Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


GERÇEK DERT BU

GERÇEK DERT BU


İnsanların kaderleri oldukları gibi, devletlerin milletlerin de kaderleri vardır.
Nasıl ki insanlar kaderlerini yaşamak zorundalarsa, milletler de kaderlerini yaşarlar?

Önümüzdeki günlerde hükümet kurulması çalışmaları resmen başlayacak.
İşte o zaman, Türkiye´nin ve Türk Milletinin gerçek derdinin ne olduğunu bir kez daha göreceğiz.
Anayasa´nın ?O Kafalar? tarafından nasıl çiğneneceğine, devlet ve demokratik teamüllerin nasıl utanmadan yok sayılacağına şahit olacağız.

Siyasi Partiler milletin partileri olsalar, yani tek sahipleri Türk Milleti olsa, hiç meselemiz olmazdı. Partilerin yetkilileri konuşurlar, anlaşabildikleri ilkeler çerçevesinde hükümet kurarlar ve hizmete devam ederlerdi.

Fakat AKP ve HDP, milletin partileri değil, ?TEK KİŞİ? partileridir.
AKP, nin mevcut Genel Başkanı, yetkili kurulları, milletvekilleri toplanıp oy birliği ile bir karar alsalar, Cumhur´un Başı; ?Hayır, sizin dediğiniz olmayacak? dediğinde, kimin sözü geçerli olur?
Bugüne kadar hep Cumhur´un Başı´ nın dediği oldu, bundan sonrada siyasette olduğu sürece tek söz sahibi o olacaktır?

HDP veya BDP-KCK-YPG, ne derseniz deyin, isterseniz alfabedeki tüm harfleri yan yana getirin hepsinin sahibi, silahlı güç olan PKK´dır.
PKK´ nın gerçek patronu ise İmralı´daki Öcalan´dır.
HDP Eşbaşkanları, yetkili kurulları, milletvekilleri oy birliği ile bir karar alsalar ve o karar Öcalan tarafından beğenilmezse, Öcalan ?Hayır, sizin dediğiniz olmayacak? dediğinde, kimin dediği olur?
Elbette ki silahlı güç PKK Narko-Terör örgütüne kim hükmediyorsa onun dediği olur. Yani Öcalan ne derse, HDP onu yapmaya mecburdur?

İki örnek verelim;
Mesela, AKP ve MHP ortak hükümet kurmaya karar verseler ve koalisyon protokolüne şöyle bir madde koysalar; ?Koalisyon Hükümeti geçmişte yapılmış ve eski Bakanların da karıştığı tüm yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gitmeyi, Vakıflara yapılan bağış sahiplerinin devlet ve belediyelerle ilgili işlerini incelemeyi, Büyükşehirlerde yapılan şaibeli imar değişikliklerini araştırmayı peşinen kabul eder!?
Sizce koalisyon protokolünde böyle bir madde bulunan bir hükümetin kurulmasına, Cumhur´un Başı onay verir mi?

Bir defa daha mesela diyelim;
HDP´ nin Eşbaşkanı Demirtaş ?Biz karar verdik. Erdoğan´ı asla Başkan yaptırmayacağız. Bu şekilde önümüze gelecek Anayasa değişiklik teklifine oy vermeyeceğiz? dese!
Ertesi gün Öcalan; ?Siz ne yapıyorsunuz, ben anlaştım. Verin desteği, alın özgürlüğümü? diye emir verse, kimin dediği olur?

İşte Türkiye´nin başındaki gerçek dert budur.
Ülkede, anayasa hâkimiyetini, hukuk devletini, yeniden tesis etmeden, herkesi yerli yerine oturtmadan, hırsıza hırsız- katile katil-haine hain muamelesi yapmadan, en önemlisi gözlerdeki perdeyi yırtıp gerçekleri görmeden ve
Türk Milletinin gerçek partisini kurmadan kimseye huzur, rahat yoktur.

Bazı makam sahipleri için kendi kurtuluşları, kendi özgürlükleri, kendi servetleri, kendi güvenlikleri her şeyden önce geliyorsa ve bu kişiler ülke yönetimini etkileyecek konumda iseler, o milletin çok çekeceği vardır çok?

Bu kişilerle kalkınmış-zenginleşmiş-demokrat-çağdaş- huzurlu bir Türkiye´yi hayal edemezsiniz. Eğer hayaliniz varsa, ancak hayallerinizin yıkılmasını seyredersiniz.

Benden söylemesi! Çaresiz değilsiniz, çare sizlersiniz! İster baştacı yapar vezir edersiniz, ister yere çalar rezil edersiniz?

Sağlık ve başarı dileklerimle 19 Haziran 2015
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54