Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ENFLASYONUN FRENİ TUTMUYOR

ENFLASYONUN FRENİ TUTMUYOR


Referandumda başkanlık gelecek Türkiye uçacak. Millet refaha kavuşacak. Terör bitecek gibi vaatlerde bulunuldu. Başkanlık geldi! Fakat o günden bu güne Türkiye uçmadı! Terör bitmedi! Millet refaha kavuşmadı! Açlık sınırı % 23 oranında artı. Hani millet refaha kavuşacaktı. Benzin 5 liranın altında iken. Bazı kişiler bunların kimler olduğu belli. Şöyle diyorlardı. Zam beni etkilemiyor. Ben 50 liralık benzin alıyorum diyorlardı. Şimdi 7 liraya dayandı.

Gelen zamlar şimdilik özel tüketim vergisinden ödeniyor. İktidar bunu kaldırdığı zaman ne olacağını biliyor mu bu kişiler? Hadi yine ben 50 liralık benzin alıyorum. Zam beni etkilemiyor diyebilecekler mi? Diyemezler! Çünkü herkesin cebinden çıkan onunda cebinden çıkacak. Birde bu günkü ekonomi krizini hafife almak için. Benim dolarla işim olmaz. Doların çıkması beni etkilemiyor diyenler vardı. Bunlar hala doların çıkması beni etkilemiyor diyebilecek mi? Diyemezler!  Çünkü A dan Z ye her şey ithal ediliyor. Bu zamlar daha bir şey değil.

Turpun büyüğü daha heybeden çıkmadı. Milletin derdine derman olacak hiçbir girişim yok. Yapacağız çalışıyoruz kısa sürede her şey normale dönecek gibi sözler söyleniyor. Enflasyon % 19 olmuş. Her defasında tek haneye düşürülecek diyorlar. Her ay ani şeyler söyleniyor. Bir türlü enflasyonun freni tutmuyor. Bu gidişle de fren tutacak gibi durmuyor. Bu açıklanan enflasyon rakamı Türkiye İstatistik kurumunun açıkladığı orandır. Piyasanın enflasyonu bu rakamın çok üzerindedir. Tesadüfen bir TV kanalına rastladım. Resmen propaganda yapıyor.

Sokakta mikrofon uzattığı herkes iktidar yanlısı çıkıyor. Devamlı ayni soruyu soruyor. Ekmek fiyatları artıyor. Bunun dolarla ne alakası var? Un Sivas ve Konya ovasından geliyor.  Dolar arttı diye fırıncılar ekmeğe zam yapıyorlar. Bu sizce haksız kazanç değimli diye soruyor. Mikrofon uzattığı kişi başlıyor konuşmaya bunlar bu iktidarı düşürmeye çalışan vatan hainleri. Hep aracılar yapıyor. Bir hırsıza ne ceza veriliyorsa bunlara da ayni ceza verilmeli diyor.

Hadi bir veya iki kişi bunu söyledi diyelim. Her mikrofon uzatılanda ayni şeyi söylemez ya! Bu kanal Türk kanalı olamaz diyeceğim. Fakat Türk kanalı, bu kanal buğdayı ithal ettiğimizi bilmiyor mu? Çiftçilik ile uğraşanların yakınmalarını hiç mi duymuyor. Adamlar girdilerimiz çok arttı diyorlar. Tohum dışarıdan geliyor. Tarım ilaçları dışarıdan geliyor. Gübre dışarıdan geliyor. Mazot devamlı artıyor. Bunları bilmiyorlarmış gibi milleti yanlış bilgilendiriyorlar.

Devlet malzeme ofisi ihale açmış. İhale Amerikan şirketinde verilmiş. Hani Amerika´n malları alınmayacaktı? Boykot devletin kurumu tarafından deliniyor. Eskiden okula kayıt yaptırılırken fotokopi kâğıdı, posta pulu, üç dört çeşit tükenmez kalem istenmiyordu. Şimdi bunlar isteniyor. İktidar kendileri için her şeye parayı buluyor da bunlara mı para bulamıyor? Bunlardan mı tasarruf yapılacak?  İlk çeyrekte ülke 5,2 büyümüş. Evet, enflasyon büyüdü. Carı açık büyüdü. Milletin geçim sıkıntısı büyüdü. Türkiye istatistik kurumu neden hazineden ve mali işlerden sorumlu bakana bağlandı. Ülke annelerin çocuklarına söylediği uyusun da büyüsün benim oğlu diye söylediği ninni gibi büyüyor. Enflasyon tek haneye düşecek, her şey yoluna girecek.

Uyusun da büyüsün ülkem ninnisi ile büyüyor. Artık doların 7 lirada sabitleneceği söyleniyor. İthalatın ülkelerin kendi milli paralarına göre yapılsın denilmesinin sebebi. Doların 7 lirada sabitlenecek olmasındandır. Tarım ürünlerini, hayvanları ve hayvansal ürünleri dışarıdan ithal ettiğimiz müddetçe ülkede hastalıklar artar. Ne yediğimizi bilmiyoruz ki? İstanbul, Ankara, Sivas da şarbon tespit edildi. Şimdi kayseri de de bir mahalle karantina altına alındı. İstanbul da çok şarbon hastalığı olduğu iddiaları var. Milletten gizlendiği iddia ediliyor. Hâlbuki millete bu şarbon hastalığının belirtileri anlatılmalıdır. Hastalık ne kadar erken teşhis edilirse tedavisi de kolay olur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-09-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23