Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEMOKRAT PARTİ KONGRE YAPTI

DEMOKRAT PARTİ KONGRE YAPTI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

8- Aralık 2013 Pazar günü DP il kongresini yaptı. Beklenenin üzerinde bir katılım vardı. Kongreye katılan eski partililerin gözleri bazı kişileri aradı. Bazı delegeler şu neden yok, bu neden yok, diye bana sordu. Bu parti sayesinde kariyer elde etmiş. Bu partinin ekmeğini yemiş olanlar acaba nerede idiler? Kendilerine şunu soruyorum.

Bu partinin yöneticilerinin, delegelerinin omuzlarına basarak o kariyeri elde etmediniz mi?   Onlar sizlerin o kariyeri elde etmeniz için gece gündüz, dağ, bayır dolaşıp sizleri o makamlara getirmedi mi? Onlara karşı bir vefa borcunuz yok mu? Bu partinin yöneticileri, delegeleri ve partiye gönül vermiş olanların bende siyasi bir hakkı var. Bu haklarını ödemek için kongrelerine gideyim de. Vefa borcumu ödeyeyim demek çok mu zordu? Sizlerden bir şeyler isteyen olmaz korkmayın. İstenen tek bir şey var. Oda vefalı olmanızdır. Eşek ölür semeri kalır. Sel gider kumu kalır. İnsan ölür eseri ve vefası kalır.

Kongre salonunu dolduran partililer ve delegeler kişisel menfaatlerini, parti ve millet menfaatinin önüne geçirmeyen gerçek partililerdi. Kişisel menfaatlerini düşünenler olsaydılar. DP kongre salonunda olmazlardı. Kendilerine kişisel menfaat sağlayanların şemsiyesi altında olurlardı. DP ulu bir çınar olduğu gibi siyaset okuludur.

Bu okulda tahsilini, stajının bitirip, kariyer sahibi olduklarında menfaat için başka partilerin şemsiyesi altında siyaset yapmak istekleri olmasaydı. Genel başkanlar partiye laiki ile genel başkanlık yapsaydılar. Koltuğa genel başkanlık yapıtta partiyi nasıl çökertirim sevdasında olmasaldı.

Bu gün bu parti bu durumda olmazdı. DP’de genel başkanlık koltuğunda otururken başka parti adına çalışanları da biliyoruz. Onun için bu partiyi bitirmeye çalışanlar. Ancak ulu çınarın dallarını kurutabilmişlerdir. Kökünü kurutamamışlardır. Vefalı partililer sayesinde bu ulu çınar dal vermeye başlayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Mahalli seçimler kök filiz vermeye başlayacaktır.

Genel seçimlerde filizler dal olacaktır. Bu partinin iktidar olduğu dönemlerde, rejim, Cumhuriyet, Atatürk, laiklik, demokrasi, tartışılmıyordu. Türklük, ırkçılık ayrımcılığı yapılmıyordu. Mağduriyet senaryoları üreterek iktidar olmuyordu.

Parayla, pulla, kömürle, makarna ve şeker gibi maddelerle iktidar olmuyordu. Yaptığı tesislerle, karnı tok sırtı pek vatandaşlarla iktidar oluyordu. AKP’nin sattıkları bütün tesislerin altında imza koyarak iktidar oluyordu. Ayrımcılık olmuyordu, ırkçılık olmuyordu. Bunları gören vatandaşın teveccühüne mahzar oluyordu.

AKP bunları yapıyor mu? Ayrımcılık, ırkçılık, aldı başını gidiyor. Başbakan “kişiler laik olmaz devlet laik olur” diyor. Devlet laikse neden ırkçılık yapılıyor? Devlet laikse Türkiye’nin Mısır ve Suriye’deki mezhep çatışmalarının içersinde ne iş var? Eski iktidarlar döneminde özgürlük vardı. Bireylerin özgürlüklerine dokunulmuyordu. DP bu ülkeye çok büyük hizmetler yapmıştır. Bunları görmezlikten gelip inkâr etmek nankörlüktür.

Vefalı partililer sayesinde DP kongresini olumlu bir şekilde yapmıştır. Kongreye katılan bütün delegelere, partililere ve kongremize teşrif eden misafirlere teşekkür eder şükranlarımı sunarım. DP kongresine çelenk gönderen siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine partim adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

08 – 12 – 2013 Mustafa KOÇAL

  

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54