Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CUMHUR İTTİFAKI BİTTİ Mİ?

CUMHUR İTTİFAKI BİTTİ Mİ?


Cumhur ittifakında ayrılık dönemi mi başladı? AKP bahçeli sayesinde istediği her şeye elde etti. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde iktidarı kaybetme endişesi taşıyan AKP bahçelinin gereksiz çıkışı ile bu endişeden kurtuldu. Bahçeli daha seçim sonuçları açıklamadan çıkardığı 80 milletvekiline güvenerek.

Yapılacak bir erken seçimde daha fazla milletvekili çıkaracağını ümit ederek. Ne zaman erken seçim derlerse biz hazırız diyerek. 1 Kasım 2015 de erken seçimin yapılmasını sağladı. Yapılan bu erken seçime MHP 80 milletvekili ile girdi. 40 milletvekiline düştü. AKP tek başına iktidar oldu. Bahçelinin hesabı tutmadı. 

AKP başkanlı sistemi için yanıp tutuşuyordu. Bahçeli yine gereksiz bir çıkış yaptı. Partili cumhurbaşkanlığını getirin meclise referanduma götürelim dedi. AKP´nin istediği bir göz idi. Bahçeli iki göz vermeyi teklif etti. AKP hemen faaliyete geçti. Kanunu meclise getirdi. MHP´nin desteği ile kanunu referanduma götürdüler. Artık birbirine düşman gibi davranan iki lider birden dost oldular.

Referandumda AKP MHP işbirliği ile evet çıktı. Tayyip Erdoğan partiye tekrar kayıt olarak. Genel kongreye gitti. AKP genel başkanlığına seçilerek partili cumhurbaşkanı oldu. Bu sene yapılan seçimler AKP ve MHP ittifak yaparak cumhur ittifakı altında seçimlere girerek. Cumhurbaşkanına bütün yetkiler teslim edildi.

Şimdi cumhur ittifakı çöktü gibi gözüküyor. Bahçelinin düşüncesinde bir değişiklik olmaz ise ittifak bitmiş olacak. İttifakın bozulmasına birkaç neden gösteriliyor. Esas neden mahalli seçimlerde bahçelinin teklifinin kabul edilmeyişidir. Bahçeli mahalli seçimlere ittifak yaparak girilmesini istedi. Bizim kuvvetli olduğumuz yerlerde siz aday göstermeyin.

Bizde sizin kuvvetli olduğunuz yerlerde biz aday göstermeyelim şeklinde idi. Bahçeli elindeki belediyeleri kaybetmek istemiyordu. Örneğin Manisa da AKP aday göstermeyecek. MHP de İstanbul da aday göstermeyecek. İşte bu teklifi AKP kabul etmedi. İttifakın çatlamasının gerçek sebebi budur. Gerisi teferruattır.

Cumhur ittifak bozulsa ne olur? Bozulmasa ne olur?  AKP yanıp tutuştuğu başkanlık sistemini elde etti. Devlet Bahçeli sayesinde emellerine kavuştular. Ülkenin yönetimini kayıtsız şartsız ele geçirdiler. Sayın Devlet Bahçeli ittifakı bozmuş. AKP´nin umurunda bile olmayacaktır. Ne demişler sık muhabbet tez ayrılık getirir. Şimdi Bahçeli hemen ırkçı oluverdi. İttifak çatlamadan ırkçı değildi. Teşekkür üstüne teşekkür ediliyordu.

Hemen nasılda ırkçı damgası ile damgalanıverdi. Sayın Bahçeli cumhur ittifakının karşısında olanlara verip veriştiriyordu. Terör örgütü yandaşları diyordu. Ülkenin bu duruma gelmesinde büyük pay sahibi olan bahçelidir.  Af kanunu imiş, emeklilikte yaşa takılanlarmış. Andımızmış bunların hepsi bahanedir. Esas mesele mahalli seçilmede ittifakın olmamasıdır.  AKP affa evet diyecekti. Durum onu gösteriyordu.

Tayyip Erdoğan af konusunda hep sessiz kaldı. Yalnız devlete karşı suç işleyenleri bizim af etme yetkimiz var demekle yetiniyordu. Bu ittifaktaki çatlak Salı günü ortaya çıktı gibi gözüktü. Gurup toplantılarından önce Tayyip Erdoğan gurupta söylediklerini bir gün önce de söyledi. Salı gününden önce çatlak zaten çıkmış. Şimdi Bahçeli meclis toplantılarında yerden yere vurduğu muhalefet ile nasıl birlikte hareket edecek.

Danışma şirketi ile yapılan anlaşmayı herkes eleştirirken bahçeli destek veriyordu. Destek verenler için. ?Cehaletten ve ihanetten karış çıkıyorlar? demedi mi? Şimdi ne diyecek? Bu karşı çıkanlarla şimdi ayni safta olmayacak mı? Cumhurbaşkanın itibarı için. 1071 Malazgirt zaferinin kutlama törenlerinde Ahlât´a cumhurbaşkanlığı köşkü yapılmasını teklif etmedi mi? Birçok olumsuz şeyleri desteklemedi mi? Muhalefete AKP ile bir olup verip veriştirmedi mi? Tayyip Erdoğan ?ben türküm? dedi.

Hemen arkasında ekledi. ?Türküm amma Türkçü değilim? dedi. Ben Türk olacağım? Amma Türkçü değilim diyeceğim.  Var mı böyle bir şey Allah aşkına? Türk olacaksın? Türkçülüğü savunmayacaksın. Başkalarını ırkçılıkla suçluyorlar. Fakat Suriye ile aramızın bozulmasının nedeni ırkçılık değil miydi? Daha iki taraf için çok söylenecek söz var. Sırası geldikçe onları da söyleriz. Devlet bahçeliye muhalefete hoş geldin diyelim.

Meclis çalışmalarında MHP nasıl bir tavır sergileyecek göreceğiz. Bilhassa emeklilikte yaşa takılanlar için. MHP muhalefet ile birlikte hareket eder ise o kanun mecliste kabul edilir. Bütçeyi dahi ret edebilirler. Bakalım bekleyip göreceğiz. Siyasette 24 saat dahi çok önemlidir. Erken konuşmamak gerekir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laiklim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24-10-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9094,29%0,16
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55