Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU KADARDA OLMAZ

BU KADARDA OLMAZ


Olurda bu kadar da olmaz. Bir insanın ne ise fikri, odur zikri. Bu adalet yürüyüşü sayesinde çok şey öğrendik. Seslerini duyurmak için Sokağa çıkanlar karşılarında polisi buluyorlardı. Adalet yürüyüşü sayesinde, bir zamanlar Süleyman Demirel´in yürümekle sokaklar aşınmaz sözünü iktidar de söyledi. Bu söyleme bakılırsa bundan böyle yürüyüş yapanlara müdahale edilmeyecek demektir. Tabi bu söylemde ciddi olup olmadıklarını zaman içersizde göreceğiz. Bu adalet yürüyüşü sayesinde sendikaların önü açılmış oldu. Bu adalet yürüyüşü sayesinde insanların nasıl karalandığını da öğrendik. Adalet yürüyüşüne katılanların gece konakladıkları yerin çok yakınına dışkı dökülerek çevreye piş koku yayılmasını sağlayanlar oldu.

Bu dışkının döküldüğü yer ayni zamanda yürüyüş kortejinin başlayacağı yer. Bu olaya AKP´liler dahi tepki gösterdi. Kortejin toplanacağı yere mermi konulmuş. Bunlar çok adice yapılmış bir protestodur. Bir insanın ne ise fikri odur zikri. Herkes bu olayı kınarken sanayi bakanı fikrini zikretti. ?Bu olay araştırılmaya değer bir olay. Bu dışkıyı CHP´liler dökmüş olabilir? dedi.  Olurda bu kadarı da olamaz. Böyle bir şeyi ancak kendilerinin yapmış olduğu bir pisliği temizleme gayretidir.

Bir yerde misafir olan bir gurubun misafir olduğu mekâna bunu yapması mümkün değildir. Aracı nasıl temin edecekler? Gübreyi nereden bulacaklar? Bunlar her zaman sorulabilinecek sorulardır. Onun için orayı bilen tanıyan birilerinin yapması daha kolaydır. Bu sanayi bakanına sormak gerekir. Bazı şeyleri siz yapıyorsunuz da? Başkalarının üzerine mi atıyorsunuz?  Demek ki? Sizin fikrinizde buna benzer olaylar var ki?  Düşüncelerinizi dile getirdiniz öyle değil mi? Böyle bir iftira atmak şeytanın aklına bile gelmez.

Yine bir yönetici ?biz o yolları teröristler yürüsün diye yapmadık? diyor. Gerçi AKP´nin bu söylemlerine yabancı değiliz. Her seçimde kendilerinden olmayanlar ya terör örgütü yanlısı oluyor. Ya FETÖ örgütü yandaşı oluyor. Ya Ergenekoncu oluyor. Ya gezi parkçı oluyor. Ya da vatan haini oluyor. Ülkenin vatandaşları işte bu düşünceden dolayı ayrıştırılıyor. En basit bir olayda dahi vatandaşlar ayrıştırılıyor. Her zaman ki alışkanlıklarını bu adalet yürüyüşünde de ortaya attılar. Ne imiş? O yolları teröristler yürüsün diye yapmamışlar. O yoları babanızın parası ile yaptınız? 

Ülkede bir adaletsizlik sorunu var. Bu adalet her an herkese lazım olabilir. Sokaklarda adalet aranmazmış. Adaletsizlik zaten sokaklarda oluyor. Meclis adalet arama yeri değildir. Meclis adaletsizliğin ortadan kaldırılacağı yerdir. Adaletin sağlanacağı yerdir. Adalete uygun olmayan kanunlar meclisten çoğunluğu olan iktidar partisinin oyları ile meclisten çıkmıyor mu? İktidar milletvekillerinin çoğu neye evet dediğini bile bilmiyor. Referanduma götürülen anayasa maddeleri iktidar milletvekillerinin hepsinin imzası ile meclise getirilmedi mi? Mecliste yapılan görüşmelerde yedek vekillik iktidar partisinin milletvekillerinin itirazı ile yasadan çıkarılmadı mı? Bu vekiller anayasa değişiklik maddelerini imzalarken okumamışlar ve guruplarında konuşulmamış. Böyle bir mecliste nasıl adalet aranacak ki?

Bu adalet yürüyüşü başka bir ülkede olsaydı. Adalet ile ilgili sonunlar iktidar tarafından meclise getirilirdi. Ve yürüyüş sonlandırılırdı. 114 gündür mağduriyetlerine çare arayışına cevap alamadıkları için. Açlık grevi yapan iki kişinin anayasa mahkemesine yaptığı başvuru ret ediliyor. Bu iki kişi mahkeme kararı ile görevden alınmadılar. Yüzlerce böyle mağdur var. Onlarda mahkeme kararı ile görevden alınmadılar. Kanun Hükmünde ki kararname (KHK) ile görevden alındılar. Anayasa mahkemesini 114 gündür açlık grevinde olan bu kişilerin hayatlarının sonuna doğru yaklaştıklarını göz önünde bulundurarak. Yargılanmalarını sağlaya bilirdi. Ben bunu defalarca yazdım. Hiçbir mahkeme kararı olmadan görevden alınanlar. Mahkemeye başvurmaları durumunda bu kararı bozduramazlar demiştim. Bunun gerçek olduğunu anayasa mahkemesi göstermiştir. İleride KHK ile görevden alınanlar eninde sonunda mahkemeye çıkarılacaklar. Hiçbir mahkeme bunların lehine bir karar veremez. Benim ne demek istediğimi anladınız.

İşte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bunun için. Adalet yürüyüşü yapıyor. Şayet ülkede adalet olsaydı. Açlık grevi yapan bu iki kişiyi anayasa mahkemesi yargılanmalarınıj sağlardı. Bu adalet yürüyüşüne destek verenler. Referandumda hayır diyenler teröristtir denildiği gibi. Şimdi yine terörist olmakla itham edildiler. Ondan sonrada birlik beraberlikten bahsediyorlar. Bu durumda nasıl birlik beraberlik sağlanır ki? Bu ülkeyi bölük bölük bölüyorlar. Ülkeye nifak tohumu ekiliyor. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-07- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23