Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


CENNETE GİRMEK O KADAR KOLAY DEĞİL

CENNETE GİRMEK O KADAR KOLAY DEĞİL


Bir Müslüman´ın cennete girmesi Allahın emir ve yasaklarına uyarak hareket etmesi ve Allahın rızası ile cennete girmesi mümkündür. Bunun yanında İslami ahlak kurallarına göre yaşamını sürdürmesi ile mümkündür. Bu konuyu neden gündemime aldım. Son günlerde sosyal medyada bazı söylemler var. Bir bayan biz Ak partililer el ele hep birlikte cennete gireceğiz diyor. Başka birisi AKP´ye oy vermeyenler Müslüman değildir diyor. Yine başka birisi AKP´nin karşısında bütün kâfirler bir araya geldi. Şimdi bu söylemleri irdeleyelim. Ak partililer olarak hep birlikte cennete gireceğiz. Bu söyleme göre AKP´li olmayanlar cennete giremeyecek demektir.

Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz. Önce Allahın emrine bir bakalım. Allah ayetinde şöyle buyuruyor. Bana şirk koşanları ve üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini bildiriyor. Bir başka ayetinde ben zulmü kendime haram kıldım. Size de haram kıldım. Birbirinize zulüm etmeyin diye buyuruyor. Bazı kişileri tenzih ederim. Devlet malını hoyratça kullanmak itibarda tasarruf olmaz diyerek. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yemek. Rüşveti almak ver verene göz yummak haramdır. Yüce divana 4 bakan gönderilecekti.

Bunlar rüşvet almakla suçlandılar. Bunları yüce divana göndermeyenler iktidarın vekilleri idi. Şimdi biz el ele AKP´li olarak cennete gideceğiz diyen kişiye soruyorum. Bu olayları yapanlarla mı cennete gideceksiniz? AKP´li olmanın Allah katında bir ayrıcalığının olduğunu kabul etmek insanın imanı ile ters düşer. Bu dünya işi ile ahret işini birbirine karıştırmaktır. İslamiyet de böyle bir şey yoktur.

AKP ye oy vermeyeler Müslüman değil demek kadar yanlış bir söylem olamaz. Bu ülkenin % 99´zu Müslüman´dır. Müslümanlık siyasetin dışındadır. Ayrıca tek düşünceye sahip olanlara mahsus değildir. Siyaset bir guruba mahsustur. Fakat Müslümanlık bütün topluma mahsustur. Dinin siyasetten ayrı tutulması gerekir. AKP ye oy vermeyenler Müslüman değildir demek. Ülkeyi din üzerinden de ayrıştırmaktır. Siyasete ayrımcılık yapılıyor. Din üzerinden de ayrımcılık yapmaya çalışılıyor. Bundan mutlaka vazgeçilmelidir. Artık ayrışa ayrışa bir hal olduk. Birde din ayrımcılığı yapılırsa ülke iyice ayrıştırılmış olacaktır.

Biliyorsunuz AKP kadın kollarından bir bayan cumhur ittifakının karşısına milletin ittifakı kurulunca kâfirler bir araya geldiler dedi. Bir kişi hakkında bir şey söylenirken emin olmadan söylemek yoktur. Birilerinin istediği yere oy atmamasının kâfirlikle ne alakası vardır. Anlamak mümkün değil.  İnsanlar birilerinin düşüncesinde olması mümkün değildir. Fikir ve düşünce özgürlüğü vardır. Birisi eline beyaz bir şey alsın. Bu siyah desin. Başkaları bu beyaza siyah demiyor diye ona kâfir demek. İnanç eksikliğidir.

Herkesin inancına saygı göstermek gerekir.  İşte böyle sudan bahanelerle milleti ayrıştırmak çok yanlıştır. Böyle olaylar sevgiyi ve saygıyı ortadan kaldırır. Bir kişi ne kadar sevgi ve saygıya önem verir ise. Bu aileye sirayet eder. Aileler saygıya ve sevgiye önem verir ise. Bu topluma sirayet eder. Toplum sevgiye ve saygıya önem verirse millete sirayet eder. Böylelikle saygılı sevgili bir millet ortaya çıkar. O zaman birbirine anlayışlı ve hoşgörülü bir toplum oluşmuş olur ki. İstenilende budur. 

Onun için fertler önce kendileri düzgün olacak ki toplum düzgün olsun. Sevgi ve hoş görüden mahrum toplulukların bir araya gelmesi mümkün değildir.  Maalesef bu gün ülkemizde sevgi, saygı, hoş görü diye bir şey kalmamıştır. Toplum menfaatleri unutulmuş kişisel menfaatler ön plana çıkmıştır. İnsanlar birbirini aşağılayarak hor görerek menfaat sağlamaya çalışır duruma gelinmiştir. Toplumlar hiçbir konuda bir araya gelemez olmuştur. Toplumların bir araya gelebilmesi hem toplumların menfaatine yarayacaktır.

 Hem de ülke menfaatine yararlı olacaktır. Amma önce ayrıştırılmakta vazgeçmek gerekir. Siyaseten ayrımcılığın yanına bir de inanç ayrımcılığı gelirse ülkenin başı dertten kurtulmaz. Allah bizi ayrıştırmayacak sevginin, saygının ve hoş görünün bir arada olmasını sağlayacak yöneticiler nasip etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-05- 2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54