Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU NASIL POLİTİKA

BU NASIL POLİTİKA


Türkiye Suriye ile 910 Km olan sınırının kontrolünü elinden kaçırdı. Şimdi kontrolü sağlaya bilmek için orduyu Suriye topraklarına sokmaya çalışıyor. Orası bir batak! Bu batağı yaratanda iktidardır.  Bu bataklıkta yaşayan sivrisineklerin burada oluşmasına yardımcı olanda iktidardır.   PYD oralara yerleşirken Türkiye nerede idi?  PYD´ye destek olsunlar diye Barzani Peşmergelerinin topraklarımızdan geçmesine izin veren. Sınırlarımız içersin de bu peşmergelerin emniyetini sağlama görevini orduya yaptıran iktidar değil miydi? IŞİD Musul konsolosluğumuzu almak için geldiğinde. Konsolosluk çalışanına direnmeyin onlar bizim hasmımız değiller diyen. O zamanın dışişleri bakanı şimdinin başbakanı Ahmet Davutoğlu değil miydi? 48 konsolos görevlisi 4 ay IŞİD´in elinde esir kalmadı mı? IŞİD militanları ülkemiz sınırları içersin den geçerek Suriye topraklarına girmediler mi? IŞİD´de destek verilmedi mi? PYD´ye yardım et. IŞİD´de destek ol. Şimdi Türk ordusu Suriye de kiminle savaşacak? PYD ve IŞİD ile değil mi? Allah aşkına bu politikadan bir şey anladınız mı? Dün hasmımız değiller dediklerinle bu gün savaşa hazırlanıyorsun. Dün PYD´ye yardım etsinler diye peşmergenin topraklarından geçmesine izin veriyorsun. Bu günde orduya git bunlarla savaş diyorsun. Böyle politika olmaz. Buna politika denmez, ne yaptığını bilmemek denir. Ben yaparsam olur demekle de bu işler olmaz. Bataklığı yarattılar şimdi bataklığı kurutmaya çalışıyorlar. Geçti borun pazarı sür eşeğine Niğde´ye diye bir deyim vardır. İktidarda eşeğini Şama doğru sürüp, Şam da Cuma namazı kılacaklardı. Yol şaşırıldı Ankara´ya gelindi.

Bataklığı kurutmak o kadar kolay değil. Bu bataklık oluşurken kurutula bilinirdi. Amma iktidar bataklığın olması için. Bataklığa su taşıdı. Bu 910 Km´lik sınır boyunda çok geniş bir arazi mayın döşeli idi. Beşir Esat´ın babası zamanında Suriye topraklarında terörist yetiştiriyor. Ve bu teröristleri Türkiye´ye gönderiyordu. Onun için o geniş araziye mayın döşenmiş. Baba ölünce oğlu Beşir Esat yönetime geçti. Türkiye ile iyi ilişkiler işersin de oldu. Terörist faaliyetleri durdu. Bundan dolayı arazinin mayınlardan temizlenmesine karar verildi. Bu arazi mayınlardan temizlenecek, toprağı olmayan köylülere dağıtılacaktı. Tayyip Erdoğan ile Beşir Esat çok iyi geçiniyorlardı. Tayyip Erdoğan Beşir Esat´tan bahsederken kardeşim diye bahsederdi. Ne oldu ise? Amerika Beşir Esat´ı devirmeye kara verdi. Türkiye´ye de başaktör siz olacaksınız dedi. Hattı zatında bu BOP´un gelişmesinin ayaklarında birisi idi. Tayyip Erdoğan hem BOP´un eş başkanı olarak. Kişisel arzularının etkisi ile Suriye olayında başaktör olamaya balıklama daldılar. Hazırlıklar yapıldı savaşı bile göze aldık gibi sözler söylenmeye başlandı. Esat hemen devrilecek Şam´a Cuma namazı kılmaya gideceklerini bile söylediler. Bu yapılan olay bataklığın başlangıcı olmuştur. Oralardan gelinen noktaya bakıldığında sınır komşumuz Suriye idi. Şimdi PYD kontrolünde olan sınırımız var. IŞİD kontrolünde olan sınırımız var. Bunların ikisi de bağımsız devlet kurma yolunda. PYD´nin kontrolü altında olan topraklar büyük Kürdistan´ın Suriye ayağını oluşturuyor. Başbakan ve cumhurbaşkanı bir Kürt devletinin kurulmasına müsaade etmeyiz diyorlar. Yılanın başı küçükken ezilir. Zamanında kargalar beslendi. Şimdi gözümüzü oymaya çalışıyorlar. Şimdi o küçük yılanlar oldu bir ejderha hangisiyle mücadele edeceksiniz.

Şu durumda Suriye bataklığına giren oradan bir daha çıkamaz. Teröristlerle mücadele etmek kolay değildir. Ordu kendisini ordularla mücadele edecek şekilde hazırlar. Savaşın bazı kurulları vardır. Fakat teröristin kuralı yoktur. Nasıl avcılıkta uyuyan tavşana mermi atılmazmış. Bu avcılığın bir kuralıdır. Savaşta da aman diyene el kaldırılmaz. Teslim olana kötü muamele yapılmaz. Fakat teröristlerin kuralı falan yoktur. Ayni zamanda kalleştirler. Arkadan vururlar, tuzak kurarlar, önüne geleni öldürürler. Terör gurupları ile mücadele etmek zordur. Karşımızda dünyanın en acımasız, en vahşi bir terör örgütü var. Onun için bu bataklığa giren buradan bir daha geri çıkamaz. Ayni yağlı kara sürülmüş gibi yıkadıkça siyahlık yayılır. Ne işimiz vardı? Bizim Suriye de? Orta doğunun lideri olmak, Arap ülkelerinin sultanı olma hevesinin nelere mal olduğunu gördünüz mü? Konsolosluğunu basanlar için. Bizim hasmımız değiller direnmeyin teslim olun diyen bir dışişleri bakanı. Sonra başbakan oluyor. Hasmımız değiller dedikleri ile orduyu savaşa sokmaya çalışıyor. Bizim milletimizde bu politikayı alkışlıyor. İktidar bu sevdadan acele vazgeçmelidir.  Yoksa bu bataklıkta kendileri de boğulurlar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları!  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                30 ? 06 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29