Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU SEÇİM HİÇ BİR SEÇİME BENZEMEYECEK

BU SEÇİM HİÇ BİR SEÇİME BENZEMEYECEK


Anayasa imiş, baba yasa imiş, kanunmuş, gelenek, görenekmiş, yeminmiş hepsi çöp sepetine. İç güvenlik yasası Molotof atanlara, yüzü peçelilere, eli sapanlılara çıktı. Bu yasaya karşı çıkanlara yasayı bunlarla savundular. Nasılda bu milleti kandırıyorlar. Bu yasa örfü idare dönemini aratmayacak bir yasadır. Torbadan çıktı çıktı cumhurbaşkanına örtülü ödenek çıktı. Bir torba yasalar meclise 40-50 madde geliyor. Sonra akıllarına ne gelirse torbaya atıyorlar.

Bu iç güvenlik yasası üzerinde bu kadar ısrarcı olmalarının nedeni seçim sandıkları içindir. Artı ABD'den seçim neticeleri ile oynamak bitti. Oradan ümit kesilince örfü idare kanunu geldi. Sandıklara istenildiği kadar sahip çıkılmaya çalışılsın. Sandık başkanının makul şüpheden gözaltına alınmayacağını kim garanti edebilecek. Sandık başındaki muhalefet temsilcilerinin sandık başından alınıp gözaltına alınmayacağını kim garanti edebilecek. Valiliklere olağan üstü yetki verildi. Keza polis mahkeme kararı olmadan 24 saat gözaltında tutabilecek.

Bu seçimde muhalefet seçmen sayısının iki katı üç katı seçim pusulası bastırılmasına mutlaka engel olmalıdır. Daha seçime 2 aydan fazla zaman olasına rağmen. Ortalıkta pis kokular dolaşmaya başladı. Bazı kişilere biz size mühürlü seçim pusulası vereceğiz denildiği iddia ediliyor. Boş olan evlere seçmen yerleştiriliyor. Bana böyle bir şey yok diyemezler. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçiminde benim başıma geldi. Ev sahibi olarak benden elektrik faturası istiyorlar. Benim evimi kiraladım diyen şahıstan kontrat istemiyorlar. Neden kontrat istemediniz dediğimde. Nüfus dairesi müdürü kanun öyle demiyor, diyor. Pekiyi kanun ne diyor diye sorduğumda. Müracaat eden kişinin gösterdiği yer boş ise kaydı yapılır diyormuş. Evimdeki kiracıyı sildirmek için iki ay uğraştım. Kaymakamlığa dilekçe verdim. Emniyet gönderdiler. Emniyet mahalle karakoluna gönderdi. Karakol tamam biz araştıracağız dedi. 15 gün sonra gittim. Dilekçem kaybolmuş. Karakol amiri dilekçeyi bulduramadı. Nüfus dairesine telefon etti. Bu kişinin durumun bana acele gönderin dedi. 10 gün sonra bir polis geldi. Bu evde kim oturuyor dedi. Bu benim ve ben oturuyorum dedim. Yazdı çizdi gitti. Sonra ben Balıkesir'e döndüm. Kaydımı tekrar buraya aldırdım. Birde ne göreyim. Bizim kiracı halen benim evde gözüküyor. Bu kişi benim evime bilerek yerleştirilmiş. Kiracın ismi var cismi yok.

Adrese dayalı seçim listeleri daha sağlıklı idi. soy isme göre seçmen listesi yaptılar. Kendi dairende oturan var mı yok mu göremiyorsun. Parmak boyasını neden kaldırdılar. Bir kişi birden fazla sandıkta oy kullanabiliyor. ABD'den de ümit kesilince kendiişlerini kendileri görecektir bu seçimde. İç güvenlik yasasına meclisteki üç parti ve meclis dışındaki partilerin karşı çıkmasına rağmen hiç kimsenin sesine kulak vermediler. 79 ilin baroları da karşı çıktı. Bu yasa terörle mücadele etmek için falan çıkarılmamıştır. Bu seçimlerde kullanılmak üzere çıkarılmıştır. Muhalefetin sesini kesmek için çıkarılmıştır. Sandık başında muhaliflerden birkaç kişiyi gözaltına alacaklar. Sırf muhaliflere gözdağı vermek için yapılacaktır.

Bu torba yasanın içersinde cumhurbaşkanına örtülü ödenek çıktı. Şimdiye kadar cumhurbaşkanına örtülü ödenek harcaması verildiğini duymadım. Başbakanlığı döneminde bütün başbakanların örtülü ödenekten harcadıklarının paranın üç dört katını harcadı. Abdullah Gül döneminde cumhurbaşkanlığına 195 milyon TL ayrılıyor. Abdullah Tayyip Erdoğan'a 103 milyon teslim ediyor. 2015 senesi bütçesin de cumhurbaşkanlığı bütçesi 395 milyon olarak ayrılıyor. Şimdi istihbaratı çalışmalar için. Cumhurbaşkanına örtülü ödenek veriliyor.

Artık cumhurbaşkanlığı istihbaratı çalışmalarda yapacakmış. Böyle bir şeyin nasıl mümkün olduğuna insanın aklı ermiyor. Artık anayasaymış kanunmuş hiç bir şeyin önemi kalmadı. Başkanlık sistemi fiilen uygulanmaya başlanmıştır. Şimdiye kadar cumhurbaşkanı olanların miting yaptığı görülmüş değildir. Tarafsız olması gereken cumhurbaşkanı mitinglerde muhalefeti eleştiriyor. İktidar partisi için vatandaştan 400 milletvekili istiyor.

Bu seçimlerde seçim rüşveti için iki koldan harcama yapılacaktır. Her sene 50 milyar dolar cari açık veren iktidar. Bu sene daha fazla cari açık verecektir. İç ve dış borç 800 milyar doları aşmış. Ülke hala seçim yatırımı için kesenin ağzını sonuna kadar açıyor.  Memura, emekliye gelince kaynak bulunamıyor. Milli varlıklarımız devamlı satılıyor. Böyle olmasına rağmen her sene borç 50 milyar dolar artıyor. Bu gidiş iyiye gidiş değildir. Bu borcu bu durumda bu ülke ödeyemez. Borcun ödenebilmesi için ihracatın artması gerekir. İhracatın artması için üretim olması gerekir. Üretim kendi ihtiyacımızı karşılayamadığı için. İthalata dayalı bir tüketim var. Borcun ödenmesi için tarımdan destek gelmesi gerekir. Tarım ve hayvancılıktan destek gelmiyor. Dışarıdan saman, canlı hayvan ve hayvani ürünler ithal ediliyor. En sonunda alacaklılar siz bu borcu ödeyemeyeceksiniz alacağımıza karşılık bize toprak verin diyecekler. 220 milyar dolar borçla ülkeyi teslim aldılar. Milli kaynaklarımız satıldı. 100 milyar dolar gelir elde edildi. Amma iç ve dış borç 4 kat artı. Bunların hiç birisi bu iktidar için önemli değil. Önemli olan iktidarda olmalarıdır. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

                                                        27 – 03 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23