Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÇANAKKALEDE BAL GİBİ YENİLDİK

ÇANAKKALEDE BAL GİBİ YENİLDİK


 

Hüseyin Çelik Çanakkale de bal gibi yenildik diyor. Daha öncede Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığı belirsiz demişti. Yine sahneye çıktı bu sefer Çanakkale de bal gibi yenildik dedi. Yenildi isek! Bu İngiliz ve Fransa ordularının Çanakkale'ye gelmelerinin amacı ne idi? İstanbul'u almak için gelmediler mi? İstanbul'u almak için gelen bu iki milletin ordusunun amacı İstanbul'u almak olduğuna göre. Çanakkale'yi geçemedikleri için amaçlarına ulaşamamışlardır. Galip gelmiş olsalardı. İstanbul'u alacaklardı. Osmanlı imparatorluğu bitecekti. Bu iki ordu Çanakkale ve İstanbul boğazını kontrolleri altına alacaklardı. İstanbul'a yerleşeceklerdi.  Marmara bölgesi İngiliz ve Fransızların kontrolünde olacaktı. Bu emellerine ulaşmalarına yüce Türk milleti tek yürek olarak engel olmuşlardır. Bu yüce Türk milletinin kazandığı bu zaferden neden rahatsızlık duyuluyor?

Şayet Türk ordusu o Çanakkale savaşını kazanamamış olsaydı. Bu gün Türkiye cumhuriyeti diye bir devlet olmazdı. Bu gün bu ülkenin minarelerinden ezanlarımız yurt sathına dalga dalga yayılıyorsa. Camilerde özgürce namazlar kılınıyorsa. Millet özgürce bu topraklar üzerinde yaşamını sürdürüyorsa. Bunu Çanakkale de esir yaşamaktan özgür ölmeyi yeğleriz diyen kahraman atalarımıza borçluyuz. Sayın Hüseyin Çelik bunları idrak edemeyecek bir kişide değildir. Amaç Türk milletinin kazandığı zaferleri Türkiye cumhuriyeti tarihinden silmektir. Yüce Türk milletinin kazandığı zaferden bizler gurur duyuyoruz. Ve o manevi değerlerimizi her zaman minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Biz sizden gurur duymanızı istemiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.

Her nedense yüce Türk milletinin kazandığı zaferleri duymazlıktan ve bilmezlikten gelenler var. Ordu AKP milletvekili İhsan Şenel de buna benzer bir beyanda bulunmuştu. Yunan tarihinde egede Türklerle bir savaş yok. Bizde ise en önemli zaferlerin yunanlılara karşı kazanıldığı söyleniyor. Biz bu savaşların geçti denildiği yerleri gittik gezdik. Oralarda ki şehitliklerin hepsi temsili o zamanın Ankara hükümeti milleti kandırmış” demişti. Bu beyanda gösteriyor ki.  Yüce Türk milletinin kazanmış olduğu zaferleri ve bu savaşlarda şehit olanları inkâr etmektir. Bu zaferleri neden hazmedemiyorlar anlamak mümkün değil.

Yine dönelim Çanakkale savaşına. İki sene önce dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma ve Çanakkale zaferini kutla gününde. Çanakkale zaferi Müslüman ülkelerden gelen askerlerin zaferidir. Müslüman ümmetinin zaferidir” demişti. O Çanakkale savaşlarına Müslüman ülkelerden gelen asker olmamıştır. Yalnız şöyle bir durum var. İngiliz ve Fransa'nın sömürgesi olan Müslüman ülkelerin askerleri onlar adına savaşmak için gelmişlerdir. Yani bize karşı savaşmışlardır. Ne zamana kadar? Bir dini bayram gelene kadar, İngiliz ve Fransız orduları ile bize karşı savaşmışlardır. Dini bayramda bizim askerlerimiz bayram namazı kılarken getirdikler tekbirleri duyduklarında. Biz Müslümanlara karşı savaşıyoruz diyerek. İngiliz ve Fransız komutanlara savaşmayacakların söylemişlerdir. O İngiliz ve Fransız komutanlar. Bu sömürgelerden getirdikleri askerleri katletmeye başlamışlardır. Onlardan kurtulup kaçanlar bizim ordumuza sığınmıştır. Onlardan kaçabilenler sonradan bizim yanımızda yer almıştır. Olay dundan ibarettir. Bu olayı Müslüman ülkelerden gelen askerler kazanmıştır demek. O savaşta şehit olan kahraman atalarımıza saygısızlıktır.

Amaç bellidir manevi değerlerimizi unutturmak. Kazanılan zaferleri yok saymak. Bunları tarihten silmek böylelikler Türkiye cumhuriyeti tarihini kaldırmak. Yerine kendi tarihlerini yazmaktır. Bütün amaçları bundan ibarettir. Fakat bu yüce Türk milleti onlara bu imkânı vermeyecektir. Aşağı yukarı hepimizin Çanakkale ve kurtuluş savaşlarında yakınlarından birileri bu savaşlarda şehit olmuştur. Bizim onları unutmamız mümkün müdür? Kimimizin dedesi, kimimizin amcası, dayısı bu savaşlarda şehit olmuştur. Bu zaferleri kazanmak kolay olmamıştır. Kadını, erkeği, genci, ihtiyarı hepsinin bu zaferlerde katkısı vardır. Böyle kazanılan zaferleri kimse unutamaz. Sizlerden manevi değerlerimize saygı göstermeyi beklemiyoruz. Fakat bu manevi değerlerimize saygı gösterenler saygı duyun yeter.

Sayın Hüseyin Çelik o İngiliz ve Fransız orduları İstanbul'a tavla oynamaya gelmiyorlardı. Osmanlı imparatorluğuna son verip, ülkemizi kendilerinin sömürgesi yapmak için gelmişlerdi. Amma bu yüce Türk milleti onları geldikleri gibi geri göndermeyi başarmıştır. O kahraman atalarımızı bu ve vesile ile minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Allah onlardan razı olsun. Onlar sayesinde özgürce yaşadığımız bir vatan toprağımız var. Saygılarımla.

                                                         24 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30