Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


Değişim

Değişim




Değişimi hızla yaşıyoruz...

Öyle bir değişiyoruz ki, aynaya baksak adeta kendimizi tanımayacak hale geldik...
Yerel yönetimler yasası tüm protestolara karşı çıktı. Yaşanacak olumsuzluklar özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı şimdiden korkutmaya başladı.

Önceki gece köye gittim. Kahvenin önünde oturup çayımızı yudumlarken, kahvenin içinde köylülerin televizyonun önünde futbol maçı seyreder gibi dikildiklerini gördüm.

Merak ettim!... Ne izliyorlar diye,... Girdim içeri baktım, meğer televizyonda yerel yönetimler yasası tartışılıyormuş.
İlgisiz ve bilgisiz sanılan köylü vatandaşı demek ki öyle sanıldığı dibi duyarsız değil.

Bu anlamda kapatılacak beldelerde yapılan referandumlarda %98 ``Beldemiz kapatılmasın`` çıktı.
Bu mesajları algılamayıp kulaklarını tıkayan iktidar vekilleri günü savma noktasında memleketlerindeki dini ve siyasi bayramlara katılmayarak süreyi ötelerken Tilki`nin dönüp dolaşıp geleceği yerin kürkçü dükkanı olduğunu unutmuş gibiler.

Bürokratik kulvarda atama ve yapılanma sürüyor, Seçimlerde iyi performans gösteremeyen yöneticiler, Veya Edincik`te yapılan Velutsan açılışlarda Bakanlarının yanında görünmek istemeyen Valimizin hali malum!...

Devlet hastanesinde, Fakültemizdeki idari yapılanma bölge halkını nekadar rahatsız etse de beylerimizin derdi hala köprüde takılı.

2.yıla geldik Bandırma`ya hala bir Dekan atanamıyor, Sordum soruşturdum meğer ayda bir gelip evrak imzalayan Rektör 3 bin tl vekalet bedeli alıyormuş!... Bende olsam Bandırma`ya dekan atamam... Bandırma`nın Dekana ne ihtiyacı var, nasıl olsa seneye Büyükşehir`in mahallesi olarak herşeyimizin hak ve söz sahibi Balıkesir olmayacak mı?...
Sözün sırası gelmişken bir de denizcilik fakültemiz değinmek istiyorum.

Hani dekanı atanıp öğrenci alımı bir türlü gerçekleştirilemeyen Denizcilik fakültesi...

Soruyorum Allah aşkına, nerede kaldı Denizcilik fakültesi? Piri Reis Rektörünün olaya müdail olarak katkı vermesi acaba bizim Rektörün midesinde kramp etkisi mi yaptı?

Önceki akşam yoğun bir yağmur vardı, alaca karanlıkta  Doğruca kavşağında karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşın birisi araçların altında kaldı.

İnsan hayatının hiçe sayıldığı Bandırma`nın çevre yollarındaki düzenleme çalışmalarını sürekli ötelenerek sözüm ona ``Alın bakın, görün Devlet çalışıyor!...`` demek için bir türlü bitirilmeyen düzenlemelerin nedeni nedir?

Herkezin Vekili var da bizim yok mu?

Önceki gün bir grup demokratik kitle örgütü temsilcisi Bandırma`da yaşanan çevre olumsuzluğu (PİS KOKU) karşısında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kısa bir süre önce Bandırma Belediyesinde gerçekleşen Belediyeler birlikleri çöp arıtma üst birlikleri toplantısına Balıkesir Çevre ilgilileri de katıldı.

Kendileri ile artık akraba olduk, ne de olsa Bandırma`nın öncelikli sorunu, ne dersin biliyormusunuz!... ``Onu ilçe tarım müdürünüze soracaksınız, ruhsatı ben vermedim...`` Benden kaçar mı? Halep orada ise arşın burada doğruca ilçe tarım`a gittim ve müdür O.Sefa Uyar`a ``Müdürüm çevre`nin dediği gibi müsebbip sizmisiniz?`` dedim.

Cevap: Bu tür ruhsatlandırmalar malumunuz tüm ilgili dairelerden geçtikten sonra bize onamak düşer!...`` 

Aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık hangisini yazalım.




  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34