Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Geçtiğimiz günlerdeki yazılarımda 2015 genel seçimlerin önemli olduğunu belirttim.  Türk milleti olarak ortak değerlerimiz bulunmakta dadır. Bu değerlerimizin AKP tarafından yok edilmek istendiğinin bilinci içersindeyiz. Atatürk’ün “ benim en büyük servetim ve iftiharım Türk olmaktır” dediği gibi. 50 milyon Türk olarak. Bizimde iftiharımız Türk olmaktır. Türk olmaktan utanan var mı? Ben utanan olduğunu zannetmiyorum. Herkes Türklüğü ile gurur duyuyordur. Bir milletin ırkı ile gurur duyması kadar doğal bir şey olamaz. AKP yöneticilerinden başka Türk ırkı yoktur diyen var mı? Ben duymadım! Duyana da rastlamadım! Türk ırkı yoktur diyenleri tek tek sayabilirim. Söylemlerini kısaca belirteceğim. Bülent Arınç “ Türklüğe devam edemeyiz. Ben türküm demelerini ve Türkçülük yapmalarını kabul edemeyiz”. Ömer Dinçer “olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar”. MKYK üyesi Profesör “ Türk ırkı diye bir ırk yoktur”. AKP İstanbul il başkanı pabuççu “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk”. Mehmet Metiner “Türkçülük ayağımızın altıdır”. Tayyip Erdoğan “Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz”.

Bunlar bu sözleri sarf ederken. Biz Türklüğümüzün yok sayılmasını kabullenecek miyiz?  Kabullenmiyor isek birlik olacağız! El ele, omuz omuza, gönül gönüle olacağız. Türklük için gün birlik olma günüdür.

Cumhuriyetçiyiz diyoruz bu söz lafta kalmamalıdır. Ulu önder Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet sayesinde elde ettiğimiz kazanımlar. Birer ikişer yok ediliyor. Cumhuriyetin altı oyuluyor. Cumhuriyet bayramlarını eskisi gibi coşku ile neden kutlulamıyoruz?  Yeni nesle cumhuriyet sevgisi serumu yapılmasın diyedir.  Ayrıca cumhuriyetin kaldırılacağını söyleyenler bile var. AKP’nin akilleri “ cumhuriyet yanlış kurulmuştur. Biz yenisini kuracağız diyenler olmadı mı? Bana 2023 hedefi cumhuriyetin kaldırılacağını çağrıştırıyor. Pekiyi buna izin verecek miyiz? Vermeyeceğiz diyorsak gün birlik olma günüdür.

Atatürk kelimesini söylemekten imtina eden var mı? Türk milleti olarak Atatürk kelimesini telaffuz etmekten gurur duyuyoruz. Atatürk sayesinde bu topraklarımızın sahibi olduğumuzun bilincindeyiz. Atatürk Türk milletinin manevi değeridir. Bu manevi değerimizi itibarsızlaştırmaya çalışanlara söyleyecek sözümüz yok mudur? Atatürk için faşist deseler de. Diktatör deseler de! Ayyaş deseler de Atatürk Türk milletinin kalbinin sultanıdır. Böylede kalacaktır. Emanet ettiği cumhuriyeti koruyacağımıza söz verdik. Ne Atatürk’ten nede kurduğu cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz diyorsak. Gün birlik olama günüdür.

Laiklik yok edilmeye çalışılıyor. “Yolumuzun üzerinde bir inek var. Bunu Allahın izni ile kaldıracağız. Önce sözle olmadı. Allah ne verdi ise” diyenler.(İnek kelimesi laiklik için kullanılmıştır.) Laikliği dinsizlik olarak görenler. Laikliği kaldırma hevesindedirler. “ Bir kişi hem Müslüman hem laik olmaz. Ya Müslüman olacak! Ya da laik olacak. İkisi bir arada olmaz. Mıknatıs gibi ters tepki yapar” demediler mi?  Kişiler laik olmaz. Kişiler laikliği benimser. Devlet laiktir. Laikliğin anlamı da, devletin bütün dinlere eşit mesafede olmasıdır. Bir dini diğer dinden öne çıkarılmamasıdır. İnsanlar inançlarından dolayı horlanamaz ve aşağılanamaz. İnançlarından dolayı hiç kimse eleştirilemez demektir. Şayet iktidar Laikliğe uymuş olsaydı. Suriye deki olaylara müdahil olmazdı. Çünkü orada mezhep çatışmaları vardır. Ülkemizde de sen ırkını söyle diye kimseye sorulmazdı. İşte bu anlamda olan laikliği kaldırma çabalarındalar. Anayasamızda Türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir der. Buna sahip çıkmak Atatürk ve cumhuriyete sahip çıkmakla eş değerdedir. O zaman birlik olacağız. Diri olacağız bir olacağız. Beraber olacağız. Gün birlik olma günüdür.

Ülkemiz bölünme tehlikesi ile karşı karşıyadır.  Her karışı şehit kanı ile yoğrulmuş bu vatan toprağının bölünmesini görmezlikten mi geleceğiz? Çanakkale ve kurtuluş savaşında şehit olan atalarımızın kemiklerini sızlatmaya hakkımız yoktur. Çünkü onlar sayesinde bu toprakların sahibiyiz.  Özgürce yaşamımızı sürdürüyoruz. Büyük devletliğimizi unutup terör karşısında aciz duruma düşmüş bir devlet olmayı kabul mü edeceğiz? Bunu kabul etmek büyük devlete yakışmaz deyip. Kararlığımızı ortaya koyacak isek birlik olma zorundayız. Beraber hareket etme zorundayız. İhanete hayır demek zamanıdır. Gün birlik olma günüdür. 50 milyon Türk olarak ülkemize sahip çıkma sorumluluğumuz vardır. Atatürk gençliğe hitabesinde böyle durumlarda ne yapacağımızı açıkça söylemiştir. “Böyle ahval içersinde, Türk istiklalini ve cumhuriyetin korumaktır. Muhtaç olduğun güç damarlarındaki asil kanda mevcuttur” demişti. Türklük için, cumhuriyet için, Atatürk için, laiklik için, ülkenin bölünmez bütünlüğü için.  Birlik, beraberlik içersinde el ele, kol kola, omuz, omuza gönül, gönüle olarak. Bir olacağız diri olacağız. Gün birlik olma günüdür. Sonradan keşke birlik olsaydık demenin hiçbir anlamı olmayacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 – 11- 2014 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31