Öcalan nisan ayı içesin de kongre yapılsın diyor. Kandil verilen sözler yerine getirilmez kongre olmaz diyor. İktidar oy peşinde. Cumhurbaşkanın başkanlık sistemi peşindedir. 400 milletvekili istemesinin iki nedeni var. Birincisi başkanlık sitemi, ikincisi yeni yapılacak anayasayı meclisten geçirebilmek içindir. Milletin üzerine iki cepheden saldırıyorlar. Başkanlık sistemi ile Tayyip Erdoğan tek adamlık hüviyetine de sahip olacak. Anayasanın meclisten geçmesi hem cumhurbaşkanının işin kolaylaştıracak. Hem de iktidarın işini kolaylaştıracaktır. Cumhurbaşkanı ve iktidar bu iki olaya odaklanmıştır. Terör örgütünün ne istediğini bilen yok. Bilinen özerklik istedikleri ve Öcalan için af getirilmesidir. Belki seçim sonu için bu konular üzerinde anlaşmış olabilirler. Çünkü iktidar bu konuda rahat hareket ediyor. Herkes bildiğini söylemeyince milletin bazı olaylardan haberi olmuyor. Saygılarımla.

                                                              24 – 03 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,76% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2429,27% 1,52
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli

Balıkesir

10.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:53