Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR 2

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR 2


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Dünkü yazımda ne için birlik olmamız gerektiği mevzularını yazmıştım. Yine ayni konuya devam edeceğim. İktidar her konuda demokrasiden bahsediyor. Fakat ülkede demokrasinin olmadığını herkes biliyor. Demokrasi olan bir ülkede yolsuzluk ve rüşvet meşrulaştırıl mı? Yolsuzluk yapanlar koruma altına alınır mı? MİT müsteşarı savcılık tarafından ifadeye çağrılıyor. Bir gecede kanun çıkarılıyor. Müsteşarın ifadeye gitmesi başbakanın izin vermesine bağlanıyor. Bireylerin ve sivil toplum kuruluşlarının demokratik hakları vardır. Bu hakları kullana bilen var mı? Gösteri yapmak için valilikten izin almaya gidiyorlar. Vali izin vermiyor. İzinsiz gösteri yapmaya kalktıklarında bu sefer polis karşılarına dikiliyor.

Çıkarılan bir kanunla makul şüpheden insanların üzerleri ve evleri polis tarafından arana bilinecek.  Polis istediği kişiyi sorgulamaya götürebilecek. Ormanda tilki telaşlı bir şekilde sağa sola koşturmaya başlamış. Tilkiye sormuşlar “nedir bu halin sağa sola koşturup duruyorsun” demişler. Tilki “develeri toplayı çalışmaya götürüyorlarmış. Üstelik parada vermiyorlarmış” demiş. “Senin deveye benzer yanın mı varda korkuyorsun”? Demişler. Tilki “içlerinde birisi buda deveye benziyor, derse. Tilki olduğumu ispat edinceye kadar postumu delerler” demiş.  Ülke de böyle bir duruma gelecek. Makul şüpheli olmadığını ispat edene kadar karakolda ifade vereceksin. Bunun demokrasi ile ilgisi var mıdır? Böyle demokrasi olur mu?

“Demokrasi bizim için. Amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde. Demokrasi treninden ineriz” diyenlerin uygulamaları demokrasinin neresinde yer alacaktır? İmzasız isimsiz ihbar mektupları dikkate alınarak bireyler sorgulanacaktır. Ergenekon ve balyoz davalarında bunun örneklerine şahit olmadık mı? İşte bu durumlara düşmemek için. Her bireyin demokratik hakkını kullana bilmesine imkân tanınmasını sağlanması için. Gün birlik olma günüdür.

Özgürlük sesini duyura bilme ve fikrini söyleye bilmektir. Gerektiğinde protesto edebilme özgülüğünü kullana bileni gördünüz mü? Kazaen bir mitingde hırsızlık olayı olsa, hırsız var diye bağırsa. Yedi bayram anasını ağlatıyorlar. Yine kazaen ayakkabısının içersine bir çakıl girse. Onu çıkarmak için ayakkabısını çıkarıp eline alıp silkelese yandı demektir. Protesto etmek için. Ağzını açtığın an tepene biniyorlar. Utanmasalar ağzını kapatmak için yumrukların ağızlarına sokacaklar. Bunların hepsine şahit olduk. Köşe yazarlar yazılarından dolayı gazetelerden attırılmadı mı? Nerde kaldı bireyin özgürlüğü? Yazılarından dolayı hapis yatanlar olmadı mı? Nerede kaldı bireyin fikir özgürlüğü? Sesimizi her zaman özgürce duyurabilmemiz ve fikirlerimiz rahatlıkla söyleye bilme özgürlüğüne sahip olabilmemiz için. Gün birlik olma günüdür.

Ülkede ayrımcılık aldı başını gidiyor. Alın size ayrıcılığın en basit bir örneği. 2015 bütçesinde milletvekili emeklilerine % 9 zam öngörüldü. Neden olduğunu biliyor musunuz? AKP’nin tüzüğüne göre üç dönemden fazla milletvekilliği yapılamıyor. 2015 seçimlerinde aday olamayacak 80’ne yakın milletvekili var. Bunlara kıyak olsun diye % 9 zam yapılıyor. Gelin bunun nasıl algılanacağını izah edin? Bu bir ayrımcılık değil midir? Bu ülkenin yükünü çeken memura % 3+3 zammı uygun görün. Senelik olarak kendileri % 9 zammı ceplerine indiriyorlar. Memur ve emekliye gelince senelik % 4,5 uygun görüyorlar. Bunun neresinde adalet vardır.

Kendi vatandaşına cimri olan iktidar, yabancılara gelince bonkörlüğüne diyecek yok.  Önce can sonra canan sözü nerede kaldı?  Eskiden beri bizden olanlar, bizden olmayanlar diye ayrımcılık yapıldı. Şimdi bir ayrımcılık başladı. İmam hatipli olanlar. İmam hatipli olmayanlar diye. Bir ülke bu kadar ayrımlaştırılır mı? İmam hatiplere diyecek bir şeyimiz yok. Bilim adamlarına da ülkenin ihtiyacı var. İleride doğa olaylarının değişip değişmeyeceğini kimse bilemez. İşte bu konuda ilim adamı yetişirse böyle olaylara karış ne gibi tedbirler alınacağını bilirler. Böyle bir olay karşısında bütün İmamları toplayın bir fikir ileri süremezler. Onun için böyle ayrımcılık yapılması sakıncalıdır.

Türkiye cumhuriyeti tarihini değiştirmeye çalışıyorlar. Çünkü Atatürk Türkiye cumhuriyeti devletini kurduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazılmaya başlamıştır. Ondan önceki tarih Osmanlı tarihidir.  Hedef Türkiye Cumhuriyeti tarihini değiştirmektir. Bizim tarihimizi değiştirmekle kalamıyorlar. Dünya tarihini değiştirmeye çalışıyorlar. Dünya Türkiye ile alay etmeye başladı. Devletin alay konusu olması onurunun kırılmasıdır.

Demokrasinin kuralları içersinde yaşamak istiyor isek. Birlikte olmak zorundayız. Bireysel özgülüklerin kısıtlanmadığı bir ülke istiyorsak birlik olmak zorundayız. Korkan, konuşamayan bir ülke yerine. Demokratik haklarını kullana bilen. Sesini duyurmak için fikrini söyleye bilen bir ülke istiyor isek. Bir olup diri olacağız. Birlik olacağız, el ele, omuz omuza olacağız.  Gün birlik olmak günüdür. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin şemsiyesi altında özgürce yaşamak için. Birlik olacağız. Gün bölünme parçalanma günü değildir. Mesele parti meselesi değildir. Mesele ülke meselesidir. Gün birlik olma günüdür. Türklük, cumhuriyetçilik, Atatürkçülük, milliyetçilik, ülkenin bölünmez bütünlüğü için. Gün birlik olma günüdür. Sonunda keşke demenin değeri olmayacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 – 11 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55