Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÜYÜK TÜRKİYE SEVDALISINI KAYBETTİK

BÜYÜK TÜRKİYE SEVDALISINI KAYBETTİK


Ülkeden bir yıldız kaydı. Eşek ölür semeri kalır. İnsan ölür eseri kalır. Ülkenin her yerinde eserler bırakan. Siyasi söylemleri ile tarih sayfalarında yerini alan. Süleyman Demirel hakkın rahmetine kavuştu.

Allah iman kuran nasip etsin. Allah taksiratını af etsin. Mekânını cennet eylesin.  Demokrasi denince akla ilk gelen isimdir. Özgürlük denince yine akla gelen ilk isimdir. Eser denince yine akla gelen isimdir. O kadar anılacak eser bıraktı ki. Hangi birini sayalım. Barajlar kralı lakabı ile anılır. İstanbul boğazına ilk asma köprü projesini gündeme getirdiğinde. Çok kişi şaşırmıştır. Bu nasıl olacak diye. Bu köprü hizmete girdiğinde muhalefette idi. Yaptığı bu asma köprünün hizmete girişinde yapılan açılışa dahi çağrılmadı. Bu durum Türkiye siyasetinin cilvelerinden birisi olmuştur.

Türkiye´ye demokrasiyi yerleştirmek için. Mücadele etti! Ülkeyi konuşan Türkiye yapmak için didindi. Ülkenin babası oldu. Yollar yürümekle aşınmaz diyerek. Özgürlüklerin önünü açtı. Tek amacı vardı. Vatandaşlarının karnını tok sırtının pek olmasını sağlamaktı. Ülkeyi büyük Türkiye yapmaktı. Demokrasiyi yerleştirmek. Cumhuriyeti korumaktı. Zamanında Demirel´i eleştirenler sonradan pişman olmuşlarıdır. Kötüyü görmeden iyinin kıymetini bilemez.

Siyaset sabır işidir Demirel sabırla metanetle, hoş görü ile davranarak örnek bir lider olmuştur. Gelin bugün sokağa sesini duyurmak isteyenlerin başına gelenlere bir bakın. Birde Demirel zamanında sesini duyurmak için sokağa çıkanların durumuna bakın. Bugün sokağa çıkanların üzerine polis salınıyor. Göstericilerin üzerine tazyikli su sıkılıyor. Gaz sıkılıyor. Coplanıyor gözaltına alınıyor. Demirel zamanında sokağa çıkanlar için. Bırakın yürüsünler! Sokaklar yürümekle açınmaz diye hoşgörülü davranıyor. Birisinde bireylerin özgürlükleri kısıtlanıyor. Demokratik hakları gasp ediliyor. Diğerinde demokratik haklarını kullanmaların izin veriliyor. Bireyler basın açıklaması ile özgürlüklerini kullanabiliyor.

Bugün ise basın açıklamalarına izin verilmiyor. Basın açıklamasında hakaret var diye haklarında davcı olanlar oluyor.  Türkiye´ye Demirel gibi bir lider bir daha gelmez. Türkiye´yi karış karış bilen bir liderdi. Yanılmıyorsam Cevdet Sunay ile olacak. Doğuya birlikte uçakla bir yere giderken. Cevdet Sunaya şimdi şu barajın üzerine gelmek üzereyiz diyor. Cevdet Sunay şaşırıyor. Hemen yaverini çağırıyor. ?Git pilota sor bakalı.  Şimdi hangi barajın üzerine geliyoruz? diye. Gidiyor pilottan malumatı alıyor. Geliyor ?efendim şu barajın üzerine gelmek üzere olduğumuzu söyledi? diyor. 

Cevdet Sunay şaşkınlık içersinde evet Süleyman Bey şu barajı üzerine geliyormuşuz diyor. Konuştuğu bir kişiyi kesinlikle unutmadığını bazı kişilerden dinledim. Rahmetli Hulusi Yedikardeşler bir gün İzmir de Demirel ile beş dakika bir mesele konuşmuş. Aradan 5-6 sene geçmiş. Bir heyetle Demirel´i ziyarete gitmişler. Heyeti kapıda karşılamış. Hulusi Yedikardeşleri kapı ismi ile hitap ederek tokalaşmış. Hangi birimizde böyle bir hafıza vardır. Demirel liderden önce iyi bir insandı. Hoşgörülü idi. senelerce parti liderliği yaptı. Başbakanlık yaptı! Cumhurbaşkanlığı yaptı! Hakkında çok şeyler yazıldı, çizildi. Hiç birisi hakkında tazminat davası açtığını duydunuz mu? Ne karikatürlere konu yapıldı. Hiçbirisini eleştirmemiştir.

Şimdiki yandaşların ne kadar kinci olduğuna bakın. Yandaş yazarlardan birisi ?Demirel demek sahtekârlık, korkaklık ve köylülük demektir? diyor. Ölmüş insanın arkasından konuşmak ayıptır, terbiyesizliktir. Müslümanlığa yakışmaza. Bu zattı muhterem Demirel´i aşağılamaya çalışıyor da. Bunun yanında köylüleri de aşağıladığının farkında değil. Aydın geçinen bir köşe yazarının bu yaptığını. Cahil birisi yapmaz. Bir kişiyi aşağılamak için. Milyonlarca köylü vatandaşlarımızı da aşağılıyor. Bu nasıl bir kindir. Bu nasıl bir husumettir. Bu nasıl bir yandaşlıktır. İşte böyle yandaşlar milletin arasına böyle hizipçilik sokuyorlar. Milleti böyle ayrıştırıyorlar. Bu ülkenin birlik beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle ayrımcılık yapmak kimin işine yarayacaktır?  Bunlar ölmüş insanın üzeriden dahi bir husumet çıkarmaya çalışanlardır. Bu ülkeye böyle kişilerden hayır gelmez.

Süleyman Demirel´e Allahtan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum. Bütün demokratların ve sevenlerinin başı sağ olsun. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 ? 06 ? 2015 Mustafa KOÇAL                   

 

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54