Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANAYASAYI KİM DEĞİŞTİRECEK

ANAYASAYI KİM DEĞİŞTİRECEK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

AKP iktidar olduğu tarihten beri anayasadan şikâyet ediyor. Anayasanın 100’ün üzerinde maddesi değiştirildi. 2007 seçimlerinden sonra Erdoğan yaptığı balkon konuşmasında. “Burhan bey yeni anayasaya için hazır ol” demişti. Ergün özbudun’a anayasa hazırlattılar. Bu hazırlattıkları anayasayı rafa kaldırdılar. Sonra mecliste her partiden iki üye alarak, Burhan Kuzu başkanlığında anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu. Bu komisyon uzun süre çalıktı anayasanın 50’nin üzerindeki maddeleri üzeride anlaştılar. Bu anayasa komisyonu anlaşamadıkları maddelerden dolayı çalışmalarına son verdi. Tekrar uzlaşma salandı, tekrar çalışmaya başladılar. İktidar partisinin başkanlık sistemi üzerinde diretmesi neticesinde anlaşma masasından çekilen iktidar partisi oldu. Yeni anayasanın hazırlanması gelecek baharlara bırakıldı. Yeni anayasa için bu kadar zaman harcandı. Yinede bir neticeye ulaşılamadı. Pekiyi bu yeni anayasayı kim yapacak? Bu sorunun cevabını, şu söylemden çıkarmak mümkündür. Başbakan mahalli seçimlerden sonra “ BDP ile anayasayı referanduma götürebiliriz” dedi.

Yukarıda yeni anayasa için yapılan girişimleri anlattım. O girişimlerden neden netice alınamadı? İktidarın kafasında tasarladığı anayasa olmadığı için netice alınamadı. Şimdi kafalarından nasıl bir anayasa geçiriyorlarsa o anayasayı gerçekleştirme yolunu buldular. Bu nasıl gerçekleşecek? Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olacak. Bütün yetkilerin cumhurbaşkanında olacak bir cumhurbaşkanı seçilecek. Şimdiden 2015 seçimlerinin hazırlığı yapılıyor. AKP gurup başkanı Canikli “parlamenter sistem bitmiştir” diyor. 2015’te yapılacak genel seçimde dar bölge sistemi uygulanacak. Bu sistem kimin işine yarayacak? AKP ve BDP’nin işine yaracaktır. Bu sistemle AKP anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu hedefliyor. Bu çoğunluğu bulamasa dahi doğuda BDP’nin çıkaracağı milletvekili sayısı ile çoğunluğu sağlayacak. Dar bölge sistemi ile BDP doğuda şimdi çıkarmış olduğu milletvekili sayısının en az iki katını çıkaracaktır. AKP’de şimdiki milletvekili sayısının en az 35- 40 milletvekili daha fazlasını çıkaracaktır. Bu iki partinin meclisteki vekil sayısı anayasayı mecliste değiştirme sayısını yakalayacaktır.

AKP ve BDP koalisyonu ile. AKP’nin kafasındaki anayasa mecliste kabul edilecektir. Bu koalisyon ne demektir biliyor musunuz? Ülkenin parlamenter sistemden, başkanlık sistemine geçmesi demektir. Tek adam idaresine geçmek demektir. Yasama, yürütme ve yargı tek elden yönlendirilecek demektir. Bundan sonra olacakları tasavvur edebiliyorum. AKP kafasında tasarlayıp da yapamadıkların yapacak. BDP de iktidardan isteyip de istediğini alamadığını alacaktır. Zaten ayrımcılık aldı başını gidiyor. O zaman ayrımcılık hat safhaya çıkacaktır. İstedikleri kanunu çıkaracaklardır. Çünkü Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı köşkünde yalnız cumhurbaşkanı olarak oturmayacak. Hem cumhurbaşkanı, hem AKP genel başkanı, hem de başbakanın yetkileri ile oturacak. T.C mi kalkacak kaldırıldı o kadar. Sen istediğin kadar çırpın nafile. Milli bayramları kaldırma eğilimleri olduğunu biliyoruz. Şimdi mecliste devamlı gündeme gelir diye kaldırmadılar. Milli bayramları kaldırdık diyecekler. Kanun mu gerekiyor. Derhal kanun çıkacak. Şimdi böyle kanunları muhalefet anayasa mahkemesine götürüyordu. O zaman muhalefet anayasa mahkemesine götürse ne olacak? Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı yönlendirme yetkisi kimde olacak. O kanunu çıkaranları başkanı olamayacak mı?

BDP özerkliğini ilan edecek. Ayrıca Öcalan’ın ev hapsine çıkarılmasını istiyorlar. Bu isteklerine de kavuşacaklar. AKP Diyarbakır milletvekili Ensaroğlu bunun sinyalini verdi. “Öcalan yakında halkı ile beraber olacak” dedi.  Muhalefet veya başka birisi iktidara en ufak bir eleştiri getirsin. Nerede ise bütün bakanlar o eleştiriyi yapana cevap vermekte gecikmiyorlar. Fakat BDP milletvekilleri onur kırıcı sözler söylüyor. İktidardan kimsenin sesi çıkmıyor. Örgüt nerede ise meydan okuyor. Onun sözlerine cevap verilmiyor. Cevap vermesinler diye. Aman ha sürece zarar verecek bir girişimde bulunmayın deniyor. Olacaklar için şimdiden endişe duyuyorum. Yalnız ben değil çok kişi endişe duyuyor. Bu endişeye bizleri sevk edende muhalefet oluyor. Cumhurbaşkanlığı için kendi adayımızı çıkaracağız demeleri. Bizi endişeye sürüklüyor. Çıkarın kendi adayınızı beyler. Bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmış olacaksınız. Bundan sonra aday çıkarsanız da bir işe yaramaz. Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti. Ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki. Saldım çayıra Mevla’m kayıra misali oldu. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Şimdi bu deyişleri yazabiliyorum. Bir zaman gelecek yazamayacağız.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01- 05 -2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54