Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HEDEF BAŞKANLIK SİSTEMİ

HEDEF BAŞKANLIK SİSTEMİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidar 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra. Hâkimler, savcılar yüksek kurulu (HSYK) kanununda değişiklik yaparak. Tek yetkilinin adalet bakanının olmasını sağladı. Bu kanunun anayasaya aykırı olduğunu bile bile bu kanun çıkarıldı. Bu kanunun muhalefet tarafından anayasa mahkemesine götüreceğini de bildikleri halde. Kanunun cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasından sonra alelacele atamaları yapıldı. Çünkü kanun anayasa mahkemesi tarafından iptal edilse dahi geriye doğru işlemeyeceği için. Kafalarında tasarladıklarını uygulamaya koydular. Anayasa mahkemesi HSYK ile ilgili kanunu iptal etti. İktidarın lehine karar verildiği zaman çok iyi. Aleyhine olduğu zaman eleştiri üzerine eleştiri yapılıyor. HSYK hakkında düzenleme yapılan kanunun iptal edilmesinden sonra. Anayasa mahkemesinin bu kararını beğenmeyen AKP’liler “ anayasa mahkemesinin iptal etme yetkisi alınmalıdır” diyen oldu. “Bu kararın verilmesini zaman açısından manidar” bulanlarda oldu. AKP tarafından bu HSYK hakkında düzenleme yapılan kanunun iptali olumsuz karşılandı.

 MYK üyesi olan AKP milletvekili Zelkif Kazdal hedeflerinin ne olduğunu açıkladı. “ Milletin selameti için, başkanlık sistemi eksenli anayasa değişikliğini bir an önce halk oylamasına sunulmasının gerektiğini” belirtti. Anayasa mahkemesinin iptal etme yetkisinin kaldırılmasını dahi söylediler. Böyle bir şey nasıl düşünülebilinir. O zaman anayasa mahkemesine ne gerek var. İktidar denetimden kaçmak için elinden geleni yapıyor. İktidarın çıkaracağı kanunların denetimi olmayacak. İktidar çoğunluğuna dayanarak istediği gibi kanun çıkaracak. O kanun anayasaya aykırımıdır diye inceleyen bir kurum olmayacak. Bu demokratik düzenden çıkıp, tek kişinin karar verdiği krallık devrinin getirilmesinin önü açmaktır. İktidar ben istediğimi yapayım. Beni denetleyen olması istiyor. “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz”  söylemi ile düşündükleri çakışıyor.

Anayasa değişikliğini başbakanda dile getirmişti. “BDP ile birlikte anayasayı değiştirebiliriz” demişti. Başbakanın tek amacı başkanlık sistemine geçmek olduğu açıkça görünüyor. Bütün değişiklikleri başkanlık sistemine geçmek için yaptıkları MYK üyesinin açıklaması ile açıklık kazanmıştır. Bu mahalli seçimlerde AKP’nin oyları ile BDP’nin aldığı oylar böyle bir olayı gündeme getirmiştir.

Muhalefeti BDP ile işbirliği yapmakla suçlayanlar. Şimdi kendileri işbirliği yapıyorlar. Önümüzdeki günler çok şeylere gebedir. Bekleyip göreceğiz. Eski içişleri bakanın İdris Naim’in açıklamaları bu söylemleri doğruluyor. İdris Naim “ benim içişleri bakanlığından alınmamı terör örgütü istedi. Ben terör örgütünü bitireceğim demiştim. Benim bu söylemim hem hükümetin hem de örgütün hoşuna gitmemişti. Onun içinde terör örgütünün isteği ile görevden alındım. Öcalan hasta idi. Hükümet Öcalan’ı ameliyat ettirdi” diyor. Ve şunu da ilave ediyor. “Hükümet Öcalan’ı serbest bırakma çabasında”  diyor.

Böyle olaylar yaşanıyorsa. İktidarın BDP ile işbirliği yapması mümkündür. Beşir Atalay “biz olayların siyasi yönünü BDP ile görüşüyoruz. Diğer yönünü de ilgili kurumlar görüşüyor” demişti. Bu görüşmelerin neler getireceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çünkü BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş “ seçimlerden sonra özerkliğimizi ilan edeceğiz. İktidarın gönlünün olmasını beklemek mecburiyetinde değiliz” demişti. Ayni şeyleri Gülten Kışanak da söylemişti. Seçimler geçti her ne kadar bazı yerlerde neticeler tam alınmamış olsa da. Genelde sonuç alınmıştır. Gelişmeler devir teslimlerden sonra başlar. Bana kalırsa iktidarın önceliği yeni anayasa olacaktır. Bununla da amaç başkanlık sistemine geçmektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

13 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55