Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HER OLAY DARBEYE DAYANIYOR

HER OLAY DARBEYE DAYANIYOR


Her olay darbeye dayandırılıyor. Ya bunlar darbe görmemiş. Ya da darbe nasıl olur bilmiyorlar. Ergenekon davasından tutuklananlar darbeye teşebbüsten yarılandılar. Balyoz davasından yargılananlar terör örgütü kurmak ve mevcut iktidarı çalıştırmamak suçlarından yargılandılar.Gezi parkı olayını darbe olarak nitelendirdiler.

Beşiktaş taraftarı olan çarşı gurubu darbeye teşebbüsten yargılandı. 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu darbe olarak nitelendirildi. Hâkimlerin, savcıların çoğu darbeci olmakla görevden alındı basıları görevden uzaklaştırıldı. Keza emniyet müdürlerinin, emniyet amirlerinin çoğu darbeci olmakla suçlandı bazıları görevden uzaklaştırıldı. Bazıları yargılanıyor. TIR olayları darbe ve casusluktan suçlanarak görevden alındı, bazılar yargılandı. Aklınıza gelen her olay darbeye bağlandı. En son darbeyi ise şarkıcının kocası İranlı zarrafı Amerika da tutuklayan Amerika darbe yaptı. Kısacası yolda yürürken başlarına saksı düşse darbeciler saksı atı diyecekler. 27 Nisan e muhtırasını darbe diye nitelendirdiler.

Bir genelkurmay başkanı darbeyi muhtıra ile mi yapar? Yoksa elinin altında olan silahlı kuvvetlerle mi yapar?  Madem bu kadar darbe yapıldı da darbecilerden kaç tanesi cezaya çarptırıldı?  Ve darbe yapanlar kaç kişiyi tutukladı? Ben iki tane darbeye tanıklık yapmış bir kişiyim. Sokaklarda elinde silahla dolaşan askerler. Gözaltına alınan başbakanlar. Bakanlar, kurumların başındaki kişiler. Kurumların başına askeri personelin verilmesi gibi olaylar yaşandı. Belediye başkanları görevden alındı. Bazı belediyelere subaylar atandı. Bazı belediyelere sivil memurlar atandı. Devlet yönetimine direk olarak el konuldu. Darbe böyle yapılır. Beşiktaş taraftarı olan çarşı gurubunun elinde darbe yapacak nesi vardı? Beşiktaş takımının filamanları ve sırtlarında Beşiktaş formaları bunlarla mı darbe yapacaklardı? Darbe diyorlar ki ürkütücü olsun, korkutucu olsun mağduriyet senaryosu etkileyici olsun.

Darbe ile suçlanacak olan esas terör örgütüdür. Bunun yaptıklarına darbe denilmiyor. Doğudaki olaylar devlete baş kaldırmaktır. İşte esas darbe budur. Doğudaki bu mücadeleye kurtuluş savaşı da denemez. Çünkü oraların idaresi Türkiye cumhuriyeti devletinin elindir. İktidar yönetim zafiyeti göstermiş. Buralardaki yönetimler bilerek veya bilmeyerek örgütün hâkimiyetine geçmiş. Oralarda yaşayanların % 50 den fazlası bu ülkenin vatandaşıdır. Buradaki mücadeleye kurtuluş savaşı denemez. İktidarın yönetim zafiyetinden dolayı her gün 4-5 şehit veriyoruz. Bu bölgedeki terörle mücadeleyi de getirdiler paralelcilere bağladılar. Böyle yapmaklar bir taşla iki kuş vurmak amaçlanıyor.

Terörle mücadele için milliyetçilerin oylarına sahip olmak. Paralelcilere bağlamakla da cemaatin yanında olanların oylarını almaktır. O bölgede bu kadar fazla şehit vermemizin sebebi paralelci polisler ve askerlerdir deniyor. Bu ifade! İnsanı çok değişik düşüncelere sevk edecektir. Bizim askerimize, polisimize bomba tuzağı kuranlar paralelciler mi?  Veya polisin ve askerin içerisinde olan paralelciler. Karşı taraftaki terör örgütü mensuplarına ateş etmiyor da. Bizim askerimize ve polisimize mi ateş ediyorlar? Paralelciler yüzünde şehit sayımız artı denmesi. İnsanı bu tür düşüncelere sevk etmektedir.

Son senelerde tecavüz olayları, cinayet olayları, soygun olayları çok arttı. Bununda sebebi kamu güvenliğinin olmayışıdır. Tecavüz olayları da arttı. Karaman olayından sonra Artvin Yusuf elinde dini eğitin veren bir okuldaki taciz olayı ortaya çıktı. Burada okuyan bir çocuk hocası tarafından tacize uğramış. Çocuk üniversiteyi bitirmiş öğretmen olmuş. 15 sene sonra tacize uğradığı okula öğretmen olarak atanmış. Okula gittiğinde kendisini taciz eden hoca halen orada olduğunu görmüş. Tacize maruz kalan bu öğretme araştırma yapmaya başlamış bir ne görsün. O tacizci öğretmen hala tacizine devam ediyormuş.

Tacize uğrayan çocukları şikâyetçi olmaya teşvik etmiş. O tacizci öğretmen görevden alınmış. Bu taciz olayları da darbe olması? Çünkü bu taciz olayları da geniş kapsamlı bir skandaldır. Terör olaylarını telin etmek için yürüyüş düzenleyenler. Polis engeli ile karşılaştılar. Neden izin verilmiyor? Burada bir araya gelip de darbe yapmaya teşebbüs ederler korkusu mu var acaba? Böyle giderse kalabalık bir şekilde yürümek de yasaklana bilinir. Artık milletin can ve mal güvenliği kalmamış durumdadır. Tek güvencemiz Allah tır. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saldım çayıra Mevla´m kayıra. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28- 03- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23