Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK

HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK


İktidar her şeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Hiçbir şey yokmuş gibi davranılıyor. Geçim sıkıntısı çekenlerin halini bilen yok. Şehit acısının milletin yüreğini yaktığından haberleri yok. İktidar muhalefetle uğraşmadan başka hiçbir şeyi dikkate almıyor. Birbirlerine tazminat davası açıyorlar. Sanki paraya ihtiyaçları var gibi. Ekonomiden başlayalı. Ekonomi iyileşme doğru gidiyormuş. Enflasyon 8,5 olarak hedeflenmiş. Fakat 5’şe düşürüleceği söyleniyor. Doğmuş çocuğa don biçilmiş gibi. Doğacak çocuğa don biçiliyor. Demek ki 2019 enflasyonunun gerçek olduğuna inanmışlar. Millet 2019 enflasyonuna inanmadı ki? 2020 enflasyonuna inansın. Maliye bakanı şöyle çarşıda pazarda bir dolaşsın. Millet ne diyor bir baksın bakalım dediklerine inanan olacak mı? 2019 senesi enflasyonunun kâğıt üzerinde gösterildiğini herkes söylüyor. Gerçek enflasyon olduğuna inanan yok. Yalnız yöneticiler bu enflasyonun gerçek olduğuna inanıyor. Belki de kendiler de inanmıyor ’dur. Geçen senenin enflasyonuna inanmayan bu millet. 2020 senesinin gerçek olacağına inanmaz. Çünkü enflasyonu önleyecek tedbirler alınmadı. Üreticilerin girdilerinde indirim yapılmadığı gibi. Aksine zamlar yapıldı. Elektrik, doğalgaz, su faturaları el yakıyor. Çarşı Pazar ona keza. Onun için diyorum ki? Maliye bakanı şöyle bir çarşıyı, pazarı dolaşsın da piyasa enflasyonu nerelerdeymiş gözleri ile görsün. Ya bakana yanlış bilgi veriliyor. Ya da geçeği bildiği halde milletten gizliyor. Yürek varsa gerçeği öğrenmek istiyorsa çıksın dolaşsın. Hem ekonomi iyileşme sinyalleri veriyor diyorlar ya? Onu da öğrenmiş olurlar. Üretim her geçen gün düşüyor. İş yerleri kapanıyor. Kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı he geçen gün artıyor. Bu durumda ekonomi iyileşme sinyalleri mi veriyor? Yoksa kötüleşme sinyallerini veriyor. Enflasyonu düşürmek için tedbir alınmadan enflasyonun düşeceği hayalleri kurmak olmaz. Ekonomi için daha söylenecek çok şey var. Millet geçim sıkıntısında inim inim inlerken ekonominin iyiye gittiği söylenemez.

Suriye’den bu kadar şehit gelmişken. Sanki Suriye de zafer kazanılmış gibi bahsedilemez. Hele İDLİB de gözlem noktalarımız Rusya destekli Esat güçleri tarafında kuşatılmış durumda iken. Her şeyin güllük gülistanlık gösterilmesine kimse inanmaz. İnanması da mümkün değildir. Suriye de ipler Rusya’nın elinde iken. Suriye de bizim Esat ile çatışmamız mümkün değildir. Rusya ile aramızın bozulmasını istemiyoruz. Bugünlerde Rusya Türkiye ye karşı sıcak davranış içerisinde değil. Böyle olmasına rağmen Rusya ya. Ey Amerika dediğimiz gibi bir söylemde bulunamıyoruz. Rusya da bizi inceden, inceden doğruyor. ABD’nin nasıl bir istekle gelindiği belli değil. Zaten bu saatten sonra ABD ile ilişki düzeltmeye kalkarsan yanlış olur. Her şey güllük gülistanlık gibi gösterilecek bir durum ortada yok. Bütün kesimler huzursuz durumda. Milletin hiçbir huzursuzluğuna çare aranmıyor. İktidarla muhalefet nerede ise kavga ediyor. İyi partili hatip doğru şeyler söylüyor. İktidarın gurup başkanı sana bu lafları yalatacağız diyor. Bu ne demektir? Güç bizde biz istediğimizi yaparız,demektir. Benim garibime giden. AKP lideri ile CHP liderinin birbirine tazminat davası açmış olmalarıdır. Ne yüzden tazminat davası açılıyor? Ben FETÖ’cü değilim. Sen FETÖ’cüsün yüzünden. Milletin sorunları gündeme gelmesin diye böylelikle gündem değiştirilmeye çalışılıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15- 02 -2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29