Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER OLAYDA ORTAM GERİLİYOR

HER OLAYDA ORTAM GERİLİYOR


15 Temmuzun üzerinden iki sene geçti. O gece kim nerede idi tartışması yapılarak ortamı germeye çalışıyorlar. Bırakın o gece kim nerede imiş demeyi de? Ülke 15 Temmuza nasıl getirildiğini anlatın bu millete. Ve 15 Temmuz kalkışmasından ders alınsın ki? Bir daha buna benzer olaylar yaşanmasın. Ne imiş? Kılıçdaroğlu belediye başkanının evinde saklanıyormuş. Ne yapacaktı Kılıçdaroğlu? Beni vurun diye sokağa mı çıkacaktı?

Kılıçdaroğlu´nun sizin gibi koruma ordusu mu var? Ayrıca yönetimde olan iktidar var. Emniyet güçlerine ve orduya talimat verecek olan iktidardır. İktidarın dahi kalkışmadan haberi olmuyor? Akrabaları tarafından haberdar ediliyor. Nerede imiş MİT müsteşarı? Ve diğer yetkililer? Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler. 15 Temmuz siyasete alet edilmeye çalışılıyor. Bu 15 Temmuzun dönüm noktası olması gerekir. Kim yaptı bu 15 Temmuz kalkışmasını?  İktidar ile birlikte olan cemaattin adamları yapmadı mı? Bu gün yine iktidara yakın olan cemaatler ön saflarda değil mi? Saraydaki kutlamalara siyasi partilerin genel başkanları çağrılmıyor.

Cemaatin önderleri çağrılıyor. Demek oluyor ki 15 Temmuzdan ders alınmamış. 15 Temmuza nasıl gelindiğini araştırmak gerekir. 15 Temmuzun ilk adımları Ergenekon davaları ile başlamıştır. Zekeriya öz bu davayı açtığı zaman, iktidar sen ne yapıyorsun demedi. Aksine Zekeriya Öz´ü kahraman ilan ederek, başbakan tarafından mükâfatlandırıldı.

Başbakan kendi zırhlı aracını Zekeriya Öz´e tahsis etti. Ayrıca korumalar verildi. Adamın astığı astık kestiği kestik oldu. İktidar bununla da kalmadı. Bu davalara müdahil oldu. Yani bende şikâyetçiyim demiş oldu. Dönemin başbakanı ben bu davaların savcısıyım demedi mi? İktidar PKK´nın itirafçılarını gizli tanık yapmadı mı? Bu gizli tanıklara öyle imtiyazlar sağlandı ki?

Akıllara durgunluk verecek şeyler. Ailelerine bakma garantisi verildi. Tanınmaması için estetik ameliyatı yaptırma sözü verildi. İsterlerse yurt dışına istediği yere yerleşme garantisi verildi. Hani iktidar PKK ile işbirliği yapmıyordu? Bu işbirliği değil de nedir? 30 askerimizi şehit eden PKK militanı gizli tanık yapılmadı mı? Bu Ergenekon davalarında kimler yargılandı? Atatürkçü, cumhuriyetçi kuvvet komutanları, rektörler, gazeteciler yargılanmadı mı?

İktidar bu olaylar olurken ne diyordu? Ülke bağırsaklarını temizliyor demiyor muydu? Ordu rutin olan görevlerini yapmaya çalışırken engeller çıkarılmıyor muydu? Ege bölgesinde ki bir depodan Ankara ya mühimmat götüren bir araç yolda çevrilip karakola götürülmedi mi? Aracın sorumlusu olan astsubayın elinde görev belgesi olmasına rağmen ifadesi alınmadı mı? Bülent Arınça suikast yapılacaktı diye üç albay gözaltına alınmadı mı? Bu mantıksız bir olay idi. Albay rütbesindeki kişiler böyle olaylara karışmaz. Emrindeki eğitilmiş kişiler böyle göreve gönderilir. Bu olaylar sırf Ergenekon davalarına haklılık kazandırmak için yapılmıştır.

Gelelim mahkeme safhasına. Hâkimler bu mahkemenin seyrini değiştirecek hâkimlerden seçildi. Kuvvet komutanları ile birlikte o dönemde genelkurmay başkanlığı yapmış olan İlker Başbuğ da yargılandı. Suçları örgüt kurmak, yönetmek ve iktidarın görev yapmasını engellemekten yargılandılar. Sahte deliller mahkemeye sunuldu. Gizli tanıklar dinlendi. Davalıların getirdikleri tanıklar dinlenmedi. Mahkeme kararını verdi yargılananların hepsine çeşitli cezalar verildi.

Bu arda kozmik odaya girildi. Kozmik odalarda evrak aranmasını isteyen kimdi? Cemaatin adamı! Arayan kimdi? Cemaatin adamı. Bu kozmik odaların aranmasına izni kim verdi? Dönemin başbakanı. Bu Ergenekon davalarında cemaat ve iktidar amaçlarına ulaşmıştı. Atatürkçü ve cumhuriyetçi komutanlar ordudan tasfiye edildi. Boşalan kadrolara cemaatin adamları atandı. Artık iktidar ordu vesayetinden kurtulmuş. Kendilerine yakın olanlar boşalan kadrolara atanmıştı. Ergenekon mahkemesinin ceza yağdırdığı mahkûmlar. Ergenekon davalarının meşhur CD´lerinin sahte olduğu anayasa mahkemesi tarafında tespit edilmesi ile. Bu davalarda yargılananlar berat etti. Bu davalarda ceza alanlara tazminat ödendi.

Gelelim esas konumuza. Bu olaylar ülkeyi 15 Temmuza sürüklemiştir. İktidarın boşalan kadrolara atamış olduğu kişiler ülkeye bu kalkışmayı yaşatmıştır. Durum böyle iken hala bu kalkışmadan ders alınacağı yerde ders alınmıyor. O gece kim nerede imiş. Tartışması yapılıyor. Kahramanlar yaratılmak isteniyor. Bu olayın bastırılmasının en önemli aktörü yine Atatürkçü ordudur. Ordu emir komuta zincirini kırmıştır.

Ordu emir komuta zincirini kırmasaydı. Sokağa gönderilen askeri birliklerdeki kişiler sonradan verilen emri yerine getirmeseydi olay kolay bastırılamazdı. Ordunun önemli yerlerine yerleştirilen hainleri iktidar kendisi atamıştır. Onun için. O gece sen nerede idin demeyi bırakında. Bu güne nasıl gelindiğini inceleyin ve bu olaydan ders çıkarılsın da bir daha böyle olaylar yaşanmasın. Allah böyle kötü günleri ülkemize göstermesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17-07 -2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44