Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOKUNULMAZLIKLAR

DOKUNULMAZLIKLAR


 

AKP iktidar olmadan önce hep dokunulmazlıklardan bahsederdi. Hatta Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal bir TV programında bu dokunulmazlıklar üzerinde anlaştılar. Fakat AKP tek başına iktidar olunca bir daha bu dokunulmazlıklar gündeme gelmedi. Ve Tayyip Erdoğan da ondan sonra bir daha TV programlarına başkaları ile çıkmadı.

Çünkü AKP´nin İstanbul belediyesinde gelen milletvekillerinin dosyaları vardı. Şimdi HDP´lilerin dokunulmazlıkları gündeme geldi. İyide BDP milletvekillerinin teröristlerle buluşup sarmaş dolaş hasret gidermelerinden sonra bunların teröristler ile birlikte hareket ettiği alenen meydana çıkmadı mı? O dönemin başbakanı ?bu af edilir bir olay değildir. İlgili makamlar harekete geçeceklerdir? demesine rağmen hiçbir işlem yapılmadı.

Şimdi terörist cenazesine gittiler diye dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Ölmüş bir teröristin evine taziyeye gitmişler. Dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Teröristlerle canlı olarak buluşan ve sarmaş dolaş hasret giderenlerin dokunulmazlıkları o zaman neden kaldırılmadı? Şimdi dokunulmazlıkların kaldırılacak olanların suçu belli. Teröre destek verenler, yataklık yapanlar, terör olaylarını tasvip edenler, terör olayları ile ilgisi olanlara yargı yolu açılacak. Şimdi bu saydığım suçlamalar ile suçlanan yüzlerce kişi var, milletvekili olmayan. Onlar ne olacak? Çünkü bizim ülkemizde bir kişiye suç isnat edilirken.

Hemen terör örgütüne üye olmak, teröristlere yardım etmek suçu ile hemen alınların yapıştırılıyor. Ülkenin genelkurmay başkanına örgüt kurmak ve yönetmek damgası vurulmadı mı? Buna benzer balyoz davasında tutuklanan kuvvet komutanları da ayni suçlardan yargılanmadı mı? Şimdi bu yargılananlar kalkarlarda ayni suçtan yargı önüne çıkarılan bu kişilerde bizimle birlikte yargılansın derlerse ne olacak? Dokunulmazlığın bir sınırı olmalıdır. Trafik kazasında birisinin ölümüne sebep olan bir kişiye dokunulmazlık haksızlık değil midir? Başka ülkelerde bu kadar geniş kapsamlı bir dokunulmazlık olacağını tahmin etmiyorum. Çok bağırmak, suçlamak insanı haklı çıkarmaz. Muhalefet kürsü haricinde bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın diyor. İktidar partisi ileride sıkıntı doğar diye. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkıyor. Evet, terör örgütüne destek vermek, onları övmek suç teşkil eder. Pekiyi yolsuzluk yapmak suç değil midir? Tüyü bitmemiş yetim hakkı yemek suç değil midir? Bu suçlar için hazırlanmış 500 yakın dosya olduğu ileri sürülüyor.  

Bu kadar dosya varken. İktidar bu güne kadar hiçbir dosyayı meclise getirmedi. Bildiğim kadarı ile önemli kişilerin soruşturma dosyası olduğu iddia ediliyor. Böyle suç dosyası olanların bir kaçı için yargı yolu açılıverse. Böyle suçlarda azalır. Bu dokunulmazlıklar gündeme gelmişken. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır. Bu dokunulmazlıklar toplum arasında ayrımcılık yapıldığının bir göstergesidir. Bir fark olmalıdır. Amma böyle çok geniş kapsamlı bir dokunulmazlık olması adaletsizliktir. Kürsü dokunulmazlığı siyasi bir dokunulmazlıktır. 

Siyasi kimliği eline geçiren kendini kral sayıyor. Sen benim kim olduğumu biliyor musun? İşte bu dokunulmazlık burada tehdit edici bir duruma gelmiş oluyor. Bu kimliği eline geçirenin ailesinden olanlar veya yakını olanlarda bu tehdidi kullanıyor. Hatırlarsınız bir milletvekilinin oğlunun arkadaşı bir olaya karışmıştı. Milletvekilinin oğlu hemen devreye girdi. Olayda olan polisi bulmak için. Emniyet müdür karakolda olan bütün polisler sıraya dizdi. Olayın faili olan kişi kendisi ile olay olan polisi teşhis etmek polisleri tek tek gözdene geçirdi. Bu olay emniyet için. Zul bir olaydır. Amma ne yapsınlar? Milletvekilinin oğlu devreye girmiş. Bunu emniyet müdür yaptırmasa ikinci gün görevden alınır. Başka yere sürgüne gönderilir.  Neden? Dokunulmazlığı olan milletvekili yüzündendir.  Demokrasilerde böyle olaylar olmaz. Kanun karşısında bütün vatandaşlar eşittir diyeceksiniz. Kendinizi imtiyazlı bir sınıf haline getireceksiniz. Her türlü suçu işlemek, kanunları çiğnemek dokunulmazlıklar için mubah olacak.

Şayet dokunulmazlıklar olmasaydı. HDP milletvekilleri bu suçları işlemeye cesaret edemezdi. Bu kadar yolsuzluğa bulaşmaya kimse cesaret edemezdi. Bu olay şimdi meclis için bir şanstır. İktidar kendilerini düşünerek hareket ediyor. Hani bu ülkede ileri demokrasi vardı? Bırakın ileri demokrasiyi. Normal demokrasilerde bile böyle geniş kapsamlı bir dokunulmazlıklar olmaz.  Doğuda iyice batmış bir kişi AKP den aday adayı oldu. O zamanki iddialara göre seçilebilecek bir sıraya koyulacakmış. Listeler açılandığı zaman otel odasında intihar etmişti. Neden? Çünkü batmış. Çıkar yol olarak milletvekilliğini görmüş. Önce ümit vermişler. Bu ümidi bittiğinde de intihar etme yolunu seçmişti. Hâlbuki dokunulmazlık diye bir kavram olmasaydı. O intihar eden kişi bu yolu tercih edemezdi. Dokunulmazlıklar bu ülkenin kanayan bir yarasıdır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21- 04 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,01
  • EURO

    34,86% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2430,53% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30