Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRAT PARTİYE İHTİYAÇ VAR

DEMOKRAT PARTİYE İHTİYAÇ VAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerlimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Demokrat partinin mecliste olmadığı şu döneme bir bakın. Siyasetin seviyesi düştü. Siyasi ahlak diye bir şey kalmadı. Gençler demokrat partiyi bilmeye bilirler. Demokrat parti tek parti dönemine son veren köklü bir partidir. 1946 senesinde yeter söz milletindir sloganı ile kurulmuş. 1950 seçimlerinde iktidar olmuş ulu bir çınardır. 1960 darbesi ile iktidardan uzaklaştırılmış. DP kadar ihanete uğrayan bir parti yoktur. İçten ve dıştan ihanetlere maruz kalmıştır. Partinin kurucusu ve başbakan olan Adnan Menderes ve iki bakanı idam edilmiştir. Şayet onlar idamı hak Etilerse bu günkülerin durumu ne olurdu bilemem. Bu ulu çınar sonra adalet partisi (AP) olarak siyaset sahnesinde yerini almıştır. Sağ sol çatışmalarının tavan yaptığı bir dönemde. Ecevit iktidarda iken, zamanın genelkurmay başkanı Kenan Evren ve kuvvet komutanlarının baskıları ile azınlık hükümeti kurdurulmuştur. Süleyman Demirel azınlık hükümeti kurmayı istememiş olmasına rağmen bu azınlık hükümetini kurmak zorunda kalmıştır. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları, biz anarşi ile mücadele ederiz. Sen ekonomi ile meşgul ol demişlerdir. Fakat bu sözlerinde durmamışlardır. Anarşi ile mücadele etmemişlerdir. Eylül ayında darbe yapmışlardır. Böylelikle adalet partisi de kapatılmıştır. Meclisteki partilerin liderleri bazı önemli mevkilerde bulunanlar hapse konmuşlar ve siyasi yasak getirilmiştir. 1980 darbesinden sonra anayasa hazırlanmış. Bu hazırlanan anayasa referanduma götürülmüştür % 92 evet oyu ile kabul edilmiştir. Askeri rejimden demokratik rejime geçilmek için geçime gidilmiştir. Adalet partinin yerine doğru yol partisi (DYP) kurulmuştur. İlk seçime sokulmamıştır. Sonra referandum ile yasaklar kaldırılmıştır. 1991 seçimlerinde DYP birinci parti olmuş CHP ile koalisyon kurulmuştur. 2007 seçimlerinden önce ANAP ile birleşerek tekrar demokrat parti ismi ile siyasete devam etmiştir.

Türk demokrasisinin köklü iki partisinde birisi olan DP’dir. Demokrat parti hizmet yarışında yıllarca CHP ile yarışmış. Bu ülkeye yapılan hizmetlerin büyük çoğunluğuna imzasını atmış destansı bir misyonunu adıdır DP. Bugün özelleştirme adı altında arsa değerine satılan yüzlerce fabrika ve işletme kuruluşlarının altında Atatürk’ün, CHP’nin ya da Demokrat partinin imzası vardır. Kısacası bir hizmet kervanının adıdır demokrat parti.

Demir çelik fabrikaları ve her türlü maden fabrikalarının, şeker fabrikaları başta olmak üzere her türlü tarım işletmelerinin, Tüpraş, Petkim, Tek gibi her türlü enerji kuruluşlarının, Barajların, Yolların, Köprülerin, limanların tekel fabrikalarının, üniversitelerin, hastanelerin adıdır demokrat parti. 81 il, 1000’e yakın ilçe 30 binin üzerinde köye yol, su, elektrik, telefon getiren bir misyonun adıdır demokrat parti. Kurduğu resmi yarı resmi kuruluşlarla 15 milyon kişiye iş imkânı sağlamış partinin adıdır demokrat parti. Demokrat parti İş demektir, aş demektir.  Demokrat parti demek demokrasi demektir.

Kendi iktidarını protesto eden halkına su, gaz ve toma ile müdahale yerine  “yolar yürümekle aşınmaz” diyen. Hoşgörünün adıdır demokrat parti. Demokrat parti adalet demektir. Kendi iktidarında yapılan hırsızlığı, yolsuzluğu savunma, çıkardığı yaslarla bu hırsızları koruma ve kolama yerine ADALETE teslim eden bir zihniyetin adıdır demokrat parti.

Vatan ve millet sevgisinin adıdır demokrat parti. Demokrat parti halkına asla ihanet etmemiştir. Parti olarak en çok ihanete uğrayan partidir. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü sonuna kadar savuna partinin adıdır demokrat parti. Terör ya bitecek ya bitecek diyen partini adıdır demokrat parti. Teröre tavizi vermeyi aklının ucundan bile geçirmeyen partinin adıdır demokrat parti. Ayrımcılığın değil birleştiriciliğin adıdır demokrat parti. Hiçbir ırkı dışlamayan partinin adıdır demokrat parti.

Komşuları ile savaşı değil barışı ön planda tutan partinin adıdır demokrat parti. Ordusunun güçlenmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan partinin adıdır demokrat parti. Hiçbir menfaati ülke ve millet menfaatinin önüne geçirmeyen partinin adıdır demokrat parti.

Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Maneviyatçı, Mukaddesatçı, Atatürk devrim ve inkılâplarına sadık, demokrasiden taviz vermeyen partinin adıdır demokrat parti. Atatürk ve Türk milleti demekten gurur duyan partinin adıdır demokrat parti. Bu ulu çınarın hizmetlerini saymaklar bitiremeyiz. Bu köklü partiye özlem giderek artmaktadır. Bu partiyi bu duruma düşürenlere bu millet hakkını helal etmeyecektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti!  Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

05- 04- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31