Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


Durursak BiSiKLETTEN DÜŞERiZ !..

Durursak BiSiKLETTEN DÜŞERiZ !..


Bulunduğumuz coğrafyada 90 milyona yaklaşan nüfusuyla başta ekonomik olmak üzere sosyal ve siyasi gibi birçok toplumsal alanda mücadele ederek yürüyen bir ülke konumundayız. Tamam, sıkıntılarımız var ama bu sıkıntılar karşısında pes etmeyen, zor da olsa çözüm odaklı başarılı çalışmalara kafa yoran, başarılı olduğu alanlar kadar enflasyon gibi başarısız olduğu alanlarla beraber yürümeye çalışan bir iktidarla beraber yanlış değerlendirdiği her konuyu dile getiren bir muhalefetin çalışmaları var ortada. 

Aslında ister kişisel çalışmalarımızda, isterse muhalefet, iktidar gibi siyasal çalışmalarda olsun daha doğrusu hayatın devam ettiği her alanda çabalarımızı devam ettirdiğimiz oranda başarıların bizleri beklediğini söylemek çok da yanlış bir söylem olmaz sanırım. 

    Ben bunu biraz bisiklet sürmeye benzetirim. İster yavaş isterse hızlı olsun pedalları çevirdiğimiz sürece ilerlemelerin olacağını, pedallardan ayağımızı çektiğimizde de durarak düşeceğimizi iyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Tamam, şansında zaman zaman hayatımızda yer aldığını biliyoruz ama genel manada baktığımızda başarılı bir gelecek için ciddi olarak istikrarlı bir çalışmanın her zaman için gerekli olduğu da bir gerçek sanırım. Elbette bazılarımızın patikalarda, dağ yollarında bin bir zorluk içinde yol alarak başarı aradıklarını ve bulduklarına da tanık olduk. Bazılarımızın ise düz yollarda !......... Büyük bir keyif içinde yol aldıkları da bir gerçek. Dolayısıyla yola çıkarken zorluklara karşı hazırlıklı olmanın da bu yaşamın bir parçası olduğunu kabullenmemiz gerekiyor. 

 Geçtiğimiz gün arkadaşlarla son siyasal gelişmeleri aramızda konuşurken konu son seçimlere geldiğinde ben, iktidar ile muhalefet arasındaki çekişmede bu bisiklet örneğinin çok önemli olduğunu paylaşmıştım. 

  Özellikle siyaset alanında daha doğrusu iktidar ve muhalefet arasında olağan olan siyasi çekişmeli hayatın içinde bu bisiklet örneğinin çok daha gerçekçi örnek olabileceğini düşünüyorum.

      Baktığımız zaman bir siyasetçi olarak toplumu ilgilendiren tüm plan ve programları yaparken ne zaman yavaş, ne zaman hızlı pedal basacağını hesaplayarak yol alacağını ama asla kısa da olsa bir duruşu hiç düşünmeyeceğini bunun içinde hep aynı yolları kullanarak değil yani tekrarlardan kaçınarak toplumun geleceği adına yeni ve farklı çalışma alanlarına geçişler yaparak kendisini hazırlamalı diyorum.

  Önümüzde yine seçimler var biliyorsunuz. Özellikle son yıllarda gelişen teknolojiye bağlı olarak toplum içine yerleşen sosyal iletişim ağları nedeniyle artık siyasetçinin nerede olursa olsun attığı tüm adımlarının, konuştuğu her kelimesinin yakından takip edildiğinin bilincinde olarak hareket etmesi gerekiyor. Dolayısıyla olası hatalar nedeniyle bisikletten inenlerin tekrar bisiklete binerek rakiplerini yakalaması zor hatta imkânsız da olabilir. Bu bakımdan siyasetçi adımını atarken veya konuşurken mutlaka bir defa değil on defa düşünerek hareket edilmesinin bu günlerde çok önemli olacağını düşünüyorum. 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34