Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


EY İNSANOĞLU

EY İNSANOĞLU


Dünyada neyi paylaşmıyorsunuz? Sizi yaratan Allah bizi de yaratı. Toprağa mı sahip olmak istiyorsun? Bu dünyada sahip olacağın yer kabrin kadardır. Gerisi boştur! Çünkü bu dünyada misafirsin.

Ebedi ikametgahın Öbür alemdir. Bundan kurtuluşun yoktur. Olmayacaktır da az yaşa uz yaşa, bu toprağın altına döneceksin sonunda. İnsanın insana yaptığını hiç kimse yapamaz. Bu dünyada herkes bir şeyler yapıp geçimini sağlamaya çalışır. İlim adamı olanlar var. Teknoloji uzmanı olanlar var. Bilim adamı olanlar var. İlmi, bilimi ve teknolojiyi kullanarak insanlara faydalı olanlarda var. Onlardan Allah razı olsun. Fakat birileri var ki? İlimi, bilimi ve teknolojiyi kullanarak insanları yok etmeye çalışıyor. Bunlar kapitalizmin esiri olmuş durumdalar. İşte korona virüsünü geliştirenler bunlar. Bunlar aç gözlü kişiler. Doymak nedir bilmeyenler. Bunların gözünü toprak doyursun.

Bu lanet virüsü icat edenler. Bu kadar insanın ölümüne sebep oldukları için. Şimdi mutlular mıdır? Bir gün yaratanına döneceğini bilmiyorlar mı? Devletleri yönetenler neden bu kadar insanlara zarar veriyorlar. Savaşları çıkaranlarda bu aç gözlüler değil mi? İnsana en çok zarar veren yine insanlar. Neyi paylaşamıyorlar. İnsanda birazcık kanaatkâr olmak olmalıdır. İlmi, bilimi ve teknolojiyi kullanarak insanları yok etmeye çalışanların Allah belalarını versin. Millete acılı günler yaşatanlara Allah bin defa fazlasını bunlara yaşatsın. Bu alemde binlerce yaratıklar var. Bu yaratıklar arasında hiç savaş çıkıyor mu? Bu yaratıkları da yine bu teknolojiyi, ilmi ve bilimi kullanarak yine insanoğlu yok ediyor. Hatırlayın kuş gribini çıkaranlar bunlar değil miydi? Binlerce tavuğun telef olmasını bunlar yapmadı mı?

Domuz gribini çıkaran bunlar değil miydi? Kapitalizim bunları kullanıyor. Bunlarda onların emir kulu olmuşlar. Devletlerin görevi insanların insanca yaşamasını sağlamaktır. Ülkeler bu virüsle uğraşırken dahi. Bizim askerlerimizi şehit edilmesine göz yuman kapitalistler var. Allah sizin belanızı versin. Allah size bin mislini göstersin. Ey insanoğlu kendine gel. Seni kullanarak kendi emellerine ulaşmak isteyenlerin elinde oyuncak olama. Medeniyetmiş, uygarlıkmış böyle medeniyet böyle uygarlık yerin dibine batsın. Böyle ilimi, bilimi teknolojiyi insanların menfaatine olacak şeylere emek harcayın. İnsanları nasıl refah içirişinde yaşatabiliriz onlara kafanızı yorun.

İnsanı öldürmek kolaydır. Yaşatmaya çalışmak zordur. Siz bilimi, ilimi ve teknolojiyi kolay olan için kullanıyorsunuz. İnsanlıktan nasibini alamamış bilim adamı olmaz. Sizler insanlıktan nasibinizi almamış kişilersiniz. Şayet insanlıktan nasibinizi almış olsaydınız? Bu lanet virüsü insanların başına bela etmezdiniz. Allah bu virüsü sizin ailenizin başına musallat eder inşallah. O zaman belki aklınız başınıza gelir. Ben ilk gün bu virüsün laboratuvar işi olduğunu söylemiştim. Ülkemizde hasta sayısı 670’şe ulaşmış durumda.  Ölüm olayı 9 olmuş durumda. Hastalara Allah şifalar versin.  Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin.

Allah ülkemizin yardımcısı olsun. Lütfen kurallara uyalım. Vücudumuzu dirençli tutmaya çalışalım. Saygılarımla.

21-03-2020 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22