Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU İNTİHARLAR NEDENDİR?

BU İNTİHARLAR NEDENDİR?


Ülkede intihar edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Neden intihar ediyorlar? Hiç sorgulayan var mı? Ülkede insan canı bu kadar ucuz mu? Bu intihar edeler öbür tarafta yer kalamayacak endişesine kapılıp da intihar etmiyordur her halde. İnsanı intihara sürükleyen ekonomik sıkıntıdır.

Bir eli balda, bir eli yağda, yediği önünde yemediği arkasında olanlardan intihar edeni gördünüz mü veya duydunuz mu? İnsanı intihara sürükleyen sebep mahcubiyet ve çaresizliktir. Allah kimseyi çaresizliğe ve mahcup olacak duruma düşürmesin. Bir kamyon şoförü kamyonunun arızasını yaptıracak parayı bulamıyor. Sonra arkadaşları toplanıp arabasını tamir ettiriveriyorlar. Şoför Kamyonu aldıktan sonra kamyonla intihar ediyor. Bu nedir biliyor musunuz? Mahcubiyettir! Arkadaşlarına karşı mahcup olmasındadır. Onlara olan borcunu ödeyememe endişesidir. İnsanı intihara sürükleyen en büyük etken ekonomi sıkıntıdır. İstanbul da dört kardeş ekonomi sıkıntıdan dolayı siyanür ile intihar etmiştir.

Keza Antalya da çocuğu ve eşi ile birlikte intihar eden kişi ekonomi sıkıntıdan dolaydır. Günümüzde intihar edenlerin çoğu ekonomi sıkıntıdan dolayı intihar etmiştir. Çocuğuna ayakkabı alamayan baba. Çocuğuna okul kıyafeti alamayan baba. Çocuklarına karşı mahcup oldukları için intihar etmişlerdir. Acaba onların ihtiyaçlarını karşılamak için. Nerelere başvurdu da? Çare bulamadı da intihar etti. İş için başvurduğu yerlerden nasıl cevaplar aldı da çaresiz kaldı. Yönetenlere kalırsan ekonomi sıkıntı yok. Bu intihar edenler.

İş için başvurdukları yerlerde nasıl onur kırıcı olaylarla karşılaştı Allah bilir.  Tuzu kuru, karnı tok olanlar hiçbir zaman açın halinden anlamaz. Zengin olan hiç aç yok zanneder. Aç olanda ekmek olmadığın düşünür. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Peygamber efendimiz komşusu aç yatarken. Tok yatan bizden değildir. Diye buyurmuştur.

Ekonomi uçuyor diyenler? Acaba bu intihar edenlerin neden intihar ettiklerini sorgulama zahmetine katlanıyorlar mı? Konum komşuya mahcup olmamak için. Kendi mahallesinden başka mahalleye gidip te çöp bidonlarından ekmek parası çıkarmak için çöpleri karıştıranlardan haberleri var mıdır? Diyanet işleri başkanı fetva veriyor. “Fakirler pazara akşamüzeri geç saatte gitsinler” diyor. Pazarcılardan kalan artıkları toplasınlar diye. Bu diyanet işleri başkanına sormak gerekir. Dış ülkede yaptırılan camiye cuma günleri para toplatıyor. Dış ülkelere yardım gönderiyor.

Kendi ülkesindekilere beş kuruş yardım neden yapılmıyor? Önce can sonra canan gelir. Ülkede Türk vatandaşları ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldü. Sığınmacı Suriyelilere her türlü yardım yapılıyor. İşçi gereken yerlere Suriyeliler alınıyor. Bir sürü atama bekleyen öğretmenlerimiz varken. Suriyeli öğretmenler alınıyor. Kendi vatandaşımız ekonomi sıkıntıdan dolay intihar ediyor. İktidarın görevi vatandaşını huzurlu yaşatmaktır. Her şeye para bulunuyor. Çaresizlikten intihar edenlere veya kendisini yakmaya çalışanlara para bulunamıyor. Bu intihar edenlerin vebali. Bunları çaresizliğe düşürenlerindir. Sosyal yardım fonu vardı?

Ne oldu o fon kaldırıldı mı? Seçim zamanı geldiğinde. Kesenin ağzı oy vereceklere açılıyor. Çaresizlere neden yardım edilmiyor? Allah çaresizlikten ve mahcubiyetten intihar edenlerin Taksi retlerini af etsin. Çarşıyı, pazarı bir dolaşın. Vatandaşın içine girin bakın bakalım sizlere ne anlatacaklar? Yol olmasa da olur. Fakat ekmek olmadan hiçbir şey olmaz. Kışın bu soğuğunda terlikle dolaşanlar var. Amma tuzu kuruların evlerinde modaya göre giyimin altına uygun ayakkabıları doludur. Ekonominin iyi olduğunu 24 saat söyleseniz. Kimseyi inandıramazsınız. Yöneticiler kendi ekonomilerine göre ülke ekonomisini konuşuyorlar.

Tok açın halinden anlamaz ki. Ölüm Allah’ın emridir. Bütün ölümler acıdır. En acısı da açlıktan ölümdür. Vatandaş çaresizlikten inim inim, imlemektedir. Esas çareyi bunlara bulunmaktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-02-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23