Aran KARAN


EKONOMİDE KURTULUŞ SAVAŞI VAR?.

EKONOMİDE KURTULUŞ SAVAŞI VAR?.


     Sayın Cumhurbaşkanımız 16 Ekim 2018 tarihinde AKP grup toplantısında EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar)  ilgili konuya değinerek şu açıklamada bulundu;

   "20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak kişi, 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Böyle şey olur mu? Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Ekonomide Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına yüklemek hakkımız var mı diye ben milletime soruyorum."

    Sayın Cumhurbaşkanımız 19 Eylül Gaziler gününde Ankara ?da yapmış olduğu konuşmasının bir bölümünde ise;

?KRİZ MİRİZ YOK? SAKIN İNANMAYIN BUNLAR MANİPÜLASYONDUR. GÜÇLENEREK GELECEĞE YÜRÜYORUZ.

    Bu millet topyekûn gazi bir millettir. Bu topraklar böyle bir toprak, bu topraklarda boşluk yok; şehitlerimizin, gazilerimizin kanı var. Biz Alparslan ile başladık, Osman Gazi ile yürüdük, Gazi Mustafa Kemal ile Cumhuriyeti inşa ettik. Şimdi ihya dönemini yaşıyoruz. Kriz miriz sakın inanmayın bunlar manipülasyondur. Güçlenerek geleceğe yürüyoruz.  Dedi.

Takip ettiğim kadarıyla 1 vekil için yapılan harcama kalemleri;

? Aylık milletvekili maaşı: 20 bin 646 lira

? 1. danışman maaşı: 9 bin 200 lira (Brüt)

? 2. danışman maaşı: 8 bin 500 lira (Brüt)

? 3. danışman maaşı: 6 bin 750 lira (Brüt)

? Haberleşme gideri: 2 bin 500 lira

? Sağlık giderleri: 5 bin lira (Yaklaşık)

? Bilgisayar, sarf, mobilya, su, elektrik vb. giderler: 3 bin lira

Bende buradan merak ettiğim için sizin vasıtanız ile sormak istiyorum;

Ülke olarak Ekonomik bir mücadele veriyorsak; Son seçimde milletvekili sayısı niçin 50 kişi daha arttırılarak bütçeye ek bir maliyet yansıtıldı.

Ülke olarak Ekonomik bir mücadele veriyorsak; Milletin gözünde işlevini ve eski itibarını kaybeden Yüce Mecliste vekil sayısını arttırmak yerine 50 kişi daha azaltıp ekonomik bir küçülme sağlasak daha faydalı olmaz mıydı?

Ülke olarak Ekonomik bir mücadele veriyorsak; Niçin bizi temsil eden vekillerimiz hiç olmazsa bir aylık maaşlarını hazineye bağışlamıyor. (Basından takip ettiğim kadar bir iki millet

Vekilimiz MHP Kayseri Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy birer maaşlarını hazineye bağışladılar böyle durumda olup ismi basına yansımamış belki birkaç vekilimiz daha olabilir onları ve maaşlarını hayır kurumlarına ve öğrenci burslarına yatıran vekillerimizi tenzih ediyorum.)

Ülke olarak Ekonomik bir mücadele veriyorsak, Niçin başta Diyanet işleri olmak üzere bazı bazı kurumlarda tasarrufa gidilmeyip, bütçeleri daha da arttırılıyor.

Ülke olarak Ekonomik bir mücadele veriyorsak, Gerek yapılışı, gerekse harcamaları ile toplumda tartışma yaratan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi gösterişli yapılar yerine iş ve istihdam yaratacak projelere kaynaklar yaratıp kişi başına düşen milli gelirimiz arttırmıyoruz. Bu kaynakları Halkın refah düzeyini arttıracak yeni yatırımlar için destek olarak kullanmıyoruz.

Ülke olarak Ekonomik bir mücadele veriyorsak; Niçin Sadece bunun sorumluluğunu vatandaşa yüklüyoruz. Devleti yönetenler bu sorumluluğun neresindeler. Ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar varsa bu programları hazırlayanlar neden bunun sorumluluğunu üzerlerine neden almıyorlar.

SON OLARAK KRİZ MRİZ YOKSA HER ŞEY MANİPÜLASYONSA SOKAKTAKİ VATANDAŞ BUNU NEDEN GÖREMİYOR VE ÜLKEYİ YÖNETENLER SANKİ KRİZ ORTAMINDAYMIŞIZ GİBİ SÜREKLİ EKONOMİK TEDBİRLER ALARAK KAFALARIMIZI KARIŞTIRIYOR.

                            En içten Sevgi ve Saygılarımla?  ARAN KARAN

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29