Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


GEÇMİŞE DEĞİL GELECEĞİMİZE BAKALIM

GEÇMİŞE DEĞİL GELECEĞİMİZE BAKALIM


Geçmişini bilmeyen geleceğinden emin olamaz. Elbette geçmişimizi unutmayacağız. Ve gelecek nesillerinde unutmamalarını sağlayacağız. Geçmişten gelen eserlere elbette sahip çıkacağız. Zaferlerini her yıl dönümünde kutlayacağız.

Nereden geldiğimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunları yaparken de geleceğimizi de düşünmek mecburiyetindeyiz. 1071 Malazgirt zaferi Türkler için önemli bir tarihtir. Türklerin Anadolu ya ayak bastığı tarihtir.  1071 Malazgirt zaferinin 947´ci yıl dönümü kutlamalarına cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, meclis başkanı Binali Yıldırım, AKP´nin ortağı Devlet Bahçeli ve bakanların katılımı ile kutlandı. Bu kutlama töreninde epey hamasetli sözlere tanık olduk. Devlet Bahçeli ülkemizde olan bütün olayları tezgâhlanması Bizans taktiğidir.

Siyasi ve ekonomik saldırılar Bizans tahrikidir diye konuşmasını sürdürdü. Hatta 15 Temmuzu dahi Bizans oyunu olduğunu vurguladı. Bu söylemler bana mantıklı gelmedi. FETÖ´ nün Bizans ile ne ilgisi olabilir.  Fakat cumhurbaşkanının söylediği sözlere aynen katılıyorum. Mesele Tayyip Erdoğan meselesi değil. Anadolu da Türkleri istemiyorlar dedi. Bu söylem yüzde yüz doğrudur. Bende ayni şeyi köşemde defalarca yazdım.

Peki, iktidar Türklerin Anadolu da istenmediğini biliyor da? Neden Türkleri korumuyor? Türk ırkı diye bir ırk yok diyen AKP´liler değil mi? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyen AKP´liler değil mi? Bu millet, benim milletim diyen iktidar değil mi? Daha geçen hafta Binali Yıldırım konuşmasında ABD ye meydan okurken bu millet sizin baslılarınıza boyun eğmez diyor. Bu milletin adı Türk milletidir. Bu ülkede 60 milyon Türk var. Ne ise bu meseleyi burada keselim. Daha söylenen çok şey var.

Devlet Bahçelinin önerisine bakalım. Devlet bahçeli Ahlât´a cumhurbaşkanlığı sarayı yapılsın diye teklifte bulunuyor. Bir ülkede bir tane cumhurbaşkanlığı sarayı olur. Bu teklife cumhurbaşkanı olumlu bakıyor. Ve 5 dönümlük bir arazi üzerine 1071 metre karelik kapalı alanı olan bir köşk yapılacağını açıklıyor. Açıklarken de belediye başkanına göndermeden bulunuyor. 5 dönüm 10 dönümde olabilir diyor. Bu köşk yapımına orada mı karar verildi? Yoksa bu senaryo önceden mi hazırlandı? Bu teklif Bahçelinin aklına orda mı geldi?

Bana göre Bahçeli ile iktidar çok güzel paslaşıyorlar. Ekonomimiz can çekişirken. 1071 Metre kare kapalı alanı olacak köşk yapılması ne kadar doğrudur? Tasarruf yapılacak diyorlar. Milli eğitim den 2 milyar kesinti yapıyorlar. Öbür tarafta kaça mal olacağı belli olmayan köşk yapılmasına karar veriyorlar. Tasarruf için başka kesinti yapacak yer bulamamışlar. Yerlerde sürünen milli eğitimin parasına göz diktiler. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur. İtibarda tasarruf olamaz diyorlar. Borcu ödenmeyecek seviyeye gelmiş.

Bütçesi açık veren, cari açığın devamlı arttığı bir ülkeye de kimse itibar etmez. Geçenlerde basında borçlu olduğumuz ülkelerin listesi yayınlandı. Haritada toplu iğne başı kadar yeri olan bir ülkeye dahi borçluyuz. İşte bu bir vatandaş olarak benim zoruma gitti. Geçmişe bu kadar önem veriliyor da? Yakın tarihimize neden önem verilmiyor? Cumhuriyet dönemini kastediyorum. Ülkenin bu günkü durumu hiçte iç açıcı değil. Bayram dan önce emeklilerin maaşları verilecek dediler. Bir kısım emeklinin parası verilemedi. Geçmişe önem veriliyor. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Artık geleceğimize bakmamız gerekir.

Ordudan ayrılan pilotlara tekrar orduya dönmeleri için çağrı yapılıyor. İşte bu durma önem verilmesi gerekiyor. Bir ülkenin ordusu ne kadar güçlü ise devlette o kadar güçlüdür. Geleceğimizi çok iyi hazırlamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı köşkü var iken. Yeni cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı mı? İkinci bir köşke ne gerek var. Oraya harcanacak para ile geleceğimizle ilgili şeyler yapılabilinir. Hem tasarruftan bahsediliyor. Elzem olmayan şeylere yatırım yapılıyor. Bu ekonominin kurallarına dahi aykırıdır.

Bahçeli bu teklifi yapmış. Çıksın meydanlarda bunun gerekçesini anlatasın bakalım. Millet ne diyecek. Atasözümüz vardır. İşten artmaz dişten artar derler. Tasarrufsa önce yöneticilerden başlanmalıdır. Millette tasarruf yapacak derman kalmadı. Sayın hazineden ve maliyeden sorumlu bakanımız. Bu köşk işine ne diyecek bakalım. Kaçak elektrik paralarını kanunlaştırdı. Hem de bu kaçak elektrik parası işin hak aramanı önünü de kanunla kesti. Ben bu kaçak elektrik için ödediğim parayı helal etmiyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29-08-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30