Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEVLET İŞLERİ CİDDİYET İSTER

DEVLET İŞLERİ CİDDİYET İSTER


Tüküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Dönüp dolaşıp Soma faciasına geliyoruz. Nasıl gelinmesin öyle olaylar ortaya atılıyor ki. Bir kömür ocağında şu anda bir sürü aksaklıklar gözükecek. Ayni kömür Ocağı 2 ay önce denetimden geçecek. Bu aksaklıklar görülmeyecek. Devlet işleri ciddiyet ister. He işi ahbap çavuş ilişkileri ile yürüte bilirsiniz. Fakat devlet işlerinde böyle bir ilişki yürümez. Devlete karşı sorumluluk başkadır. Devlet işinde verile tek kuruş zararı dahi hesabı sorulur. Çünkü bu tek kuruşta dahi tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır.  İki ay önce yapılan denetleme enişte kayın birader arasında geçiyor.  Böyle bir ilişkinin olduğu yerden çıkacak sonuç böyledir. “18 Mart 2014 Tarihinde yapılan iş sağlığı ve güvenliği programlı teftişte, tespit edilen noksan husus olmaması nedeniyle yapılacak işlem yoktur”. Denilmiştir. Ayrıca teftişi yapan müfettiş maden mühendisi değil. Uçak mühendisi olduğu söyleniyor. Peygamber efendimiz  (S.A.V) işi ehline verin buyuruyor. Uçak mühendisi maddenden ne kadar anlayacak. Ayrıca enişte kayınbirader ilişiği olan bir denetimden iyi bir sonuç beklenemez.

Neticede bu denetlenen kömür ocağına iki ay önce olumlu rapor verilmiş. Şimdi yapılan denetimlerde aksaklıkları olan ocaklarda üretim durduruluyor. Her halde bu faciadan ders alınmış. Fakat bu olay tazeliğini korurken itina gösterilir de. Aradan biraz zaman geçtikten sonra yine ayni sistem devam edecektir. Kalıcı tedbirlerin alınması şarttır. Tedbir almaya alışmamışız. Onun içinde en çok iş kazası ülkemizde oluyor. Kurallara uymamak konusunda üzerimize yoktur. Birisinin başına bir iş geldiğinde neden yaptın bu iş diye sorana şeytana uydum der. Hâlbuki hiç kimse sen şeytana uy demez. Aksine şeytana uyma derler. Ölçmüşler biçmişler trafik tabelaları koymuşlar. Bu kurallara uyulması istenmiş. Ama şeytana uyarız trafik kurallarına uymayız trafik canavarı oluruz. Eceli kazaya kurban gidenlerin ölümlerine sebep oluruz. Ondan sonrada kaderi öyleymiş denilir. Hâlbuki tedbirler yerinde ve zamanında alınsa. Alınan tedbirlere uyulsa eceli kaza ölümleri olmaz. Herkesin fikrine saygı göstererek hareket edersek başımız ağrımaz. Aklın yolu birdir. Her organı akılla tamir edersiniz. Aklı yine akılla tedavi edersiniz. İstişare edilerek doğru yol bulunur.

Meclisten madencilikle ilgili bir yasa kabul edildi. Muhalefet biz bu yasayı nasıl geçirdik diye hayret ediyor. İktidarda bu kanunu meclisten nasıl oldu da elimden kaçırdım diye hayret ediyor. CHP madenlerde taşeronluk olayının kaldırılması ile ilgili bir önerge veriyor. Önerge mecliste onaylanıyor. Oturumu yöneten başkan yardımcısı önerge kabul edilmiştir deyince. İktidar sıralarında telaş başlıyor. Hayır, kabul edilmemiştir. Diye bağırmaya başlıyorlar. Yanlışlık var falan demeye başlıyorlar. Bu önergenin kabul edilmesi muhalefeti hayrete düşürdü. Mecliste şimdiye kadar iktidar tarafından muhalefetin önergesine oy verdiği olmadı. İktidarda CHP’nin önergesine nasıl oy verildiğinin şaşkınlığını yaşıyor.

İktidar oturumu yöneten başkan yardımcısına çok itiraz ettiler. Tüzük ihlali yapıldı tekrar oylama yapılsın dediler. Oturumu yöneten başkan yardımcısı karar verilmiştir diye kararından dönmedi. Böylelikle madenlerde taşeron sistemine son verilmiş olacak. Tabi iktidar bir yolunu bulup bu kanunu iptal etmez. Veya kanunun arkasından dolanacak bir yol bulmazsa. Çünkü iktidar kanunların arkasından dolaşmayı çok iyi beceriyor.

Kafama takılan bir şey var. Soma faciasından hayatını kaybedenlerin sayısını yetkililer her defasında değişik söylüyorlar. Sonra 301 olarak düzeltiyorlar. Somada savcı 307 olarak açıkladı. Hemen enerji bakanı devreye girdi. “Yanlış, yazım hatası olması olmalı” dedi. Savcılık enerji bakanının bu beyanı üzerine “yanlışlık yapılmış. Hayatını kaybedenlerin sayısı 301” dedi. Ayni olayı başbakan Almanya konuşmasında yaptı. Hemen not gönderdiler sayıyı 301 olarak düzeltti. Ocağın kapatılmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Kayıp sayısını 301 olarak sabitlediler. İyide ocakta inceleme sürüyor. İnceleme sonunda ocak bu hali ile kapatılması gerekir derlerse ne olacak? Hayır, ocağı kapatmayız mı denilecek? Bu olayda devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor. Bu kadar canın gitmesine rağmen bu ocakta olması gerekenler yapılmadan çalışmaya açılacaksa. Bu işten sorumlu olacaklar çok iyi düşünmelidir. Diğer ocaklar bu ocaktan daha vahim bir halde olmalı ki kapatıldı. Bizde işe göre adam aranmıyor. Adama göre iş üretiliyor. Devlet dairelerinde bunun benzerini görmek mümkündür. Pazar günü yapılacak seçimlerin hepsi AKP’nin itirazı üzerine yenileniyor. Adil yapılacak bir seçimde AKP’ hepsini kaybeder. İnşallah bu yenileme seçimlerine de hile karıştırılmaz. Pazar akşamı neler olduğunu ve olacağını göreceğiz. Ankara belediye başkanı Eskişehir Mahmudiye de miting yapıyor. Polisler emrediyor. Pankart açan bir vatandaşı içeri aldırıyor. Bunların hepsi kendini kral görüyor. Salgılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54