Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HALK TASARRUF ETMEZSE FELAKETE SÜRÜKLENİRİZ

HALK TASARRUF ETMEZSE FELAKETE SÜRÜKLENİRİZ


 

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek ? halk tasarruf etmezse felakete sürükleniriz? diyor. İlave ediyor ? artık sınıra dayandık. Manevra alanımız kalmamış durumda. Bankaların kasaları boşaldı. Olmadık parayı kredi olarak veriyorlar? diyor. Pekiyi olan parayı vatandaş mı harcadı? Vatandaşın tasarruf etmeme diye bir şansı kalmadı. Sayın bakan siz söyleseniz de söylemeseniz de. Vatandaş geçimini sürdürebilmek için. Elinden geldiğince tasarruf ediyor.

Ediyor da siz iktidar olarak vatandaşın cebinden elinizi çıkarmıyorsunuz ki? Sayın bakan vatandaşın cebinden elinizi çekmediğinizi görmüyor musunuz? Elektrik faturası: elektrik kullanım ücreti 44 TL. Ödeme 84 TL. Su faturası: 28 TL su kullanım ücreti. Ödeme 58 TL: Geçen sene araba sigortası 160 TL. Bu sene 495 TL. Kullanılan suya % 8 KDV uygulanıyor. Atık su kullanılan suyun % 50´si atık su olarak muamele görüyor. Atık suya % 18 KDV uygulanıyor. Şu faturalarda adalet diye bir şey yok. Akılarına nasıl gelirse öyle zam yapılıyor. Enflasyonu istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz. İktidarın açıkladığı enflasyon gerçekleri yansıtmıyor.

Eti ucuzlatacağız diye bir girişimde bulunuldu. Aksine fiyatlar yükseldi. Gıda maddelerinin fiyatı devamlı artıyor. Vatandaşın temel ihtiyaçlarının fiyatları artıyor. Vatandaş geçim sıkıntısı içerisinde. Bankalara borçları her geçen gün yükseliyor. Bakan beyimiz vatandaşa tasarruf yapmaları telkininde bulunuyor. Tasarrufu yapacak olan önce iktidardır. Libya da Kaddefi´yi devirmek için. Muhaliflere valizlerle parayı vatandaş mı gönderdi? Mısırda Mursi´ye paraları vatandaş mı gönderdi?  Başbakan ve cumhurbaşkanı örtülü ödenekten rekor ödemeyi vatandaş mı kullandı?

Güney Amerika gezisine giden cumhurbaşkanımız için. Özel uçakla makam arabasını vatandaş mı götürdü? Ak saraya yeni makam arabalarını vatandaş mı aldı? Bakanlıklara yeni bir sürü araba alındı. Başka ülkelerin başbakanları çalışma ofisine giderken bisiklet kullanıyor. Bizde bırakınız makamına giderken değil. Cumaya giderken dahi konvoyla gidiliyor. Ak sarayda kullanılan elektrik dillere destan oluyor. İktidar bir yemek verdiğinde yapılan harcama. Asgari ücretlinin en az 5 senelik maaşına tekabül edecek durumdadır. Vatandaş öğle yemeğini unutmuş durumda. Bir simitle idare ediyor.

Vatandaş daha ne yapsın ki?  İktidarın cemaat ile birlik olup kurduğu kumpas neticesinde haksız olarak yargılanıp cezaya çarptırılmalarından sonra. Yargıtay mahkemelerin verdiği kararların yanlı olduğu kararına vardı. Bu mahkemelerde mağdur olanlara şimdi tazminat ödeniyor. 4-5 kişi tazminatı aldı. Şimdi Ergenekon, balyoz ve casusluk mahkemelerinden berat edenlerde tazminat davası açacaklardır. Bunlara ödenecek paralar kimin hatasından dolayı ödeniyor. İktidarı hatasından değil mi? Vatandaşa tasarruf edin telkininde bulunuyorsunuz da? İktidar kendisi tasarruf etmeyecek. Bu adaletsizlik değil midir? Bilhassa seçim dönemlerinde iktidarın oy uğruna nasıl para harcadığını bilmeyen yok. Bu gün ülkemizdeki Suriyelilere harcanan paranın ne kadar olduğu bilinmiyor. Bildiğimiz bir şey varsa. Bizim vatandaşlarımızdan daha iyi şartlarda yaşıyorlar.

Mehmet Şişek´in söylediği gibi vatandaş tasarruf yapmazsa felakete sürükleniriz dediği doğru ise. Bunun sorumlusu vatandaş değildir? Doğrudan doğruya bundan iktidar sorumludur. Bunun sebebi de yanlış politikalardır. Bilhassa dış politikadaki hatalar. Ülkenin ekonomisini bozmuştur. Libya, mısır ve Suriye ye harcanan paralardır. Bir ülke başka bir ülkeye neden para verir. Gelecekte doğacak olan menfaati görür ona göre yatırım amaçlı olarak para verir. Bizim yönetimimizin ön görüsü yanlıştır. Bilhassa Suriye için çok para harcanmıştır. Bunun hesabı eninde sonunda sorulacaktır.

Hiçbir menfaat olmayan yere devlet para yatırmaz. Çünkü o hoyratça harcanan paralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır. Vatandaş vergisini çoluk çocuğunun nafakasından keserek ödemekte dedir. Bu paralar hoyratça harcanamaz. Yine söylüyorum! Vatandaşın tasarruf edecek gücü kalmamıştır. Tasarruf yapacak olan iktidardır. Şaşalı yaşamak vatandaşa ait değildir. Şaşalı hayat yaşamak iktidara mahsustur. Bir yere mitinge giderler. Yüzlerce yandaşı oraya taşırlar. Seçimlerde oy uğruna kesenin ağzını sonuna kadar açarlar. Bunları artık bilmeyen yok. Onun için bunun teferruatına girmeyeceğim. Yalnız cumhurbaşkanı ile başbakan tasarruf yapsınlar.

Mehmet şimşeğin felaket dediği olaya biter. Mesela kendilerine yüksek zam yaparlar. Vatandaşa geldiğinde ödenek bulunamaz. Mehmet şimşek bunu açıkladığına göre yakında bizleri bekleyen zamlar var demektir. Allah vatandaşımızın yardımcısı olsun. Zaten borç içersinde olan bir vatandaşa birde tasarruf yapın demek vatandaşla alay etmektir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25- 04 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30