Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU KADAR TEZAT OLMAZ

BU KADAR TEZAT OLMAZ


Her işimizde tezat oluyor. Size iki tezattan bahsedeceğim. Biz parti yönetim kurullarında görev alabilmek için. Savcılıktan sabıka kaydı isteniyor. Bu belge olmadan yönetim kurulunda görev alınamıyor.  Devletin en yüksek makamına aday olmak içinde bu belge isteniyor. Selahattin Demirtaş da bu makama aday oluyor. Bu kişi aylardır hapiste tutuklu olarak yargılanıyor.

Bu kişiye adalet bakanlığı tarafından seçime girmesi için belge veriliyor. Bu zat için şimdi mitinglerde 53 kişinin katili kalkmış cumhurbaşkanlığına aday olmuş. Sen önce bu 53 kişinin hesabını ver deniliyor.  O zaman neden bu kişinin adaylığına olur verildi. Seçimde malzeme yapmak için mi? Bu tezat değil de nedir? O zaman müracaat ettiğinde olur verilmemesi gerekmez miydi? Şimdi kandile operasyon yapılıyor. Bu operasyon çok geç kalınmış bir operasyondur. Şimdi geçmişe bir göz atalım!

Yaşar Büyükanıt genelkurmay başkanı ikin. İktidara devamlı kandile operasyon yapılmasını istiyordu. Dönemin başbakanı buradaki 1500 teröristi hallettiniz de. Kandildeki 500 PKK´lı için mi operasyon yapacaksınız diye cevap veriliyordu. Ordu devamlı savunmada bırakılıyordu. Arma tarama operasyonu dahi yaptırılmıyordu. Bundan istifade eden terör örgütü karakollarımıza devamlı baskın yapıyordu. Artık millete bu baskınlardan gına gelmişti.

Ak tütün karakoluna baskın yapıldı 20 şehit verdik. Millet terör örgütünü telin etmek için sokaklara döküldü. Balıkesir olarak yağmurlu bir günde en yüksek katılımlı bir telin gösterisi yapıldı. İktidar millet baskısından kurtulmak için. Meclise tezkere getirdi. Sınır ötesine asker gönderme yetkisi istedi. Bu yetkiyi meclisten iktidar aldı. 48 gün sonra bu tezkere genelkurmaya gönderildi. Ordu gerekli hazırlığını yaptı.

Bir gece hava kuvvetleri kandile operasyon yaptı. Kandilde ki birçok hedef vuruldu. Hava operasyonundan sonra mutlaka karar operasyonunun yapılması gerekiyordu. Ordu kara operasyonu için harekete geçti. Birliklerimiz kuzey Irak üzerinden kandile doğru yol almaya başladı. Operasyonun 4´cü veya 5´şinci günü idi. Amerika´dan bir elçi geldi. Önce genelkurmay başkanı ile görüştü. Genelkurmay başkanı belirlediğimiz hedeflere ulaşana kadar kara operasyonu devam edecek dedi. Bu elçi kara operasyonunun durdurulmasın istemişti.

Elçi iktidarla görüştü. Ve akşam saatlerinde ülkemizden ayrıldı. Sabah kalkığımızda kara operasyonunun durdurulduğun duyduk. Genelkurmay başkanı açıklamasında, belirlediğimiz hedeflere ulaşılmıştır. Birliklerimiz geri dönüyor dedi. İktidara operasyonu siz mi durdurdunuz?  Diye soruldu. Biz durdurmadık cevabı verildi. Ondan sonra genelkurmay başkanı yukarıdaki açıklamayı yaptı. 4-5 günde ulaşılmayan hedeflere bir gecede mi ulaşıldı?

Genelkurmay başkanı iktidarı sıkıntıya sokmamak için bu açıklamayı yaptı. İktidar durdurdu denilseydi milletten tepki gelecekti. İşte o zaman o kara operasyonu durdurulmamış olsaydı. Bu gün PKK olmazdı. Genelkurmay başkanı emekli olurken üstün başarı belgesi ile birlikte birde AUD araba hediye edildi. Ve böyle hediye ilk defa Büyükanıta verildi. O zaman yarıda bırakılan operasyona şimdi devam ediliyor. O zaman o kara operasyonunun durdurulması biz çok pahalıya mal oldu. Yüzlerce şehit verdik. Sonra bir barış süreci başlattılar ordunun elinden operasyon yapma yetkisi alındı. Valilere emir verildi. PKK ya operasyon yaptırmayın denildi.

Her işimizde mutlaka tezatlar yaşıyoruz. Şimdi sınır içerisindeki terör örgütünü temizledik diyorlar. Pekiyi son günlerde verdiğimiz şehitler nereden geldi? Bu seçim arifesinde Kandile operasyon yapılması nereden çıktı. Seçmeni söylediklerinle ikna edemediler. Şimdi meydanlarda 20 uçakla vurduk diyorlar. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Bu operasyonda muzaffer eylesin. Ordumuz o zaman ki kara operasyonunda daha güçlü ve daha tecrübeli idi. Şimdi ordumuzun geçmişteki gücü ve tecrübesi yok. Kadroları boşaldı.

Bu 15 Temmuzdan bu yana 160 bin kişi çürük raporu almış. Bu raporları nasıl aldılar? Bu kadar genç çürük ise gençliğimiz çürümüş demektir. Eskiden askerlik yapamaz raporunu askeri hastaneler veriyordu. Askeri hastaneler kapatılınca demek ki kartvizit ile çürük raporu alınabiliniyor. Bunun başka türlü bir izahı yoktur. Şimdi paralı askerlik yine gündeme geldi. Ne imiş fazla asker varmış. Fazla asker vardı da? Neden sözleşmeli askerliği getirdiniz? Yine zengin çocukları parayı bastırıp teskere alacaklar. Garibanların çocukları askerlik yapacak. Tezatlarla dolu bir dönem yaşıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Ordumuzu muzaffer eylesin. Çok geç kalınmış bir operasyondur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-06- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31