Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ORDU BİZİM ORDUMUZ

BU ORDU BİZİM ORDUMUZ


Haberlerden takip edebildiğim kadarı ile her gün falan yerde kışlada hareketlenme var diye gelen ihbar üzerine vatandaşlar. O kışlanın önünde toplandı. Gibi olaylar duyuyoruz. Evet, orduda bir gurup hainin hareketini yaşadık. Bu hainler gerekli dersi aldılar. Şu anda vatanperver ordu mensupları görevlerinin başındadır. Şu kışlada hareketlilik var diye gelen ihbar üzerin o kışlanın önünde toplanmak. Oradaki ordu mensuplarının gurunun incitmekte dedir. Bu ihbarı yapanlar ordunun daha fazla yıpranmasını isteyenlerdir. Halkla orduyu karşı karşıya getirmeye çalışan provokatörlerdir. Ordunun onurunu kırmak morallerini bozmak isteyenlerdir. İlgili kurumlardan böyle bir uyarı gelmeden vatandaşların o kışlanın önüne gitmeleri doğru değildir. Bu günlerde ordunun morale çok ihtiyacı olduğu bir zamandır. Bu ordu bizim ordumuz. Artık FETÖ´nun adamları temizlenmiştir. Kimlikleri tespit edilemeyenler. Kolay kolay bir hareketin içersinde olmazlar. Zaten şüphelendikleri kişileri kontrol altında tutarlar. Ülkenin bu orduya ihtiyacı var. Orduyu daha fazla yıpratmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim. Ben vatandaşlarımızın daha itidalli olmalarını tavsiye ediyorum. PKK ordunun daha fazla yıpratılmasını dört gözle bekliyordur. Demokrasi bayramı kutlayanların yapacağı çok güzel bir hareket var. Aralarından 5-6 kişilik bir heyet seçip kışlalara gidip. Kışla komutanını ziyaret edip. Teşekkür edip bir buket çiçek vermeleri, o kışlaya güzel bir jest olur. Eminim böyle bir hareket. O kışlada bulunanları çok duygulandıracaktır. Böyle hareket ayni zamanda güven tazelemektir. Kışlanın önünde toplanıp çeşitli slogan atılması orduyu daha çok yıpratacaktır. Bunu valilerin, kaymakamların ve belediye başkanlarının yapması da olur. Vatandaşlarımızı temsile geldik demeleri daha yerinde olur. Böyle bir hareket orduya hem moral verir. Hem de kendilerine güven gelir. Bu ordu bizim ordumuz. Sepetin içersinde ki çürük elmalar layık oldukları yere zaten gitmiş durumda. Bu ordu canı pahasına bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumaya çaba harcıyor. Zaten ihanet edenler cezalarını çekeceklerdir. Bakın şimdi Ergenekon ve balyoz davalarından cezaya çarptırılanlar. Şimdi orduya geri çağrılıyor. Hatadan dönmek erdemliktir. Şimdi o günkü yanlıştan dönülmüştür. O gün bunları yargılayanlar. Şimdi kendileri yargılanacak. Artık bu olayları geride bıraktık. Hainlerin kim olduğu geçte olsa fark edildi. Bir gerçekte artık açığa çıkmıştır. Yapılan eleştirileri mutlaka değerlendirmenin faydası olacağıdır.

KURUNUN YANINDA YAŞTA YANIYOR

Ergenekon ve balyoz davalarında imzasız ve isimsiz ihbarlar yapıldı. Bu ihbarcıların ihbarları dikkate alınarak birçok mahzun kişinin canı yandı. Edindiğim bilgiye göre bu ihbarcılar şimdi yine işbaşında olduğudur. Şu kişi cemaatin adamı diye gelen isimsiz imzasız ihbarlar üzerine gözaltına alınanların olduğudur. Kurunun yanında yaşta yanıyor. Yaşanan dönem itibarı ile bunların yargı önüne çıkarılmaları zaman alacaktır. Bu kişiler ve aileleri mağdur durumdadır. Gerçeğin ortaya çıkması zaman alacaktır. Savcı iddianame hazırlayacak. Bu iddianame mahkemeye sunulacak. Mahkeme iddianameyi inceleyecek. Kabul edildiğinde kişiler hâkim karşısına çıkarılacak. Bazılarının suçları zaten bellidir. Fakat ihbar mektupları ile gözaltına alınanların suçlu olup olmadığına mahkeme karar verecek. Böyle olan kişilerin ve ailelerinin daha fazla mağdur olmamaları için. İhbar mektupları ile gözaltına alınanların hâkim karşına çıkarılmasına öncelik verilmelidir. Çünkü böyle bir dönemi daha önce yaşamış bir ülkeyiz. Ergenekon ve balyoz davalarında ayni olaylar yaşandı. Suçsuz oldukları anlaşıldı amma çok sıkıntı çektiler. Böyle dönemlerde gözaltı süresi askıya alındığı için. Mağdur olanların süreleri de uzamış oluyor. Böyle bir dönem yaşadığımız için. Bu ihbar mektuplarını çok iyi değerlendirmek gerekir. Mağduru ve ailelerini daha fazla mağdur etmemek için. Bir yol mutlaka bulunmalıdır. En azından yargılanmalarına öncelik verilebilinir. Bu ihbarcılara sesleniyorum. Bir kişiden nefret edebilirsiniz. O kişiyi cezalandırmayı amaçlıyor olabilirsiniz. Fakat bir kişiden intikam almak için. Ailelerin den de intikam almak çok yanlıştır. Kişi ile bir hesaplaşman varsa? Kendisi ile hesaplaş. Ailesine çocuklarına ve sevenlerine bu acıyı yaşatmak insancıl bir davranış değildir.

Vatan için birlik beraberlik sağlanmış iken. Bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. Siyasi görüş bir kenara atılıp vatan için demokrasi için. Millet birleşti ise. Bunu su istimal etmemek gerekir. Herkes beyanlarına dikkat etmelidir. Milletin istemediği bir şeyi gündeme getirmemelidir. Böyle şeyler birliği dağıtan nedenler olabilir. Bu ordu bizim ordumuz. Ülkeyi dışarıdan gelecek tehlikelere karşı koruyacak olan bu ordudur. Ordunun onurunu gururunu kıracak olaylara dikkat edilmelidir. Bu günler orduya yardım edilecek günlerdir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23 ? 07- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54