Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BULMAYI İSTEMEZSENİZ BULAMAZSINIZ

BULMAYI İSTEMEZSENİZ BULAMAZSINIZ


Bir şeyi bulmak istemezseniz bulamazsınız. Bulmak istek ve arzuya bağlıdır. Bulmayı istiyor ve arzu ediyorsanız. Yerin dibinde de olsa bulursunuz. Yeter ki isteyin. Bul maya´yı istemiyorsanız? Üzerine bassanız dahi onu göremezsiniz. Mecliste 15 Temmuz kalkışmasını araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon çalışmasını Ocak ayında tamamladı. Raporunu da hazırladı.

Her nedense? Bu raporun açıklanması 16 Nisandan sonraya bırakıldı. Komisyon başkanı Feytullah Güleni son yüz yılın en büyük dâhisi olarak ilan eden AKP milletvekili idi. 26 Mayıs tarihinde bu komisyon başkanı raporu açıkladı. Şimdiye kadar kamara karşısında bu kadar sıkıntı çeken birisini görmedim. Buram buram terledi. Yüzü kıp kırmızı oldu. Neden terledi dersiniz? Heyecanlandı mı dersiniz?  Ben heyecanlandığını kesinlikle düşünmüyorum. Bir insanı en çok terleten yalandır.

FETÖ örgütünün siyasi ayağını bulamamışlar. Askeri ve sivil ayağını bulmuşlar. Fakat siyasi ayağını bulamamışlar. Fakat Gülenin 50 sene önce CHP´ye yapmış olduğu paranın makbuzunu bulmuşlar. Bu makbuzu gösterirken iki defa terini sildi. En çok sıkıntıyı bu makbuzu gösterirken çekti. Bu CHP var ya çok kurnaz. 50 sene önce Parayı Gülenden kapmış. Şimdi ben düşünüyorum. 50 sene önce bu Gülen vaaz hocası idi.  CHP´ye yardım edecek parayı nereden bulacak. O devirlerde hoca geçinen kişiler CHP´nin dinsiz olduğunu ileri sürerlerdi. Hoca bu CHP´ye mi yardım etmiş. Hakikaten buna gülünmez diyen olamaz. Şahsen ben güldüm. O yalan bu yalan fili yuttu bir yılan. Buda mı yalan dedirtecek cinsten bir yalan.

FETÖ örgütünün siyasi ayağı demek ki ortaya atılan 50 sene önce ki makbuzdan daha önceki tarihlere karışmış olmalı ki. Bu siyasi ayağı bilen kişiler kalmamış. Bilenler hayattan göçüp gitmişler. 10 ay önceki bir olayın içerisinde olanları bulamıyorsanız? Burada bir sorun var demektir. Bulunması istenmemiş demektir. Bu siyasi ayağı bulamadık dediğinize göre. Sizin kulağınız sağır gözünüz kör olmuş demektir. Rahmetli Kamer genç meclis kürsüsünden Gülen hakkında bir şeyler söylediği zaman. Adalet bakanı Bekir Bozdağın yerinde fırlayıp da hoca efendiye böyle ithamlarda bulunamazsın diye hakaret ettiğini bilmeyen yoktur.

Tayyip Erdoğan Hakan şükür ve Arif erdemi Diyarbakır mitinginde neden platforma çıkardı? Hakan şükür Hoca ile iktidarın arası bozulunca neden partiden istifa etti? O zaman üç dört milletvekili daha istifa etmişti. Bunlar neden istifa etti?  Bunları listeye koyan veya koyduran kim ise siyasi ayak oradadır. Bu komisyon başkanı zamanında hocayı övenlerden birisidir. Zamanında övdüğü kişiyi şimdi kötülemesi dahi bu kişiye zül gelmiştir. Ne olacak şimdi?

FETÖ örgütünün siyasi ayağının aranmasından vazgeçilecek mi? Böyle bir olasılık da olabilir. Araştırma komisyonu asker ve sivil ayağını buldu. Siyasi ayağını bulamadığına göre. Demek ki siyasi ayağı yokmuş diyebilirler. Komisyonun raporunun 16 Nisan sonuna bırakılmasının nedeni? Bir yerde anlaşılmış oldu. Çünkü bu FETÖ örgütünü referandum sürecinde referandum malzemesi olarak kullandılar. Şayet rapor açıklanmış olsaydı. Referandumda malzeme yapamazlardı. Ne ise askeri ve sivil ayağını bulmuşlar ya ona dua edelim. Ya bunları da bulamasaldı ne olacaktı?

15 Temmuz kapanıp gidecekti. Bereket ki araştırma yapılacak kapı açılmış. Başımıza gelen bu belanın nasıl geldiğinin bulunması için. Çalışılacak demektir. Fakat yargılananların verdiği ifadelerden, bazı olaylar ortaya çıkacak gibi gözüküyor. Genelkurmay başkanının mutlaka ifade vermesi gerekecektir.  Çünkü genelkurmay başkanı itham ediliyor gibi bir durum gözüküyor. Belki ben yanlış değerlendiriyor olabilirim. Bunu da zaman gösterecek. Fakat kalkışmanın üzerinden nerede ise 11 ay geçti. Hala bir çıkış yolu bulunamadı.

Bununda sebebinin siyasi ayağının ortaya çıkarılamamasından kaynaklandığı kanaatindeyim. Ve iktidar Gülenin getirilmesini istemiyor gibi geliyor. Amerika ya heyet gitti. Bunun üzerinde durulmadı. Zaten adalet bakanı giderken yeni deliller götürüyorum demişti. Bu delillerin verildiğini dahi söylemediler. Adalet bakanı Bekir Bozdağ geçici olarak tutuklanmasını isteyeceğiz demişti. Şimdi siz siyasi ayağın bulunamadığına inanıyor musunuz? Bence siyasi ayak hiç araştırılmadı gibi geliyor. 50 sene önceki makbuzu nasıl araştırdılar da buldular. Buna da benim aklım ermedi. Her halde bu makbuz ben buradayım. Burada durmaktan sıkıldım. Çıkarın beni ortaya demiş olmalı. Saygılarımla.

Ramazanı şerifin bütün İslam âlemine ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Milletimizin ramazanı mübarek olsun. Sağlıklı huzurlu ramazan geçirmelerini Rabbim den niyaz ederim.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27- 05- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31