Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


DEİZM NEDİR?

DEİZM NEDİR?


Türkiye gündemine yeni giren bir kelimedir. Bilhassa gençler arasında yaygınlaşan bir inanış şeklidir. DEİZM bütün dinleri ret eder bir tek tanrıya inanır. Dinsel bilgilere akıl yolu ile ulaşılabileceğini savunur. Tanrı dünya hayatına ve evrene müdahale etmez. Neden ülkemizde bu DEİZM bilhassa gençler arasında yaygınlaşıyor? İslam dininde tanrı ile kul arasına kimsenin giremeyeceği inancı vardır. Allah emir ve yasaklarını peygamberleri aracılığı ile kullarına iletir. Bunu da Vahi yoluyla Cebrail vasıtası ile peygamberlerine gönderir.

İslami yaşam bu emir ve yasaklar doğrultusunda belirlenir. Bu emir ve yasaklar semavi kitap olan kuran da belirtilmiştir. Bu emir ve yasaklar doğrultusunda yaşamını düzenleyen kişi. Allah´ın birliğine, meleklerine, peygamberlerine, ahret gününe, kader ve şerhin Allahtan geldiğine inanır. Peygamberlerin Allahın resulü olduğu açıkça meydandadır. Buna rağmen din adamı olduğunu söyleyen kişilerin bu husustaki beyanları gençleri kafasını karıştırmıştır. İslamiyet´te yalan yoktur. Günlük yaşamımızda bazı örnekler verelim.

Bu gençlerin kafaları nasıl karıştığına ışık tutacak olaylar. Demokrasi çok tehlikeli bir kelimedir. Allahın işine karışırım demektir. Ne demokrasisi biz demokrasiden yana değiliz. Biz şeriatçıyız. Söylediği tarih Mart 2015 bunu söyleyen din adamlarından birisi.  Ne kadar günahı olursa olsun bir gece demokrasi nöbeti tutan cennetliktir. Söylendiği tarih Temmuz 2016 daha önce demokrasi Allahın işine karışırım diyen. Şahıs bir sene sonra bir gece demokrasi nöbeti tutan ne kadar günahı olursa olsun cennetliktir diyor.

Hangi sözüne inanalım. Günlük yaşama din alet ediliyor.  Mustafa kemali beğeniyorsan namazda kılsan da kâfirsin. Bunu  kadir mısırlı söylüyor. Birisi bu zatın sevmediği bir kişiyi severse kâfir oluyor. Bu kişini Atatürk´ü sevmediğini cümle âlem biliyor. Kurtuluş savaşını keşke yunanlılar kazansaydı diyen kişi. Böyle kişilerin konuşmaları geçleri dinden soğutuyor. Alın size bir söylem daha ölen bir asker sırt üstü düşerse Müslüman´dır. Yüz üstü düşerse kâfirdir. Var mı İslamiyet´te böyle bir şey? Böyle olan kişiler kendilerini bir şey biliyormuş gibi gösteren ukalalardır. AKP ye oy vermeyenler cennete giremeyecek diyen yandaşlarda var.

15 yıl önce bu ülkede kuran yasaktı. 15 yıl öncesine kadar kuran yasaklanıp hayatımızdan tamamen dışlanır duruma gelmişken. Bu günkü hükümetimiz din ve kuranın önünde en ufak bir engel bırakmadı. Bu konuda katkısı bulunan bütün devlet büyüklerimize teşekkür ederiz. Bunu söyleyen Elbistan müftüsü Muhsin Demirel´dir. Siyasilerin dini siyasete alet ettiklerini biliyoruz. Din adamları kendileri dini siyasete alet etmeye başladılar. Din adamlarının söylemlerinden devam edelim. Manisa da bir din adamı. ?Manisa´nın etrafında deprem bulutları dolaşmaya başladı. Allah bana sordu sallayayım mı dedi. Bende burayı sallama dedim.

Deprem doğuya gitti? diyor. Sen kimsin be muhterem? Sen Allahın aciz bir kulusun. Allah miraç da peygamber efendimizle perde arkasından konuşmuştur.  Sen peygamber efendimizden üstün birisi misin de Allah´la konuştuğunu iddia ediyorsun. Din adamı kıllığındaki birisi. ?15 Temmuzda boğaz köprüsünün orada askeri kafasını kesen Hazreti Muhammed idi. Darbeye karşı çıktı. Hepimiz gördük. İman gücü ile bizde saldırdık? diyor. Sizde hiç mi utanma arlanma yok? Peygamber efendimizi böyle bir olaya alet ediyorsunuz. Birisi kalkıyor!

Ben öbür tarafa gittim geldim. Oyunuzu AKP´ye verin dediler. Bu dindar geçine zevatlar şirk üzerine şirk işliyorlar. Daha birçok ipe sapa gelmeyen beyanları var. Bildiklerimin hepsini yazmaya kalksam üç gün de ancak biter. Şimdi toparlayalım. Neden?  Gençler arasında Deizm artıyor. İşte bu kişilerin söylemleri dini ret etmelerine neden oluyor. Çünkü ebe beyinlerin den öğrendikleri dinde olmayan şeylerin söylenmesi dini ret edip tek tanrıya inanmalarına sebep oluyor. Kimin cennete, kimin cehenneme gideceğini Allahtan başkası bilemez. Bu dinci geçinenler kimin cennete gideceğini kimin cehenneme gideceğin söylüyorlar.

Çıkarları doğrultusunda. Deizme inanalar. Dinsel bilgilere akıl yolu ile ulaşılabileceğine inanarak dini ret ediyorlar. Yalnız Allahın varlığına inanıyorlar. Siyasilere de inanmıyorlar. Ülkemizde siyasette öyle şeyler oluyor ki? Millet kandırılıyor. Bir şey söylüyorlar. Ertesi gün bir gün önce söylediklerinin tersini söylüyorlar. Ülkede ne dini ahlak kaldı. Nede siyasi ahlak kaldı. Böyle olunca da ülkede Deizm yaygınlaşıyor. Ülke hem dini yönden yıpranıyor. Hem de siyasi yönden yıpranıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22-07- 2018 Mustafa KOÇAL.

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23