Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DÜNYAYA REZİL OLDUK

DÜNYAYA REZİL OLDUK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Gezi parkı olaylarının yıl dönümü münasebeti ile yapılan gösterilerde iktidarın uyguladığı şiddet dolayısı ile dünyaya rezil olduk. CNN’in yaptığı canlı yayında spiker gözaltına alındı ve tartaklandı. Belki böyle bir olay dünyada ilk defa yaşanıyordur. CNN’in merkezdeki yayın spikeri “ümit ederim ki ekibimiz emniyettedir” diyor. Artık dünyada şiddet uygulayan ülke ile anılıyoruz. Demokrasinin yok edildiği bir ülke olarak anılmaya başlandık. Yalnızlığa terk edilmiş bir ülke durumuna düşüyoruz. Nerede ise dostumuz kalmadı. Almanya dahi büyük elçimizi çağırıyor. Başbakanın Almanya mitinginden dolayı kızgınlıklarını bildiriyorlar.

Gelelim gösterilerdeki olaylara. Böyle eylemlerde demokratik ülkelerde polisin görevi eylemcileri korumaktır. Onların arasına giren provokatörleri önlemektir. Polis eylem yapanlara müdahale etmeyince de olaylar çıkmıyor. Bizde ise eylemcilerin toplanacağı yere giden yollar polis tarafından kapatılıyor. Polis müdahale etmese hiçbir olay olmayacak. BDP doğuda miting yapıyor. Devlete hakaretler yapılıyor. İstenmeyen pankartlar açılıyor. İstenmeyen sloganlar atılıyor. Polis yalnız seyrediyor. Polis müdahale etmeyince de hiçbir olay olmuyor. Eylem yerine yakın olan yerlerde dolaşanlara ve oturanlara dahi müdahale ediliyor.

Bununda nedeni iktidarın eylemlerden korkmasıdır. Başbakan “ eylem yerine gitmeyin polise kesin talimat verilmiştir. Polis gereğini yapacaktır. Kimse kusura bakmasın” diyor. Böyle olunca da devletin polisi değil benim polisim diyen Erdoğan’ın polisleri ellerinde geleni yapıyor. Bir polis memuru sosyal medyada “ başbakanımız için vuracağım” diyor. Yalakalardan biriside “benim içinde vur” diyor. Polis sanki ülkesini istila edenleri vuracakmış gibi. “Senin içinde vururum kardeş” diyor. İstanbul da yolar kesilmiş geçişlere müsaade edilmiyor. Yaşlı bir hanımefendi gideceği taraf doğru yönelince polisle müdahale etti. Oradaki polislerden geçti. 50 metre ilerideki polisler müdahale etti. Onlara bir şeyler söyledi. Polisler ne yapalım emirleri yerine getiriyoruz değince. Yaşlı hanımefendi birden parlar “koyun olmayın koyun” diye bağırmaya başladı. Polisler söyleyecek söz bulamadılar. Birbirlerinin yüzlerine baka kaldılar.

Başbakan polise kesin talimat verilmiştir. Gerekeni yapacaktır derse. Polisi başbakan için vuracağım derse bu olaylar nereye kadar gidecektir. Ülke nereye sürüklenmeye çalışılıyor? İktidarın böyle davranacağı bilindiği için sorumsuz örgütler hazırlık yapıyor. Sağa sola saldırıyor. Yüzleri kapalı olanların eylemlerle hiçbir ilgisi yoktur. Onların amacı eylem yapanları kötü duruma düşürmektir. Böylelikle de polisle vatandaşı birbirine düşürmekten başka bir amaçları yoktur. Masumane eylem yapanlarda polisin biber gazına, tazyikli suyuna, plastik mermisine ve coplarına maruz kalıyorlar. Provokatörler emellerine nail olmuş oluyorlar. Zaten amaçları vatandaş ile polisi karşı karşıya getirmek. Ve vatandaş ile hükümetin arasının gerginleşmesini sağlamaktır.

Bunu yapanlarda ülkeyi bölmeye çalışanlardır. Yüzleri kapalı olanlardan bir tanesinin bile yerlerde sürüyerek gözaltına alınanını görmedim. Molotof atanlardan da gözaltına alınanın görmedim. O provokatörler atıp kaçıyorlar. Amaçları demokratik hakkı olan eylemde bulunmakta başka hiçbir tavrı olmayanların başına patlıyor kabak. Cesur bir iktidar olsa bu olayı çok kolay çözer ve bir daha böyle olaylar olmaz. Eylem yapacaklara buyurun yapın. Bize nereden geleceğinizi ve nerede basın açıklaması yapacağınızı bildirin. Aranıza sızacak olan provokatörleri aranıza almayın. Biz sizin yürüyüşünüzü kordon altına alacağız. Böyle provokatörleri derhal bize bildirin. Diyerek eylem yapmalarına yardımcı olunsa, bu olaylar bu noktaya gelmez.

Yerlerde sürüyerek gözaltına alınanlar. Kadın erken demeden yerlerde tekmelenenler. Neresine gelirse gelsin coplananlar. Plastik mermi, gaz kapsülü hatta hakiki mermilere hedef olanlar hep masum insanlar. Esas suçlular hükümetle vatandaşın arasını açmak isteyen bölücülerdir. Amma onlara hiçbir şey olmuyor. İktidar PKK yandaşlarına gösterdiği müsamahanın % 50’sini demokratik hakkı kullananlara gösterse bu olaylar olmaz. Bir kişiyi sebepsiz yere öldüren bütün insanları öldürmüş gibi kabul edilir diyen Peygamber efendimizdir. Yine bir kişiyi ölümden kurtaran bütün insanları kurtarmış gibi sevaba nail olur diyende Peygamber efendimizdir. İslamiyet’te öldürmek Allah için ve vatan toprağı için caizdir. Diğerleri için caiz değildir. Bu eylemlerde öldürülen gençlerin hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır. Bu dünyada sorulmazsa öbür dünyada sorulacaktır. Öldürülmesine sebep olanlar zannetmesinler ki sorumlu değillerdir. Onlarda sorumludurlar. Yalnız kendi menfaatlerini korumak için insanlara zulüm edenler. Bunun hesabını Allaha mutlaka vereceklerdir. O başbakan için vuracağım diyen polis arkadaşımız şunu iyi düşünsün. İktidarlar bugün vardır yarın yoktur. Senin ailenin nafakasını veren başbakan değildir. Bu milletin ödediği vergilerden alıyorsun. Vurduğun veya vuracağın kişiler onlardır. Bazı emirler vardır yerine getirilmez. Sizde amirlerinize bazı emirler için bunu böyle yapmayalım diyebilirsiniz. Bazı emirler mantıkla bağdaşmıyorsa yapılmaz. Ülkenin âli menfaatleri olmayan konularda ki emirler yerine getirilmez. Körü körüne itaat edilmez. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  01 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55