Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DUYARSIZ BİR MİLLET OLDUK

DUYARSIZ BİR MİLLET OLDUK


Dünya yansa el kadar hasırımız yanmayacak. Dert bir değil bin. Her şeyden önce Türklüğümüzü unutur olduk. Uygur Türkleri çinin zulmü altında, zor koşullarda Türklüğünü korumaya çalışıyor. Uygur Türklerine yardım edemiyoruz. Yardım edemiyorsak hiç değilse seslerini dünya ya duyurmak için. Aracı olabiliriz! Elimizden bir şey gelmiyorsa Birleşmiş milletlere konuyu taşıyabiliriz. Bunu da mı yapamıyoruz?

Dertlerine ortak olmak onlara moral olacaktır. Böyle giderse! Türk ismi tarihten silinecektir. Tarihte Türklere düşman olan Arap kavmine her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Fakat Türklere gelince sesimiz çıkmıyor. Tam yeri gelmişken söyleyeyim. Ne işimiz vardı Suriye de? Ne işimiz vardı Libya da? Dert çok derman yok.

Bugün ülkenin durumu yürekler acısı. Ülkenin bu durumuna karşılık birlik, beraberliğimizi sağlayamıyoruz. Çünkü duyarsız bir millet durumuna geldik. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeye getirdik. Geçim sıkıntısı çeken milyonlar var. İşsiz güçsüz olan milyonlar var. Bunların derdine derman olacak ne yapılıyor? Amma iktidar her şeyi güllük gülistanlık gösteriyor. İçişleri bakanı Süleyman Soylu “son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz” diyor.

Maliye bakanı Berat Albayrak “devletin kasası tarihinde hiç olmadığı kadar güçlü” diyor. Tayyip Erdoğan “ekonomiden üst üste sevindirici haberler alıyoruz” diyor. Son 300 yılın en güçlü dönemini yaşıyorsak. Suriye de neden güç durma düştük? Neden devamlı şehitler geliyor. Hadi Suriye meselesinde ABD kandırdı diyelim. Pekiyi Libya için kim kandırdı? Ne işimiz vardı Libya da? İktidarın bahanesi hazır. Atatürk Libya ya neden gitti? Diyor! Atatürk Libya ya gittiği zaman Libya Türkiye’nin toprağı idi. Şimdi bağımsız bir ülkedir.

Pekiyi iktidar Kaddafi’ye isyan edenlere o zaman neden destek verdi? Soylunun söylediği gibi güçlü bir dönem geçiriyorsan. Neden güçsüz duruma düştük. Maliye bakanı Berat Albayrağ’ın “devletin kasası tarihinde bu kadar güçlü olmadı” demesine ne diyeceksiniz? Devletin kasası bu kadar güçlüde? Neden millet geçim sıkıntısı çekiyor? Neden vergilere devamlı zam yapılıyor? Milletin temel kullanım maddelerine neden devamlı zam yapılıyor? Tarım ve hayvancılık kasa güçlü olduğu için mi bitirildi? Yoksa kasada para olmadığı için mi bitti?

Tesisler kasa dolu olduğu için mi satıldı? Milli servetimiz diyeceğimiz hiçbir şeyimiz kalmadı. Milli ordusuna tank ve palet yapan fabrika neden satıldı? Geçim sıkıntısından dolayı bu kadar kişi neden intihar etti? Ne için kurumların önünde kendisini yakanlar oldu? Bunların hepsi derttir. Amma bu derde derman olacak çareler neden alınmadı? Bu kadar dert varken çaresizlik yaşanırken. Bu söylemlere alkış tutanlar neden bu kadar duygusuzlaştı? Ekonomi iyi diyenler. Kendi ekonomilerine göre ülkenin ekonomisinin de iyi olduğunu zannediyorlar. Tok dünyada aç yok zannedermiş. Aç ise dünyada ekmek yok zannedermiş.

Bizim halimizde aynen böyle. Bu söylediklerimin hepsi birer derttir. Bu kadar dert varken. Hiç dert yokmuş gibi davranmak duyarsızlıktır. Ülkenin derdini dert kabul etmemek, duyarsızlıktır. Vatandaşın derdini dert kabul etmemekte duyarsızlığın önde gidenidir. Duyarlı olmak aynı zamanda milliyetçiliktir. Tuzu kurular için hiçbir şey dert değildir. Çünkü onların dert edecek bir şeyleri yoktur. Fakirin çocuğu askerliği yapar. Tuzu kuru olanların çocukları rahat etsin diye. Dert çok amam derman yok. Allah dert verip derman aratmasın. Derman bulmak zor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığın Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   27- 02- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9027,88%2,51
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54