Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜVENLİK YASASI

GÜVENLİK YASASI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Güvenlik yasası ne getirecek? Böyle yasaların çıkarılış nedeni terörle mücadele içindir. Her defasında tartışma yaratmıştır. Daha önce çıkarılan terörle mücadele yasasının içersine Öcalan ile ilgi bir madde koymuşlardı. Bu maddeye gelen yoğun eleştiri nedeni ile o madde çıkarılmıştı.  Bakalım bu güvenlik yasasında neler olacak? Terörle mücadele yasında olan maddeler uygulanıyor mu? Bu güvenlik yasasına da yargı ile ilgili bir madde ilave edildi. Yargı mensuplarının 2005 den itibaren aldıkları muhtelif cezalar af edildi. Yalnız 17 Aralık operasyonundan sonra ceza alanları kapsamaması için. 1 Eylül 2013 tarihine kadar olan cezalar af kapsamına alındı. Bu da adaletli davranmanın başka bir yönüdür.

Gevenlik yasası güvenliğin tam olarak sağlanmasına katkıda bulunmak için çıkarılır. Doğuda kamu düzeni bozulmuş durumda. Oralarda bu güvenlik nasıl sağlanacak? Alan savunması PKK’nın eline geçmiş. Alan savunmasını ellerine geçirdikleri bölgelerin savunmasını onlardan geri alınabilinecek mi? Bu güvenlik yasasının maddelerine bakıldığında terörle mücadeleden ziyade. Eylemcilere yönelik olduğu anlaşılıyor. Bir de polis yetki ve salahiyet kanununa ek maddeler konularak. Polise daha fazla yetki verilmek amaçlanmış. Bu eylemcilere yönelik yasa geç kalınmış bir yasadır. Molotof yakıcı maddeler arsına daha önce alınmalıydı. Güvenlik yasasın da yer alan maddeler. Molotof atanlar,  havai fişek atanlar ve bulunduranlar cezaya çarptırılacaklar.  Ateşli silahlar kapsamına alınmış oluyor. Bu kapsama alınan iki şey var ki biraz komik geliyor. Sapan ve bilye taşıyanlarda cezalandırılacak.  Sakın olasınız ki çocuklarınıza ve torunlarınıza sapan ve bilye almayın makul şüpheliler sınıfına sokularak tutuklanırlar.

Güvenli bir ortamın sağlanması için. Demokrasi güvenliğin olmazsa olmazlarındandır. Demokrasinin olmadığı yerde anarşi olur. Demokratik haklarını kullanmak isteyenlere bu hakları verilmelidir.  Güvenliği sağlamak için emniyet güçleri müdahalede bulunursa arbede olur. Arbedenin oluştuğu yerde demokrasiden bahsedilemez güvenlikten de bahsedilemez. Güvenliğin polis ve jandarma gücü ile sağlanması şiddeti getirir. Şiddet uygulanan yerde demokrasi olmaz.

Birde bu işin yargı yönü var. Adil yargı olmadıkça güvenliğin sağlanması da zorlaşır.  Polis makul şüpheli gördüğü birisini gözaltına alabilecek. Evini, arabasını, iş yerini arayabilecek. Gerekli görürse banka hesaplarına ve mallarını el koyabilecek. Ülkede isimsiz ve imzasız ihbar mektupları ile neler yaşandığını biliyoruz. Bu güvenlik yasası ile verilen bu yetki. Ülkeyi geçmişe götürecektir. Yeri gelmişken bir defa daha yazayım. Ormanda tilki telaşlı telaşlı sağ sola kaçışmaya başlamış. Tilkiye bu telaşın ne demişler. Tilki “ develeri toplayıp çalışmaya götürüyorlarmış. Üstelik parada vermiyorlarmış”. “Senin deve benzer bir yanın mı var da tedirgin oluyorsun” demişler. Tilki “ içlerinden birisi buda deve benziyor derse. Tilki olduğumu ispat edene kadar postumu delerler”.demiş. Polis ben senin bakışından bir şeyler seziyorum diyerek. Makul şüpheden gözaltına alırsa benim bakışım böyle diye polisi inandırana kadar gözaltında kalırsın. Bu yasadan önce polis savcıdan izin almak durumunda idi. Makul şüpheden dolayı dinlemeye de alınabilecekler.

İnsanlar sokakta dolaşırken dahi tedirginlik yaşayacaktır. Sorgusuz sualsiz insan kendisini bir anda karakol da bulabilecek bir duruma geldik. Polis devleti olma yolundayız. 1960 yıllarda bir arkadaşım spor muhabirliği yapıyordu. Bulgaristan da bir Türk takımının maçını takip etmek için gitmişti. Dönüşte bize izlenimlerin anlattı. Stat da türbinlerden aşağı inerken merdivenlerde dikilen polisi gören yolunu değiştiriyor. Caddede insanların halka olduğu bir yeri gördüğünde bil ki o dairenin ortasında polis vardır. Bunları ben gözlerimle gördüm. Nedenini sorduğumda. Aldığım cevap “ polise geçerken kazaen dokunursan yandığın gündür” demişler. Bizim durumuzda ayni durum olacak.

Bundan böyle iktidarın yanında olmayanların, iktidarı eleştirenlerin üzerine daha fazla gidilecektir. Molotof atanlara karşı polise silah kullanma yetkisi verilmiştir. Bence bu karar yerinde bir karardır. Molotof atarak insanların canına ve malına zarar veriliyor. Yüzlerini peçe ile kapatanlara da ayni muamele yapılacak. Bu yetki acaba doğuda da geçerli olacak mıdır? Yoksa yalnız batıdaki eylemlerde mi geçerli olacak? Doğuda barış süreci sekteye uğramasın diye bu uygulamayı orada es mi geçecekler?  Yüzlerini peçe ile kapatanların sayısı doğuda oldukça fazla oluyor. Bu PKK’lılar ve yandaşlarının aklına gelen şeytanın bile aklına gelmez. Kara çarşaf giyerler silahlarını kara çarşafın altına saklarlar. Polisin gözünün içersine baka baka geçip giderler. Kadın kıyafetine girmediler mi? Yalnız bu sapan ve bilye taşımanın cezasının olması sıkıntı yaratır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Taşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  07 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9087,68%0,08
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,25% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55