Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRATLAR SİZİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

DEMOKRATLAR SİZİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkenin gidişatı iyiye gitmiyor. Türkiye cumhuriyeti tarihi yeniden yazılmak isteniyor. Bu tarih 91 sene önce yazılmaya başlandı. Osmanlı devleti varlığını yitirdikten sonra. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye cumhuriyeti devletinin kurulması ile. Türkiye cumhuriyeti tarihi yazılmaya başlanmıştır. Bu Türkiye cumhuriyeti devletine yeni Türkiye diyerek ne kast edilmekte dedir? Osmanlıdan sonra kurulan devlet yeni bir devlet olarak kurulmuştur. Şimdi bu devlet eskidi de yenisi mi kurulacak?  Evet, 2023 hedefinin amacı Yeni Türkiye İslam cumhuriyeti devleti olarak değiştirileceği iddiası vardır.

Bu cumhuriyet kurulurken yanlış kuruldu. Biz yenisini kuracağız diyen yandaşlar değil miydi? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bunu söyleyenin bir bildiği var ki bunu söylüyor. Demek oluyor ki! Cumhuriyet rejimi tehlikede demektir. Cumhuriyetin kurucusu kurtuluş savaşının muzaffer komutanı ulu önder Atatürk. Her geçen gün itibarsızlaştırılıyor. Dünyada böyle bir olayın benzeri görülmüş değildir. Ülkeyi düşman istilasından kurtaran, bu kazanılan zaferden sonra yeni bir devlet kuran bir önderi itibarsızlaştıracak hiçbir devlet yoktur.

Maalesef böyle olay bizim ülkemizde oluyor. Atatürk’ü itibarsızlaştırmak için. Atatürk’ü koruna kanunu kaldırılmalıdır, demediler mi? Siz beton Mustafa diyeni duydunuz mu? Ben duydum! Anıt kabir için. Orayı hayvan ahırı yapacağız diyeni duydunuz mu? Ben duydum! Gençlik yıllarımda idi. Ciddiye almadım güldüm geçtim. Espri yapıyorlar demiştim. Bu günlere gelindiğinde işin ciddiyetini anladım. Atatürk isminin çok yerden kaldırılması, Atatürk ismini söylemekten imtina edilerek gazi diye anılması. Atatürk faşistti denilmesi. İki ayyaş demediler mi? Bunlar hep Atatürk’ü itibarsızlaştırmak için söylenmiştir. Atatürk ve cumhuriyet birlikte anılır. Cumhuriyet denince Atatürk, Atatürk denince cumhuriyet akla gelir. Cumhuriyetin kaldırılması Atatürk isminin de unutulması demektir. Bir taşla iki kuş birden vurulacak.

Türk ırkı yok sayılacak. Amma hangi ırkın öne çıkarılacağından söz edilmiyor. Çünkü bir ırk yok sayılacaksa bir ırk öne çıkarılacak demektir. Demokrasi deseniz yerlerde sürünüyor. Hâlbuki demokrasi özgürlüktür. Kimsenin hakkına hukukuna karışmamak demektir. Kimsenin hakkını gasp etmemektir. Demokrasi bizim için bir amaç değil bir araçtır. İstediğimiz durağa geldiğimizde demokrasi treninden ineriz diye bir zihniyet. Demokrasiye ne kadar sadık kalır. Demokraside tehlikeye girmiştir.

Ülke bölünmenin eşiğine gelmiştir. Ayrımcılık aldı başını gidiyor. Başkanlık sistemine geçmek için. 2015 seçimleri bekleniyor. Anayasayı değiştirecek sonuç almak için. Çalışmalar başlamıştır. Anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlayamazlarsa. Anayasayı referanduma götürecek sayıyı hedefleyeceklerdir. Referandum için HDP ile birlikte anayasayı referanduma götürmek için birlikte hareket edeceklerdir. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık diyorlar. Hâlbuki bizle Türk milliyetçiliği ile övünürüz. Bunları ne için anlattım. Ülkenin geleceğini tehlikede görüyorum. Ülkeyi bu durumdan kurtarmak demokratım diyenlere düşüyor.

Bu günlerde bildiğim kadarı ile 3-4 parti kurma çalışmaları yapanlar var. Demokrasiye inanmış parti ne kadar çok olursa AKP’nin ekmeğine yağ sürülecektir. Demokratım diyenler bir çatı altında birleşmelidir. Üç kır at amblemli parti var. Anayasa mahkemesin kır at amblemini yalnız demokrat partinin kullanabileceğine karar vermiştir. Kır at amblemi kullanan partilere çağrı yapıyorum gelin DP çatısı altında birleşelim. Bu partilerden başka diğer partilere de çağrım onlarında gelmesidir. Birlik beraberlik olursa ülke bu tehlikeli durumdan ancak kurtarılabilinir.

Aklıselim demokratlar, milliyetçiler gün birlik olma günüdür. 2015 seçimleri bu ülkenin kaderini değiştirecek seçim olacaktır. CHP ve MHP 12 senedir mücadele ediyor. Fakat bir netice alamadı. DP köklü bir partidir. Bizim partinin oyları ile iktidar oldular. Artık DP’nin meclise girmesinin zamanı gelmiştir. DP den başka patiye gidenler. Ülkenin kötü gidişine dur demek için sizlerin son şansıdır. Yoksa bu vebale ortak olacaksınız.

Ey demokratlar cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, maneviyatçıyım, laikim, Türkçüyüm diyorsanız? Artık gaflet uykusundan uyanın yarın cumhuriyet giderse çok şeyimizi kaybedeceğiz. Demokrasi özgürlüktür! Biz bu özgürlüğü Çanakkale ve kurtuluş savaşlarında esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diyen atalarımızdan öğrendik. Onların kemiklerini sızlatmak inancı olan Türk milletine yakışmaz.

Partisindeki bazı şahıslara küsüp gidenler. Siz onlara küsmediniz parti nezdinde millete küstünüz. Bu millet sizlerden görev bekliyor. Atatürk için, cumhuriyet için Türk ırkı için, Türk milliyetçiliği için herkes eteğindeki taşları dökmelidir. Sözle bir şey olmaz istediğiniz kadar Atatürkçüyüm deyin. İcraat olmadan sözün hiçbir kıymeti yoktur. Cumhuriyetçiyim demekte yetmez icraat gerekir. Demokratım diyorsanız? Demokratlığın icabını yerine getirin. Sizleri demokrat parti şemsiyesi altında birlikte ülke için mücadele etmeye davet ediyorum. Bu daveti vatan için millet için yapıyorum. Haydı demokratlar uyanın artık. Geçmişe sünger çekin yeni günlerde mutluluğa adım atın. Geç olmada keşke diyecek zamanı beklemeyin. O zaman geldiğinde keşke kelimesinin hiçbir anlamı kalmayacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİENE! 07- 11 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu

Balıkesir

18.04.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:20
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:20