Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DOĞUDA OLANLARDAN HABERİNİZ VAR MI?

DOĞUDA OLANLARDAN HABERİNİZ VAR MI?


Doğuda olup bitenden bihaberiz. Ben defalarca duyarsızlaştık diye yazdım.  Eskiden üç, dört şehit geldiğinde sokaklara dökülüyorduk. Sesimizi terör örgütüne duyurduğumuz gibi. Orada terörle mücadele edenlere de destek olduğumuzu hissettiriyorduk. İnsanın en büyük silahı moraldir. Bu kahramanlarımıza destek olmayı dahi unuttuk. Neden? Korkudan değil mi? Onlar orada çarpışırken korkmuyorlar da. Biz meydanlara çıkmaya korkuyoruz. Korkunun ecele faydası yoktur. Bilhassa sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Sizler bize ön ayak olacaksınız. Biz bireyler olarak müracaat etmiş olsak kimse gale almaz. Şimdi size bir uzman çavuşumuzun sitemini aktaracağım. Biz sesimizi duyuramıyoruz. Kendimizi anlatamıyoruz. Sizler bizi anlatın vatandaşlarımızın desteği bizi moral olarak güçlendirecektir diyor. Yani açıkçası neden terörü telim yürüyüşü yapmıyorsunuz demeye getiriyor. Yerden göğe kadar haklıdır.

İşte mektubu: ?Saygı değer ağabeylerim Cizre de, İdilde, halen Şırnak merkezde görev yapan jandarma uzman çavuşum. Süslü kelime bilmem. Bir tek vatanımı bilirim. Bir de ona uzanan eli koparmayı. Burada çektiklerimizi yaşadıklarımızı bir tek Allah biliyor. Bizler polis özel harekâtçı ağabeylerimizle Çanakkale ruhunu tekrar yaşıyoruz. Arkadaşlarımız şehit oluyor. Her gün yanımıza havan, roket mermileri düşüyor. Bunların hiç biri bizim vatan sevgimize, bayrak sevgimize engel olamayacaktır. Ancak zaruri olarak izine gittiğim memleketimde yabancılık çektim. Ürperdim, korktum kimsenin umurunda değildik. Herkes kendi derdinde, eğlencesinde olduğunu gördüm zoruma gitti. 4 yıldır Şırnak da görev yapıyorum. 10 aylık evliyim eşimin yüzünü göremedim. Bizler ömrümüzün baharında hayatımızı vatanımıza adamışken. İnsanların vurdumduymazlığı üzüyor bizleri. Biz anlatamıyoruz kendimizi duyurmuyoruz sesimizi. Sizler anlatın farkımıza varsınlar. Bu uğraş basit bir terör mücadelesi değil yedi düvelle mücadele ediyoruz. Bu mücadelede halkımızın bize destek olması bize büyük moral sağlayacağına inanmaktayız?. Bu jandarma uzman çavuşun kaleme aldığı serzeniştir. Haklımı haklı! Şehit cenazelerine gidip de ah vah demenin hiçbir yararı yok. Onlara şehit olmadan önce elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız.  Biz böyle sessiz film izler gibi olayları izlersek. Terör örgütü şöyle bir intiba ya kapılır. Bakın görüyor musunuz? Bizim yaptıklarımızı kabulleniyorlar derler. Biz millet olarak tek yumruk olup terörü telin yürüyüşleri düzenlersek. Bizim karşımızda milyonlar birleşti diye moralleri bozulacaktır. Güvenlik güçlerimiz halkımız arkamızda diye moralleşeceklerdir. İspanya terörü telin yürüyüşleri ile yenmiştir. Yürüyüşler yapıldıkça terör yandaşlarında terörü telin yürüyüşlerine katılmışlardır. Terör örgüt bakmış yandaşı azalıyor. Kendileri silah bırakmaya karar vermişlerdir. İşte bunu biz yapmaktan korkuyoruz. Amma korkutanda iktidardır. Çünkü iktidar milletin bir araya gelip kendi aleyhine protesto yapacağından korkmaktadır. Bir gün millet terörü telin etmek için sokağa çıktı. Karşılarında polisi buldular. Terörü telin etmek için. Toplananlar ayni görüşte olan kişiler değildir. Hepsi ayrı görüşte olanlardır. Tek bir gaye için toplanırlar. Oda terörü telin etmek içindir.

Bu uzman çavuşun isteğini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Şimdi tekrar sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Millete önderlik edin. Bizde bir araya gelelim. Terörü telin yürüyüşü gerçekleştirerek, güvenlik güçlerimize arkalarında olduğumuzu gösterelim. Böyle bir yürüyüş güvenlik güçlerimize moral olacaktır.  Ayrıca çok kalabalık olur isek. Buda terör örgütünü moral men çökertecektir. Nasıl güvenlik güçlerimiz vatan görevi ifa ediyorsa. Bizde güvenlik güçlerimize destek olduğumuzu gösterebilir isek. Bizde vatan borcumuzu yerine getirmiş oluruz. Ayrıca basınıza da sesleniyorum. Lütfen bu terörü telin yürüyüşünün yapılmasına sizlerde destek olun. Bir elin nesi var. İki elin sessi var. Sayın basın mensupları isterseniz hepizim bir araya gelelim. Bizde bir sivil toplun örgütü sayılırız. Bizler böyle bir yürüyüşün önderliğini yapmış oluruz. Bu hiç kimsenin lehine veya aleyhine olacak bir olay değildir. Ülkenin lehine olacak bir olaydır. Doğuda neler olduğunu vatandaşa duracak olan basındır. Balıkesir de bir ilki gerçekleştirelim. Üzerimizden duyarsızlığı atalım ki. Millette kendine gelsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02 -06 ? 2016 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30