Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVLET TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKAR

DEVLET TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKAR


Bir devlet topraklarına toprak katmaya çalışır. Çünkü toprak olmadan millet olmaz. Millet olmadan devlet olmaz. Onun için devlet topraklarının yabancılara satılmasına izin vermez. Kanal İstanbul’un olduğu alanda toprak alan Katar emirinin annesinin toprak aldığı ortaya çıkınca. Cumhurbaşkanımız “Hansa toprak alınca ses çıkaran olmuyor da? Katar emirinin annesi toprak alınca neden kıyamet koparılıyor” diyor?

Milletin tepkisi topraklarımızın yabancılara satılmasınadır. Edindiğim bilgiye göre Karadeniz bölgesinde Arapların toprak satın aldığıdır. Ve bu toprak alımlarının çok olduğudur. Diğer bölgelerde de toprak satışının çok olduğudur. Buralardaki toprak alımları kimler tarafından alındığı belli değildir. Fakat iddialar İsrail tarafından alındığıdır. İktidar toprak satışlarına engel olacağı yerde toprak alımlarını kolaylaştırmıştır. Köy kanunun 87’ci maddesi köy arazileri satılamaz der.

Bu kanun yürürlükten kaldırılmış. Köy arazilerinin yabancılara satılmasının önü açılmıştır. Yine kanunda bir yerin arazilerinin %de 10’nundan fazlası yabancılara satılamaz der. 7 il kotayı aşmış olduğu için. Kanunda değişiklik yapılıyor. Türkiye yüzölçümünün %de 10’nun geçemez deniliyor. Birde karşılıklılık var. Buna göre bir yabancı Türkiye’den bir mülk aldığında. Türkiye’den birisi o değerde dışarıdan bir mülk almadan satış gerçekleşmiyordu. Bunu da kaldırılmışlar. Dünyanın neresinde olursa olsun birisi Türkiye’de mülk edine biliyor.

Merak ediyorum? Dünyada Türkiye’den başka topraklarının yabancılara satılmasına bu kadar kolaylık gösteren bir ülke var mıdır? Olduğunu zannetmiyorum. Filistin topraklarını İsrail’e sattı dan ne oldu? Filistin örneği ortadadır. İşte biz topraklarımızın ne Hansa ne de başka birisine satılmasın istemiyoruz. Ben mahalli seçimlerinde Karesi ilçesinin bütün köylerini dolaştım. Bu konuyu köylülere anlatım. Köylülerden aldığım cevap çok hazindir. Köyümüzde nerede ise toprak kalmadı şeklinde olmuştur.

Neden satınız dediğimde? Arazinin değerinden iki, üç kat fazlasını verdiler. Borcumuz olduğu için sattık şeklindedir. Satın alan kişiler ne arazinin yerini görüyorlar. Ne de nasıl bir arazidir bakmıyorlar. Tapuyu getir paranı al diyorlar. Satılan bir arazinin tapusunu aldıklarında o arazi satın alan devletin tapusuna geçiyor. Artık o arazi o devletin malı oluyor. Tarım arazisi ise şimdilik kullanmasına müsaade ediyorlar.

Mera ise şimdilik hayvanlarınızı otlatabilirsiniz deniliyor. İleride hadi bakalım topraklarımızı verin artık dediklerinde köylerden şehirlere göç başlayacaktır. İşsizlik sorunu olan ülkeye birazdaha tarımla uğraşanlar girecektir. Türkiye’nin işsizlik sorunu bazı tarım ürünlerinin bitmesinden kaynaklanmıştır. Mesela tütün sektörü tütünün üretilmesinden sigara oluncaya kadar her safhasında işçi vardır. Keza pancar öyledir. Üretimin den şeker oluncaya kadar geçen her safhasında işçi vardır. Buralarda çalışan işçiler üreten işçidir.

Tüketen işçi değildir. Ekonomiye katkı sağlayan işçidir. Günümüzdeki işçiler tüketen işçidir. Bir birim kuruluyor. Buralara alınan işçilerin ekonomiye katkısı olmadığı için tüketen işçidir. İşsizliği önlemenin yolu üreten işçi için çalışabileceği fabrikaların olması gerekir. Tarımda çalışan işçiler üreten işçidir. Amma tarım bitirilir ise. Onunda iş aradığı yer tüketen işçi olacaktır. Yap işlet modeli ile yapılacağı günde olan kanal İstanbul projesinin içerisinde Trakya bölgesi de var. Trakya bölgesinin altında buluna petrol ve doğal gaz yatakları da bu projeye dahil olacaktır. Trakya’nın tarım alanları da elden gidecektir.

29 sene o toprakları kullanacak olan şirket kazanacak. Trakya halkı mağdur olacaktır. Bana göre yap işlet devret modeli. Bir nevi toprakları 29 seneliğine yabancılara verilmesidir. Biz topraklarımızın yabancılara satılmasını istemiyoruz. İster Ali olsun isterse veli olsun. İstese Hansa satılsın. Hiç birisini istemiyoruz. Atalarımızın bize bıraktığı topraklarımızı bizde çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmak istiyoruz. İktidar derhal topraklarımızın yabancılara satışını durdurmalıdır. Allah korusun sonunda Filistin’e dönmemizden endişe ediyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim ditenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26-12-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22