Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÇORLUDA TREN KAZASI

ÇORLUDA TREN KAZASI


Çorluda meydana gelen tren kazsında 24 kişi hayatını kaybetti. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Alilerine ve sevenlerine Rabbim sabırlar versin. Mekânları cennet olsun. Yaralılara acil şifalar versin. İki türlü ölüm vardır. Eceli ile ölmek. Birde eceli kaza ile ölüm vardır. Size bir olayı hatırlatayım. Pamukova hızlı tren kazasını hatırladınız mı?

38 kişi hayatını kaybetmişti. Sebep ne idi? Alt yapısı hazırlanmada hızlandırılmış trene göre alt yapı yapılmamıştır. Bizim acelemiz var diyerek bu hızlandırılmış tren devreye sokulmuştu. Olan gariban iki makiniste olmuştu. 38 kişi tedbir alınmadan devreye sokulan hızlandırılmış tren kazası sonucu eceli kaza ile hayatlarını kaybetmişti. Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerde eceli kaza ile hayatlarını kaybetmiştir. Bu tren kazası hakkında çok iddialar var. Her şeyden önce menfeze dolma yapılmışsa oraya mutlaka beton perde yapılır.

Ne tekim sel dolma yapılan toprağı sürüklemiş. Bu bir ihmaldir. Ayrıca bir iddia daha var. Tedbir alınması için. İhale açılmış. Ödenek yok diye ihale iptal edilmiş.  Her şeye para bulunuyor. Böyle hayati önem taşıyan yerlere nedense para bulunamıyor. Bildiğim kadarı ile hem tren yollarında. Hem karayollarında yol kontrol ekipleri var. Kazanın olmasını sebep olan yer bir küçük dere yatağı. Böyle bir yere beton duvar yapılmaması bir ihmaldir. Ülkede işi laiki ile yapacaklara iş verilmez. Para kazanacak yandaşlara verilir. Burada yol kornolu yapacak ekipler kaldırılmış. Şimdi yağmura bahane bulunuyor.

Fakat bana kalırsa yaptırılan şirketin burada tedbir almaması hatadır. Ayrıca yapılan işin kontrolü ehli kişiler tarafından kontrol edilmediğidir. Saldım çayıra Mevla´m kayıra düşüncesi ile bu işler olmaz. Yapılan her hangi bir şeyin mutat kontrolleri yapılması gerekir. Bu hayatını kaybeden 24 kişinin hesabını kim verecek. Bu hesap kimden sorulacak. Ülkede insan hayatı çok ucuz. Arap ülkelerinde olan böyle bir kazada hayatlarını kaybedenler için yas ilan ederiz. Fakat kendi vatandaşımızın yaşadığı böyle elim kazadan sonra yas ilan edilmez.

Çünkü Türk halkı ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor. Suriyeli vatandaşlar benim için Türk vatandaşlarından daha değerli demediler mi? Türk halkı kadar acı çeken başka bir ülke vatandaşı olduğunu tahmin etmiyorum. Her yerde ihmalden dolayı hayatlarını kaybeden yüzlerce vatandaşımız var. Kömür ocaklarında yüzlerce kişi hayatını kaybetmedi mi? Soma da yaşanan kömür ocağı kazasının üzerinden 4 sene geçti. Daha mahkeme neticeye bağlanmadı. Yüzlerce işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Buların sebebi denetimsizliktir.

Ve işverenin korunmasındandır. İstanbul da bir çadır da çıkan yangında birçok işçi hayatını kaybetti. Sebep şirketin işçilerine kalabilecekleri yer yapma yerine çadırda barınmalarını ön görmesidir. Daha buna benzer yüzlerce kazalar oluyor. İşler iş yapacak kişilere değil. Yandaş olanlara verilmesindendir. İş ehli olanlara değil. İşin ehli olmayanlara veriliyor olmasıdır. Bütün işler ahbap çavuş ilişkileri ile yürüyor. İtibarda tasarruf olmaz diyenler.

Lüks yaşama şaşalı yaşama para buluyorlar. Fakat vatandaşın menfaat olacak işlere para bumlamıyorlar. Ve ülkemizde insan hayatının çok ucuz olmasıdır. Bir kere daha Çorlu tren kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet yakınların sabırlar vermesini dilerim. Yaralılara Allah acil şifalar versin. Türk milletinin başı sağ olsun. Allah ülkemizi kazadan beladan korusun. Allah ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtsın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-07- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9727,84%0,86
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29